Lehden kotisivulle


Juttuarkisto
Pellervon matkat
Tilaajapalvelu
Mediatiedot
Toimitus
Palaute

Uutiset
Päävalikko

Maatilan Pellervo

MAALISKUU 20 | 3 | 2003

Teemana asuminen, katso koko sisältö!

Koti itseä varten
Päätoimittaja rohkaisee ihmisiä laittamaan kotinsa juuri sellaiseksi, millaisessa haluavat itse asua.

*Lue ystäväperheen tapaus

Juusto pysäytti Peterin
Mouhijärvellä kypsyy neljää eri tyypin juustoa pienessä juustolassa. Juustotahkot ovat paljon pienempiä kuin rekan pyörät, joiden varassa Peter Dörigin elanto ennen pyöri.
   Peter tekee nyt sitä samaa mitä hänen isänsä teki Sveitsissä vuosikymmeniä. Matka on poukkoillut rekan ratissa aina kauas 

  ©Ari Korkala 

Venäjälle, mutta nyt tuntuu kotoisalta ja rauhalliselta. Ja jos siltä tuntuu, tarvitsee vain kääntää virta-avainta...

*Mistä Hilma ja Vilho juustojen nimiin?

Koti ja sen kunnostus
Asuminen on Kodin Pellervon tämän numeron teema. Aila Aalto käy läpi toimivan keittiön rakennetta ja ratkaisuja. Nyt neuvotaan myös, miten pyydetään tarjoukset kodin koneista ja urakoista.
   Mitä kuuluu perusteelliseen siivoukseen ja miten siivota vain viikonvaihteeksi? Nyt saavat kyytiä vaatehuoneessa lymyilevät ötökät.
   Erilaisia mattoja arvioidaan ja mallataan eri tilojen lattialle sisustussivuilla.
  Huittisissa perhe pisti sukupolvenvaihdoksen jälkeen kuntoon ensin eläinten rakennukset ja sitten kotinsa. Kartanomaisen talon jälkeen tulee vielä saunaremontti.
   Mutta Järvisen Eino asuu rintamamiestalossa.

*Siistiä viikonlopuksi


©Saara Salonen

On se syötävä kukkakaali!
Leena Nurmen sormet syyhyävät jo pihatöihin.  Hän kävi edellisenä kesänä tutustumassa kasvimaan uusiin lajikkeisiin. Kuvissa on pyöreitä porkkanoita, lilan värisiä papuja ja kukkakaaleja.
   Uudenmaan maaseutuopistossa on vihannesten koeviljelyä. Viime kesänä siellä kasvoi muun muassa 25 eri lajikkeen porkkanaa.

*Puutarhurin sisätyöt


© Leena Nurmi
Kalevalan Neitsyt Maria
Johanna Westersund on kerännyt tietoa Neitsyt Mariaan liittyvästä aineistosta Kalevalassa. Perinteentutkija Tarja Kupiaisen mukana pääsee helposti syvälle Marian olemukseen. Välillä Kupiainen kajoaa nykynaisen ulkonäköön ja kummastelee ajan seksikulttuuria.

Lintua pöytään
Siipikarjanlihan kulutuksen on arvioitu ohittavan naudan kulutuksen, sen suosion kasvu on siksi rivakkaa.
   Kätevästi broilerista ja kalkkunasta kehkeytyykin ateria sunnuntaiksi. Pellervon ruokatoimittaja muun muassa kokeilee kalkkunakiusausta, sujauttaa tomaattia kalkkunanpalan sisään (kuvassa), valuttaa broilerille siiderikastikkeen.


© Pekka Haraste
   Leivontahommat maistuvat tällä kertaa suklaalta. Syntyy neliöitä, rullaa, kakkuja. Pohja syntyy vaikka kekseistä, paistamatta.

*Lintuiset ruoat
*
Suklaaherkut

Ilmasta energiaa
Tuulimyllyt heiluttelevat lapojaan meren rannalla ja siitä hyvästä on vara latailla kännyköitä tai lämmitellä sähkösaunaa, pyörittää yrityksiä. Tuulesta temmattu energia on puhdasta tavaraa.
   Tuulienergiaa voi ostaa, mutta ei vielä paljon. Suomessa on 70 tuulimyllyä, joiden tuottama energiamäärä on 0,1 prosenttia kaikesta Suomessa kulutetusta energiasta.

 


Kalenterin aika
Pellervon Ison Kalenterin tilauksia tulee tilaajapalveluumme jatkuvasti. Vuoden kulkua suunnitellaan talvella, ja asiat pannaan saman tien kalenterin sivuille.
   Kaikki lehden tilaajat saavat Ison Kalenterin. Kalenteri- ja muistiinpano-osan lisäksi siinä on paljon luettavaa maaseudun ja kodin asioista.

Pellervon vuoden 2003 koko paketissa on:
12 Kodin Pellervoa
10 Maatilan Pellervoa
ja kaikille tilaajille Iso Kalenteri.

Seuraava Kodin Pellervo ilmestyy 17. huhtikuuta, sitä ennen Maatilan Pellervo 3. huhtikuuta.

*Tilaajapalvelu
*Myös muuta lukemista


| Sivun alkuun | Arkisto | Tilaajapalvelu | Mediatiedot |
| Toimitus | Julkaisupalvelu | Palaute | Pellervon etusivu |