HELMIKUU
20 | 2 |
2003 Pastaa ja riisiä pöytäänPastasta ja riisistä valmistuvat sekä pääruuat että lisukkeet. Kokeile uusia makuja, ylläty ja yllätä! Sunnuntaiaterian kruunaa ihana riisijälkiruoka. Juhlava pastakastike broilerista 400 g broilerin rintafileetä viipaleina Ruskista broileriviipaleita muutama minuutti molemmin puolin. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla ja nosta pannulta. Pane sieniviipaleet pannulle ja sekoittele, kunnes neste haihtuu. Lisää nokare rasvaa ja paista sieniä muutama minuutti. Sekoita joukkoon ruokakerma, viini, vesi, fondi, sinappi, parsakaalit ja broileriviipaleet. Hauduta muutama minuutti, kunnes parsakaali on kovan kypsää. Suurusta halutessasi vesitilkkaan sekoitetulla maizenalla tai ohrakkaalla ja keitä pari minuuttia. Sekoita kastike pastaan tai tarjoa erikseen. Pannupitsa pastasta ja suikaleista Vuoraa uunipannu leivinpaperilla ja voitele se rasvalla. Levitä raaka makaroni päälle. Laita puolet juustoraasteesta ja suikaleet pinnalle. Vatkaa munista rakenne rikki. Sekoita joukkoon maito, suola, pippuri ja yrtti. Kaada liemi tasaisesti vuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Ota pannu uunista ja nosta uuninlämpö 225 asteeseen. Levitä tomaattiviipaleet tasaisesti "pitsan" päälle ja ripottele loppu juustoraaste pinnalle. Paista vielä 15–20 minuuttia, kunnes munaseos on hyytynyt. Pasta-tonnikalavuoka 5 dl kuviopastaa + vettä + suolaa Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, huuhtele kuumalla vedellä ja valuta. Sekoita vesi, liemikuutio ja jauhot kattilassa. Kuumenna ja kiehauta koko ajan sekoittaen. Lisää purjo ja mausteet. Keitä hiljalleen noin 3 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää kerma, ja valutettu tonnikala. Kiehauta ja tarkista maku. Levitä makaroni voideltuun uunivuokaan ja sekoita joukkoon kuuma kastike. Kypsennä 225-asteisessa uunissa keskitasolla 20–25 minuuttia. Anna ruoan vetäytyä 5 minuuttia ennen tarjoilua. Herkkusuun helppo kalakeitto 1,2 l kalalientä kuutiosta Keitä porkkanakuutioita kalaliemessä noin 5 minuuttia. Lisää purjo ja pasta. Keitä pasta lähes kypsäksi (katso keittoaika pakkauksesta). Lisää kalakuutiot ja keitä vielä noin 3 minuuttia. Mausta tillillä, sinapilla, sitruunapippurilla ja tarvittaessa suolalla. Lisää kerma ja kuumenna kiehuvaksi. Mausteinen jambalaya Tarjoa leivän/sämpylöiden kera. 1/2 pkt pekonia suikaleina Ruskista pekonisuikaleet noin 2 1/2 litran padassa tai vokissa. Nosta ruskistuneet suikaleet padasta, mutta jätä rasva. Lisää possusuikaleet vähitellen pataan ja ruskista. Pyöräytä sipuli- ja paprikasuikaleita joukossa muutama minuutti. Sekoita joukkoon riisi, laakerinlehti, timjami, neilikat, chilijauhe ja tomaattimurska. Lisää kuuma vesi. Hauduta kypsäksi noin 20 minuuttia. Kurkista pataan välillä ja lisää tarvittaessa vettä. Lisää lopuksi pekonisuikaleet ja ruskistetut makkarapalat. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Kuohkea riisi-kinkkugratiini 1 purjo renkaina Kuullota purjo, porkkana, valkosipuli ja chili kattilassa. Lisää riisi ja sekoittele muutama minuutti. Sekoita joukkoon kasvisliemi ja keitä riisi kypsäksi, noin 20 minuuttia. Lisää keittämisen aikana tarvittaessa lientä. Sekoita joukkoon kinkku-suikaleet. Levitä seos voideltuun uunivuokaan. Sekoita valkuaisvaahtoon chilikastike ja puolet juustoraasteesta. Levitä seos vuokaan ja ripottele loppu juusto pinnalle. Gratinoi 225-asteisen uunin yläosassa noin15 minuuttia. Itämainen kasvisriisi nokare margariinia tai voita Sulata rasva kattilassa ja lämmitä siinä kanelitankoa, neilikoita ja curryä pari minuuttia. Lisää riisi ja kasvikset ja sekoittele hetki. Lisää maito, vesi ja suola. Keitä 10–15 minuuttia, kunnes riisi on imeytynyt nesteeseen. Huom! Ohje on kokeiltu Myllyn Paras -jasmiiniriisillä. Jos käytät muuta riisiä, niin seuraa pakkauksen keitto-ohjetta. Sunnuntain riisijälkiruoka Kuumenna neste kiehuvaksi ja keitä siinä riisiä ja kookoshiutaleita 10–15 minuuttia, kunnes riisi on imeytynyt nesteeseen. Anna jäähtyä. Sekoita joukkoon marmeladi, suklaarouhe, kermavaahto, vaniljasokeri ja tarvittaessa sokeria. Laita tarjoiluastiaan ja koristele appelsiinilohkoilla. Huom! Ohje on kokeiltu Myllyn Paras -basmatiriisillä. Jos käytät muuta riisiä, seuraa pakkauksen keitto-ohjetta.
|