HELMIKUU
20 | 2 |
2003 Kookoksen ystävilleKookoshiutaleista tulee pehmeyttä sekä pullataikinaan että omenaraasteella höystettyihin neliöihin. Ja mitä herkkuja: valkosuklaan makuiset muffinit, pikkuleivät, kookostosca! Kaijan kookospullat Nypi kuivat aineet ja rasva murumaiseksi. Liuota hiiva kylmään maitoon ja sekoita joukkoon. Nosta taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja kaaviloi ohueksi 25 x 30 sentin levyksi. Jaa levy 6 sentin neliöiksi. Sekoita marmeladi ja vanilja ja laita seosta nokare neliöiden keskelle. Käännä kulmat keskelle yhteen ja nipistä kiinni. Laita pullat paperivuokiin ja anna kohota liinan alla noin 1 1/2 tuntia. Voitele pullat munalla, sokeroi ja paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Omenaiset kookosneliöt Vuoraa noin 30 x 30 sentin uunipannu leivinpaperilla. Voitele leivinpaperi rasvalla ja ripottele kookoshiutaleita päälle. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää sulatettu, jäähdytetty rasva. Sekoita keskenään omenaraaste ja sitruunan kuori ja mehu sekä jauhot, leivinjauhe ja kookos. Lisää kumpikin seos taikinaan. Levitä taikina uunipannulle ja paista 175-asteisen uunin alaosassa 35–40 minuuttia. Leikkaa jäähtyneenä neliöiksi. Kookosmuffinit Sekoita kookosseoksen ainekset murumaiseksi ja jätä tekeytymään. Vatkaa rasva ja sokeri kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sihtaa joukkoon kuivat ainekset lisää maito ja 5 dl kookosseosta. Jaa taikina paperivuokiin tai voidellulle muffinipellille. Paista muffineja 175-asteisen uunin keskellä 15–20 minuuttia. Levitä jäähtyneiden leivonnaisten päälle lusikalla valkosuklaata ja paina kookosseosta kasoiksi suklaan päälle. Valuta loppu valkosuklaa pinnalle. Täytetyt kookoskakkuset Sekoita sokeri, siirappi, muna, kookos, jauhot, vanilja ja leivinjauhe. Lisää joukkoon sulatettu, jäähdytetty rasva. Nosta seos noin 60 nokareeksi pelleille leivinpaperin päälle. Jätä ympärille tilaa, sillä kakkuset leviävät paistettaessa. Paista 175-asteisen uunin keskellä 6–7 minuuttia. Anna jäähtyä pellillä. Sekoita täytteen ainekset. Levitä täyte puolelle leivonnaisista ja paina toinen kakkunen päälle. Säilytä kylmässä. Pehmeä kookos-toscakakku Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi. Sihtaa joukkoon jauhot ja leivinjauhe. Lisää ananasliemi ja haalea sulatettu rasva. Levitä taikina voideltuun ja jauhotettuun noin 25 sentin irtopohjavuokaan. Paista kakkua 175-asteisen uunin alaosassa noin 30 minuuttia. Laita kuorrutuksen rasva, sokeri, jauhot ja maito kattilaan, kiehauta sekoittaen. Ota kattila liedeltä ja lisää kookoshiutaleet. Ota kakku uunista ja nosta lämpö 200 asteeseen. Levitä ananasmurska kakulle ja laita kookosseos nokareina tasaisesti päälle. Paista vielä noin 10 minuuttia, kunnes pinta saa vähän väriä. Anna kakun jäähtyä vuoassa.
|