Lehden kotisivulle


Juttuarkisto
Pellervon matkat
Tilaajapalvelu
Mediatiedot
Toimitus
Palaute

Uutiset
Päävalikko

Maatilan Pellervo

LOKAKUU, 19.10.2006

Äänestä lehden kiinnostavimmat jutut.  Tämän numeron sisällysluettelo

Ihminen ei kestä
Ihmiset kuolevat entistä vanhempina ja ehtivät siksi saada jos mitä vaivoja, mutta tämän tunnustaminen vaikuttaa vaikealta, koskapa väistämättömiä ikävuosia verhoillaan erilaisten nimitysten taakse.

*Lue lisää
Ihminen isossa vihassa
Väkivaltaviihde taitaa kalveta Isovihan tekojen rinnalla. Isovihan aikaa Suomessa
olivat venäläisten miehitysvuodet 1714-21.
Kustaa H. J. Vilkuna teki kirjan tuosta ajasta. Paholaisen sota on suoraa kuvausta niistä raakuuksista, joita ihmiset tekivät


Tapani Lepistö ja
Anna-Liisa Huhtala-Fiskars

toisilleen ja kirjassaan Vilkuna kertoo nimin sekä uhrit että tekijät. Kirjoittaja kummastelee Kodin Pellervon haastattelussa, ettei edes hyvin koulutetuilla nuorilla ole käsitystä Isovihan ajoista. Hän myös valottaa joskus ihannoitujen sissisuomalaisten tekojen oikean laidan.
*Tätä se oli

Katetta luomutarhassa
Luomupuutarhuri kierrättää, käyttää luonnon omia torjuntakeinoja
sadon tuhoajia vastaan, vaalii maata ja satoa kemikaaleilta.
Tuusulalaiset Vainiot käyttävät nerokkaasti katetta hyväksi. Kate sekä torjuu että ravitsee.
*Vainioiden vinkkejä

Lammasta ja kaalia
 

Ruutuja ja neliöitä.
Kuva Pekka Haraste

Kokataan taas! -kirjan
tilauskuponki >>
Kahden herkun - lampaan ja kaalin - yhdistelmästä on tullut suosittu syysruoka. Ilman ihmeitä keittiötaitoja niistä syntyy pehmeän voimakkaita patoja ja paistoksia.
Kun kerran hyvän makuun on päästy, niin antaa mennä myös kahvipöydässä: ruokatoimittaja paistattaa leivoksia, joissa ei makua säästellä.
*Kaaliruokia
*Suklaisia paloja


Vastamyrkkyä kiireelle
Ortodoksisia kirkkotekstiilejä ei kirjota kiireellä. Kultakirjontaa voi opiskella vain Venäjällä ja Valamossa - siellä venäläisten mestariompelijoiden johdolla. Niinpä Valamoon tullaan kurssille jopa Yhdysvalloista asti.
Kurssilla olleen Ulla Kaakisen tarina on kannustava: hänen käsitöistään ei tahtonut nuorena tulla mitään, kunnes eräs opettaja kehaisi hänen työtään ja epäonnistujasta tuli käsityöalan ammattilainen.
*Tutustu kurssiin
Käpyryijy ja -liina

Käpyryijy ja -liina.
Kuva Ulla Karsikas
Emma Saltzman suunnitteli Käpyryijyn ja -liinan Suomen Käsityön ystäville 1900-luvun alussa. Nyt lukijat voivat tilata niitä Kodin Pellervon kautta tarjoushinnoin joulukuun puoliväliin asti.
Lehtemme teemana tällä kertaa on käsityöt. Lukijat saavat villamaton ja puna-vihreän liinan (kansikuva) ohjeet. Pehmeä peitto vauvalle ja lämmin liivi äidille syntyvät pörheästä langasta. Huovuttamalla voi tehdä vaikka huivin. Nätit Kide-lapaset saa virkaten. Sängyn päälle voi valmistaa lämminvsävyisen peiton tilkuista. Tavallinen huopa muuttuu juhlalliseksi, kun siihen kirjoo kuvioita.
*Ryijyn ja liinan hinnat ja tilausvaihtoehdot

 

Uusi Iso Kalenteri ilmestyy pian

Iso  Kalenteri 2006 sisältyy Pellervon tilaukseen.
Pellervon Iso Kalenteri 2006 soveltuu maatilan kalenteriksi sekä joka kodin pöytäkalenteriksi. Kalenteritietojen lisäksi siinä on tietoa koti- ja lemmikkieläimistä, kodin ja pihan hoidosta, metsän moninaiskäytöstä, harrastuksista, yhteiskunnasta.

Seuraava Kodin Pellervo ilmestyy 9.11. ja 
Iso Kalenteri 23.11.2006.

*Tilaajapalvelu
*Pellervosta myös muuta lukemista

| Sivun alkuun | Arkisto | Tilaajapalvelu | Mediatiedot |
| Toimitus | Julkaisupalvelu | Palaute | Pellervon etusivu |