TAMMIKUU
22 | 1 |
2004 Pellillinen hyvääLevitä maukas taikina uunipannulle ja paista. Peitä pinta sopivalla kuorrutuksella. Paloittele neliöiksi tai kolmioiksi. Ja siinä sinulla on kolmisenkymmentä leivosta! Porkkananeliöt Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita joukkoon appelsiininkuoriraaste, jauho-leivinjauhe-suolaseos, kasvisraasteet ja öljy. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Anna levyn jäähtyä. Sekoita rahkaan sitruunatahna (sitä saa valmiina kaupasta, mutta voit valmistaa sen itse oheisella ohjeella). Levitä kuorrutus levylle ja paloittele se. Koristele ohuilla porkkanasuikaleilla tai strösseleillä. Sitruunatahna Kuumenna sitruunamehu ja sokeri kiehuvaksi. Lisää kevyesti vatkatut munat ja rasva nokareina. Hauduta tahnaa vesihauteessa koko ajan sekoittaen kunnes se sakenee. Lisää sitruunan kuoriraaste. Tölkitä tahna. Säilyy kylmässä n. 1 1/2 viikkoa. Käyttövinkkejä: Sitruunatahna maistuu paahtoleivän, keksien ja korppujen päällä. Sitä voi käyttää myös leivonnaisten täytteissä ja jälkiruuissa. Mustikkakolmiot Nypi kuivat aineet ja rasva ryynimäiseksi. Sekoita joukkoon muna ja painele taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Pistele haarukalla ja esipaista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita joukkoon appelsiinin kuoriraaste, maitorahka ja ranskankerma. Levitä seos esipaistetulle taikinapohjalle. Ripottele jäiset mustikat tasaisesti päälle. Paista vielä uunin alaosassa 25–30 minuuttia, kunnes munaseos on kiinteää. Leikkaa jäähtyneenä kolmioiksi. Appelsiini-suklaaneliöt Sulata rasva ja anna jäähtyä.Vaahdota munat ja sokeri. Lisää munavaahtoon appelsiinin-kuoriraaste ja vuorotellen keskenään sekoitettuja kuivia aineita, sulaa rasvaa ja appelsiinimehua. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Paista 175-asteisen uunin keskellä 20–30 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla. Sulata rasva ja paloiteltu suklaa vesihauteessa. Levitä seos jäähtyneen leivonnaisen päälle ja leikkaa se neliöiksi. Koristele esimerkiksi appelsiinin makuisilla kakunkoristeilla. Marenkiruudut Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Vatkaa joukkoon keltuaiset ja muna yksitellen. Yhdistä vaahtoon sitruunamehu ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen ja vatkaa vielä hetki. Nostele rouhittu suklaa marengin joukkoon ja levitä se taikinan päälle. Paista 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Leikkaa jäähtyneenä ruuduiksi. Kookos-kaakaopalat Sekoita pehmeä rasva ja sokeri tasaiseksi massaksi. Lisää joukkoon munat yksitellen sekä keskenään sekoitetut jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle ja paista 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Valmista sillä aikaa kuorrutus. Sulata rasva, lisää kookoshiutaleet, sokeri, siirappi ja kerma. Keitä hiljalleen muutama. Ota leivonnainen uunista ja levitä kookoskuorrutus päälle. Paista vielä 10–15 minuuttia. Paloittele levy jäähtyneenä.
|