Pellervo


Juttuarkisto
Kuvapalvelu
Pellervon matkat
Tilaajapalvelu
Mediatiedot
Toimitus
Julkaisupalvelu
Palaute


Uutiset
Päävalikko
OT-Lehti
Maatila-Pellervo

kesakuu.gif (1328 bytes)

Juhannus 1999

Työn iloa

*Kodin Pellervon pääkirjoitus

Leipuri Heikki Haavisto
Heikki Haavisto on oikein virallisesti hyväksytty luomuviljelijä Kangasalla. Kun tekstiilitaiteilija-vaimo piti ruistaikinan vaivaamista raskaana, isäntä puolestaan alkoi leipoa, eikä vuoro ole vaihtunut.
Kaikki on niin luomua että: taikinan Heikki tekee puukaukalossa, tökkää leipäaihioon reiän sonninsarvella ja paistaa leivät puilla lämmitetyssä uunissa.
Rukiista reikäleipää lähtee myyntiin, mutta  mökin myymälästäkin sitä saa.

Inkiset tekevät veneitä ja poppanoita
Verstaan toisessa päässä suihkii höylä, toisessa kolkkavat kangaspuut. Yrjö ja Merja Inkinen tekevät sitä mistä pitävät ja ansaitsevat sillä.

Molli on M. A. Nummisen ilo

ma.jpg (14451 bytes)
Kuva Kimmo Torkkeli

"Olen tavannut kertoa, että kun paljon matkustelee, valvoo ja rilluttelee, iho pysyy kireänä", 59-vuotias Mauri Antero Numminen selittää nuorta olemustaan.
Numminen puhuu Pellervossa tangosta, nimenomaan suomalaisesta tangosta, joka tempaisi hänet 35 vuotta sitten.
Numminen näkee suomalaisessa tangossa sota-aikaa ja virttä, mutta se viehättää.

Kehittyykö Karjala
Raportti lähialueen maataloudesta itärajan takaa ei paljon naurata. Suomi tukee lähiaueita, mutta esimerkiksi Lahdenpohjan 11000 hehtaarin peltoalasta vain seitsemän hehtaaria oli viljeltynä viime vuonna.

*Mistä se voi johtua?

Uusia perunoita ja silliä monin tavoin

Kesä tuli keittiöön
Kuva Pekka Haraste

Sillit, uudet perunat ja raparperileivonnaiset ovat alkukesän parhaita herkkuja.
Pirjo Saastamoinen on valmistanut suomalaiseen suuhun sopivat kesäiset herkut. Hän teki sen kuitenkin niin, että perinteiset herkut sisältävät uutta säväystä: on basilikaperunaa, siiderisilliä, raparperikakkua.
Toisaalla kesäkuun Pellervossa herkutellaan riistapateella, sinappilohella, piimäjuustolla tai nauriskakulla. Siinä jutussa vieraillaan Tertin kartanossa Mikkelissä.

*Kesäkokin ohjeita

Kotipuutarhurin kesämuistio
Puutarhassa on koko ajan puuhaa, mutta myös suunnitelmallisuus kuuluu kesäpuutarhurin taitoihin.
Kun puutarhaa esimerkiksi kastellaan, suosittaa Leena Nurmi vettä 20-30 litraa neliölle tai sadetuksena 20-30 milliä. Vähäinen ja satunnainen liruttelu on vain pahasta.

*Puutarhanhoidon kesäohjeita

Lukijamatka Santoriniin
Santorini on pieni saari Kreikassa. Sinne Pellervo vie seuraavat lukijamatkalaiset.
Sinisessä Santorinissa nautitaan elämästä 4.-11. lokakuuta 1999.
Pellervossa lukijamatkat hoitaa Anna-Liisa Huhtala-Fiskars, puh. (09)47675517.

*Tutustu matkaohjelmaan

| Sivun alkuun | Arkisto | Tilaajapalvelu | Mediatiedot |
| Toimitus | Julkaisupalvelu | Palaute | Pellervon etusivu |