Lehden kotisivulle


Juttuarkisto
Pellervon matkat
Tilaajapalvelu
Mediatiedot
Toimitus
Palaute

Uutiset
Päävalikko

Maatilan Pellervo

MAALISKUU, 16.3.2006

Äänestä lehden kiinnostavimmat jutut.  Tämän numeron sisällysluettelo

Tontut valtaavat pihoja
Antaa niiden vallata, päätoimittaja puolustaa tontuista pitäviä - onhan pihoilla veneitä, rekiä ja autonrenkaitakin. Makuasioiden sijasta hän ehdottaa keskityttävän taitoon suunnitella ja hoitaa puutarhaa. Siihen saa vihjeitä tästäkin Kodin Pellervon numerosta.

*Pihatontut

Puu ja taitajat
Onkamossa on hirsitalo, käsityön mestarinäyte, jossa Mauri Kekkonen ja N. Podkolzina jalostavat puuta ja opettavat sen käsittelyä toisillekin.
   Nykyihmisten kädentaidot saavat huutia 


Kuva Jaakko Liukkonen

puuseppämestari Kekkoselta, joka on myös opetushallituksen puuseppäalan tutkintotoimikunnan jäsen. Hän ehdottaa, että vanha mestari- ja kisälliperinne otetaan taas käyttöön. Kekkonen sanoo, että pienestä pitäen työn ääressä kasvanut ihminen kehittyy ammattilaiseksi täysin eri tavalla kuin teoreettisen ammattikoulutuksen saanut nuori.
*Lisää Kodin Pellervossa 3/2006
Puutarhan iloja odotellaan jo

Yhdistetty kissa ja tuulikello.
Kuva Leena Nurmi
Kevään ensimmäiset kukat kirjavoittavat pian pälviä lumipeitteessä. Puutarha paljastuu ja syksyllä valmistellulle maapohjalle päästään toteuttamaan jo talvella ideoituja töitä.
   Leena Nurmi kokosi kivoja vihjeitä hauskuttamaan puutarhassa: veikeitä taideteoksia, harvinaisia kasveja, kivirakennelmia.
   Ilon ja hyödyn voi yhdistää yrttitarhalla. Pieneltäkin yrttimaalta saa terveitä makuja ja tuoksuja, kaupanpäällisiksi iloisia perhosia.
*Yrttimaalle
*Hedelmäpuun latvusvarttaminen

Broilerista on moneksi 

Broilerivati, 
olkaa hyvä! 
Kuva Pekka Haraste

Kokataan taas!
tilauskuponki >>
Nopea, maukas, sopii maustettavaksi monella tavalla. Sellainen on broilerinliha, jonka tuotanto ja jatkojalostus Suomessa on myös tarkasti valvottua. Liha pitää vain kypsentää kunnolla. 
   Ei, ei ole mennyt ruokatoimittajalta reseptilaput sekaisin, vaikka perinteistä perunajauhokakkua kuorruttaakin nyt appelsiini. Pientä piristystä vain totuttuihin makuihin.
*Broilerireseptit
*Leivontajutut

Gallen-Kallelan Liekki-ryijy

Liekki 
Kuva Suomen 
Käsityön Ystävät
Kodin Pellervo ja Suomen Käsityön Ystävät tarjoaa nyt lukijoille kampanjahintaan oikean kansallisaarteen: Akseli Gallen-Kallelan  Liekki-ryijyn.
   Liekistä on tarjolla kolme vaihtoehtoa: sininen sekä reunallinen että reunaton ja punainen. Kunkin niistä saa tarvikepakkauksina joko ommellen tai kutoen, mutta ryijyn saa myös valmiina.
   Gallen-Kallela suunnitteli Liekin vuoden 1900 maailmannäyttelyn paviljonkiin Pariisissa.

*Lisää taustaa ryijystä
*Tilausvaihtoehdot ja hinnat kuvana
 

Kalenteri lehden mukana tai erikseen

Iso  Kalenteri 2006 sisältyy Pellervon tilaukseen.
Pellervon Iso Kalenteri 2006 soveltuu maatilan kalenteriksi sekä joka kodin pöytäkalenteriksi. Kalenteritietojen lisäksi siinä on tietoa koti- ja lemmikkieläimistä, kodin ja pihan hoidosta, metsän moninaiskäytöstä, harrastuksista, yhteiskunnasta.

Seuraava Kodin Pellervo ilmestyy 20.4. ja 
Maatilan Pellervo 6.4.2006.

*Tilaajapalvelu
*Pellervosta myös muuta lukemista

| Sivun alkuun | Arkisto | Tilaajapalvelu | Mediatiedot |
| Toimitus | Julkaisupalvelu | Palaute | Pellervon etusivu |