Lehden kotisivulle


Juttuarkisto
Pellervon matkat
Tilaajapalvelu
Mediatiedot
Toimitus
Palaute

Uutiset
Päävalikko

Maatilan Pellervo

MARRASKUU, 9.11.2006

Äänestä lehden kiinnostavimmat jutut.  Tämän numeron sisällysluettelo

Sää on aina
Vuodenaikojen vaihtelusta riittää valittelujen aiheeksi ja syyksi jos mille ihmisen itsensä aiheuttamille töppäilyille. Asennoitumisesta olisi apua, suositetaan pääkirjoituksessa, sillä sää on aina sopiva - johonkin.

*Lue lisää
Kiehtova kuu
Planeetat-sivuilla esiintyy kuu Erkki Makkosen kuvissa ja teks
tissä.
Kuu vaikuttaa moniin maan luonnonilmiöihin Eikä kuuhulluuskaan liene pelkkä hokema: täysikuu muuttaa käyttäytymistä. Makkosenkin kamera on lauennut, kun kuu on yhdistynyt maisemaan kuvaajan mielestä vaikuttavalla tavalla.


Erkki Makkonen

Kuu peilaa meille auringon valoa oman pallonpuoliskomme ollessa varjossa. Tämä on ollut erityisen tärkeä päivän jatkaja aikana, jolloin tekniset valonlähteet eivät olleet arkiyötä.
*Lisää Kodin Pellervossa 11/2006
Ei aina Suomi synnyinmaa
Eri maista ja kulttuureista lähtöisin olevat nykyiset suomalaiset kertovat, miltä Suomi kotimaana tuntuu. Heidän puheestaan saa sen kuvan, että tänne on helppo sopeutua.
*Lisää lehdessä
Uusi kasvitieteellinen kutsuu jo

Amurinhappomarja Kumpulan puutarhassa.
Kuva Leena Nurmi
Helsingin yliopiston uuteen kasvitieteelliseen puutarhaan Kumpulassa pääsee jo opastetuille kierroksille, vaikka puutarhan avajaiset ovat kolmen vuoden kuluttua. Kumpulassa on kasveja Amerikasta ja Kaukoidästä.
Kesä viilettää nopeasti
ohi ja on eduksi, jos kesäksi ajatellut työt on valmiiksi suunniteltu. Leena Nurmi esittelee pihoille eri tavoin toteutettuja kulkuväyliä. Tämä artikkeli kyllä innostaa ihmisiä pihantekoon.
*Huoliteltuja kesäpihan polkuja

Paketteja myös keittiöstä
 

Ruutuja ja neliöitä.
Kuva Pekka Haraste

Kokataan taas! -kirjan
tilauskuponki >>
Pakettien parissa hääritään joulun alla myös keittiössä. Tuhdisti makua lisäävänä kääreenä on voitaikina. Sen sisällä liha muhii mureaksi ja kääre kypsyy kullankeltaiseksi.
Paketin sisälle voi sujauttaa monenlaista omaa makumieltymystä myötäilevää apetta.
Kahvipöytään leivotaan jo reilusti jouluista. Punaiset marjat ja suklaa koristavat kakkua ja leivonnaisia. Seassa on myös hiukopalaa: levyksi voitaikinaan kätkettyä lohta ja pieniä poropiiraita.
*Pakettiruokia
*Leipomiset


Tekijöitä
Marraskuun Kodin Pellervo esittelee käsistään taitavia alansa ammattilaisia sekä harrastajia, mutta myös elämän henkisissä taistoissa ansioituneita ihmisiä.
Kummallehan puolelle lasketaan kuppari Merja Lappalainen?
Käsitöiden harrastajille esitellään aloittelijaltakin onnistuvaa askartelua. Tavallisiin neulekäsineisiin voi kirjoa piristäviä koristeita, pellavaiseen essuun voi lisätä omistajansa monogrammin, huopatöppösiin pistää pienet askeleita jouduttavat siivekkeet. Kangastilkuista ja nauhoista voi loihtia kranssin, kirjavan tai juhlavan hillityn.
 

Iso Kalenteri 2007 ilmestyy 23. marraskuuta

Iso  Kalenteri 2006 sisältyy Pellervon tilaukseen.
Pellervon Iso Kalenteri 2006 soveltuu maatilan kalenteriksi sekä joka kodin pöytäkalenteriksi. Kalenteritietojen lisäksi siinä on tietoa koti- ja lemmikkieläimistä, kodin ja pihan hoidosta, metsän moninaiskäytöstä, harrastuksista, yhteiskunnasta.

Seuraava Kodin Pellervo ilmestyy 14.12.,
Pellervon Iso Kalenteri 23.11.
ja Maatilan Pellervo 7.12.2006..

*Tilaajapalvelu
*Pellervosta myös muuta lukemista

| Sivun alkuun | Arkisto | Tilaajapalvelu | Mediatiedot |
| Toimitus | Julkaisupalvelu | Palaute | Pellervon etusivu |