Kodin Pellervon kotisivulle


Lehden referaattisivulle
Juttuarkisto
Pellervon matkat
Tilaajapalvelu
Mediatiedot
Toimitus
Palaute

Uutiset
Maatilan Pellervon kotisivulle
www.pellervo.fi
Osuustoiminta-lehti

HELMIKUU 20 | 2 | 2003

Kookoksen ystäville

Kookoshiutaleista tulee pehmeyttä sekä pullataikinaan että omenaraasteella höystettyihin neliöihin. Ja mitä herkkuja: valkosuklaan makuiset muffinit, pikkuleivät, kookostosca!

Kaijan kookospullat
n. 20 kpl
1 1/2 dl kookoshiutaleita
5–6 dl vehnäjauhoja (säästä 1 dl leipomiseen)
2 rkl sokeria
1/2 tl suolaa
150 g margariinia tai voita
2 dl kylmää maitoa
40 g (4/5 pkt) hiivaa
Täyte:
1–1 1/2 dl aprikoosimarmeladia
2 tl vanilja- tai vanilliinisokeria
Voiteluun:
munaa + sokeria
Lisäksi paperivuokia

Nypi kuivat aineet ja rasva murumaiseksi. Liuota hiiva kylmään maitoon ja sekoita joukkoon. Nosta taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja kaaviloi ohueksi 25 x 30 sentin levyksi. Jaa levy 6 sentin neliöiksi.

Sekoita marmeladi ja vanilja ja laita seosta nokare neliöiden keskelle. Käännä kulmat keskelle yhteen ja nipistä kiinni. Laita pullat paperivuokiin ja anna kohota liinan alla noin 1 1/2 tuntia. Voitele pullat munalla, sokeroi ja paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Omenaiset kookosneliöt
n. 20 kpl
5 munaa
3 dl sokeria
200 g sulatettua margariinia tai voita
1 raastettu omena
1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
7 dl (200 g) kookoshiutaleita
Vuokaan rasvaa + kookoshiutaleita

Vuoraa noin 30 x 30 sentin uunipannu leivinpaperilla. Voitele leivinpaperi rasvalla ja ripottele kookoshiutaleita päälle. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää sulatettu, jäähdytetty rasva. Sekoita keskenään omenaraaste ja sitruunan kuori ja mehu sekä jauhot, leivinjauhe ja kookos. Lisää kumpikin seos taikinaan.

Levitä taikina uunipannulle ja paista 175-asteisen uunin alaosassa 35–40 minuuttia. Leikkaa jäähtyneenä neliöiksi.

Kookosmuffinit
10–15 kpl muffinivuokien koosta riippuen
Kookosseos:
8 1/2 dl (300 g) kookoshiutaleita
1 dl kookosmaitoa
1/2 dl siirappia
Muffinitaikina:
150 g margariinia tai voita
1 1/2 dl sokeria
2 munaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl vanilja- tai vanilliinisokeria
ripaus suolaa
3 tl leivinjauhetta
1 1/2 dl maitoa
5 dl kookosseosta
Päälle:
130 g valkoista suklaata sulatettuna
Lisäksi paperivuokia tai muffinipelti

Sekoita kookosseoksen ainekset murumaiseksi ja jätä tekeytymään. Vatkaa rasva ja sokeri kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sihtaa joukkoon kuivat ainekset lisää maito ja 5 dl kookosseosta.

Jaa taikina paperivuokiin tai voidellulle muffinipellille. Paista muffineja 175-asteisen uunin keskellä 15–20 minuuttia. Levitä jäähtyneiden leivonnaisten päälle lusikalla valkosuklaata ja paina kookosseosta kasoiksi suklaan päälle. Valuta loppu valkosuklaa pinnalle.

Täytetyt kookoskakkuset
n. 30 kpl
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 rkl siirappia
1 muna
4 1/2 dl kookoshiutaleita
7 rkl vehnäjauhoja
2 tl vanilja- tai vanilliinisokeria
1 1/2 tl leivinjauhetta
125 g sulatettua margariinia tai voita
Täyte:
100 g pehmeää margariinia, voita tai maustamatonta tuorejuustoa
1/2–1 dl tomusokeria
1 tl vanilja- tai vanilliinisokeria
1/2 sitruunan raastettu kuori + tilkka mehua

Sekoita sokeri, siirappi, muna, kookos, jauhot, vanilja ja leivinjauhe. Lisää joukkoon sulatettu, jäähdytetty rasva. Nosta seos noin 60 nokareeksi pelleille leivinpaperin päälle. Jätä ympärille tilaa, sillä kakkuset leviävät paistettaessa. Paista 175-asteisen uunin keskellä 6–7 minuuttia. Anna jäähtyä pellillä.

Sekoita täytteen ainekset. Levitä täyte puolelle leivonnaisista ja paina toinen kakkunen päälle. Säilytä kylmässä.

Pehmeä kookos-toscakakku
2 munaa
1 1/2 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
50 g sulatettua margariinia tai voita
1 dl ananaslientä
Kuorrutus:
50 g margariinia tai voita
1/2 dl sokeria
1 rkl vehnäjauhoja
1 rkl maitoa
1 1/2–2 dl kookoshiutaleita
2 tlk valutettua ananasmurskaa (lientä taikinaan)

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi. Sihtaa joukkoon jauhot ja leivinjauhe. Lisää ananasliemi ja haalea sulatettu rasva. Levitä taikina voideltuun ja jauhotettuun noin 25 sentin irtopohjavuokaan. Paista kakkua 175-asteisen uunin alaosassa noin 30 minuuttia.

Laita kuorrutuksen rasva, sokeri, jauhot ja maito kattilaan, kiehauta sekoittaen. Ota kattila liedeltä ja lisää kookoshiutaleet.

Ota kakku uunista ja nosta lämpö 200 asteeseen. Levitä ananasmurska kakulle ja laita kookosseos nokareina tasaisesti päälle. Paista vielä noin 10 minuuttia, kunnes pinta saa vähän väriä. Anna kakun jäähtyä vuoassa.

Teksti: Pirjo Saastamoinen
Sähköposti: pirjo.saastamoinen@kolumbus.fi


Sivun alkuun | Sisältö | Arkisto | Tilaajapalvelu | Mediatiedot |
| Toimitus | Palaute | www.pellervo.fi |