LOKAKUU
16 | 10 |
2003 Patoja ja gratiineja meiltä ja muualtaHerkullisissa padoissa ja gratiineissa on lihaa, broileria ja makkaraa, höysteinä tuttuja kasviksia. Uudella tavalla maustettuna patoihin syntyy makuja maailmalta. Muutamia lehdestä valittuja reseptejä ohjeineen: Afrikkalainen lihapata Ruskista lihat öljyssä padassa useassa erässä. Pyöräytä mausteet joukkoon. Kaada sipulit ja porkkanat pataan, anna kuullottua hetki. Lisää lihaliemi ja mausta soijakastikkeella. Hauduta lihat kannen alla pehmeäksi. Sekoita jauhot vesitilkkaan ja suurusta ruoka. Anna kiehua 5 minuuttia. Kreolilainen possupata Jos lihaviipaleet ovat suuria, puolita ne. Ruskista liha padassa öljyssä useassa erässä ja anna kypsyä hetki. Lisää purjo ja halutessasi valkosipulipalat ja kuullota sekoittaen. Mausta suolalla, pippurilla ja yrtillä. Ripottele jauhot päälle. Lisää makkarapalat, paprikasuikaleet, valutetut hillosipulit ja pikkukurkut sekä nesteet. Hauduta kypsäksi 10–15 minuuttia. Mausta tarvittaessa kurkun liemellä ja halutessasi vielä sinapilla ja tomaattisoseella. Välimeren lammaspata Ruskista lihat useassa erässä padassa. Lisää sipulit ja paprikat ja kuullota muutama minuutti. Pyöräytä tomaattisose joukkoon. Lisää lihaliemi ja mausteet. Hauduta pataa noin tunti. Lisää kesäkurpitsa- ja tomaattipalat sekä kerma. Hauduta vielä noin 10 minuuttia, kunnes kaikki ainekset ovat kypsiä. Italialainen broileripata Ruskista broileripalat parissa erässä padassa. Laita sipulit pataan kuullottumaan. Lisää tomaattimurska, mausteet ja kanalientä, jotta broileripalat juuri ja juuri peittyvät. Lisää viinietikka Mausta suolalla. Hauduta kannen alla kypsäksi noin 30–40 minuuttia. Lisää halutessasi oliivit ja kuumenna ruoka. Gratinoidut endiivit Kiehauta endiivejä suolalla maustetussa vedessä noin 5 minuuttia ja valuta. Voitele kinkkuviipaleet sinapilla ja kääri endiivien päälle sinapiton puoli päällepäin. Nosta endiivit voideltuun uunivuokaan. Sekoita kerma ja juustoraaste ja kaada vuokaan. Ripottele paprikajauhetta päälle. Gratinoi 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.
|