Lehden kotisivulle


Juttuarkisto
Pellervon matkat
Tilaajapalvelu
Mediatiedot
Toimitus
Palaute

Uutiset
Päävalikko

Maatilan Pellervo

HELMIKUU 20 | 2 | 2003

Teemana matkailu, katso koko sisältö!

Pätkäturisti
Maaliskuussa on eduskuntavaalit. Ne näkyvät televisiossa, liikennevälineissä, netissä...

*...ja pääkirjoituksissa

Opettajapako
Opettajat eivät viihdy työssään. Heidän ammattijärjestönsä OAJ:n puheenjohtaja Erkki Kangasniemi kuvaa, että Suomi on menossa koulutuksessa täyttä vauhtia alaspäin.
   Ay-johtaja sanoo opettajasta, että tämä yrittää paikata lapsen elämässä vaurioita, 


 
© Tapani Lepistö

jotka syntyvät elämisestä yhtä lailla uraansa keskittyvien tai sivuraiteelle joutuneiden vanhempien kanssa. Lapsi kärsii, opettaja kärsii - ja lopulta koko Suomi. Nuoria houkutellaan tiettyyn kouluun katteettomin lupauksin kaikenlaisilla kursseilla.

Yrittäjiä löytyy kotoakin
Kotipalvelu on osoittautunut kysytyksi Etelä-Suomessa, missä kodinalan yrittäjien palveluja on koottu Elias-projektin verkkopalvelussa. Se osoitti kotiavun tarpeen valtaisaksi.
   Yksi helmikuun Kodin Pellervossa esiintyvistä yrittäjistä on puuseppä Markku Rudanko, joka erikoistui puisiin pienoismalleihin. Hän tekee niitä pääasiassa konepajoille. Asiakkaita kuulemma viehättävät isojen koneiden puumallit vähintään siinä missä videot.

Talviuinti
Talviuimarit saivat vuoden alussa oppaan arktiseen harrastukseensa. Sulapaikoissa soutelevien sorsien sekaan menee aiempaa enemmän ihmisiä pieninä harrastajajoukkoina, yksinhän avantouinnille ei ole turvallista mennäkään.
   Tietoa avantouinnista on verkossa muun muassa Kuluttajaviraston sivuilla

© Jaakko Liukkonen

Ruusutarhat ja Pietarin puistot
Leena Nurmi on piipahtanut viime kesänä Hämeen Härkätien varrella ruusutilalla. Sieltä kukkainnostusta ja neuvoja keskellä talvea tulevaan suveen. 
   Ruusuasiaa pitää esillä Suomen Ruususeura. Siitä saa lisätietoja seuran verkkosivuilta.
   Pietari on 300-vuotias ja yrittää somistautua ensi kesän juhliinsa. Leena Nurmi tutustui kaupungin puistoihin ja kierteli Pietarin ympäristön kuuluissa palatseissa. Ohessa kuva Pietarhovista.

*Ruusupuistossa kesällä
© Leena Nurmi
Neulomisen hyvät perustaidot
kerrataan Kodin Pellervon käsityösivuilla. Osaatko neuloa nätin kavennuksen tai sukkaan kaksinkertaisen kantapään? Ohjeissa sukat, lapaset, myssy (kansikuvassa).

Pastaa ja riisiä
Urheilijat ahmivat pastaruokaa, joten täytyy makaronissa voimaakin olla. Pastan suosio on saattanut myyntiin runsaasti uusia terveellisiä raaka-aineita.
   Kodin Pellervon keittiö suosittelee sekä mietoon makuun sopivaa että tulista meksikolaista ateriaa. Tällä kertaa kalasoppaankaan ei laiteta perunaa, vaan makaronia. Kipolliseen raikasta jälkiruokaa voi käyttää riisiä.


© Pekka Haraste
   Käväisimme Kauhajoella kurkkaamassa, miten ruokaisa pitopöytä on saatu pohjalaisesta ruoasta.
   Helmikuun leipomuksia maustaa kookos.

*Pasta- ja riisireseptit
*Kookoksen ystäville

Maaliskuussa Ikaalisiin, keväällä Unkariin!
Ammatillista lepohetkeä vietetään Pellervon lukijapäivillä Hali-Buli -viihteen merkeissä Ikaalisissa maaliskuun lopulla.
   Lukijamatkamme Unkariin alkaa keväisen Budapestin ydinkeskustasta, sen jälkeen näemme Sissi-keisarin suosikkilinnan Gödöllössä, Unkarin komeimman pustan, lipizzalaishevosia, perehdymme viineihin Tokajissa ja hevoskastanjojen Egerissä, nautimme herkullisia aterioita.

*Katso ohjelmat!


Kalenterin aika
Pellervon Ison Kalenterin tilauksia tulee tilaajapalveluumme jatkuvasti. Vuoden kulkua suunnitellaan talvella, ja asiat pannaan saman tien kalenterin sivuille.
   Kaikki lehden tilaajat saavat Ison Kalenterin. Kalenteri- ja muistiinpano-osan lisäksi siinä on paljon luettavaa maaseudun ja kodin asioista.

Pellervon vuoden 2003 koko paketissa on:
12 Kodin Pellervoa
10 Maatilan Pellervoa
ja kaikille tilaajille Iso Kalenteri.

Seuraava Kodin Pellervo ilmestyy 20. maaliskuuta, sitä ennen Maatilan Pellervo 6. maaliskuuta.

*Tilaajapalvelu
*Myös muuta lukemista


| Sivun alkuun | Arkisto | Tilaajapalvelu | Mediatiedot |
| Toimitus | Julkaisupalvelu | Palaute | Pellervon etusivu |