Lehden kotisivulle


Juttuarkisto
Pellervon matkat
Tilaajapalvelu
Mediatiedot
Toimitus
Palaute

Uutiset
Päävalikko

Maatilan Pellervo

HUHTIKUU 18 | 4 | 2002

Puutarha-, koneet & -työvälineet. Katso koko sisältö.

invipix.gif (43 bytes) invipix.gif (43 bytes) invipix.gif (43 bytes) invipix.gif (43 bytes)

Puutarhanumeron
pääkirjoituksessa muistellaan lukijamatkoja sotien jälkeen. Puutarhat palauttivat ihmiset tasapainoon ja palkitsivat hyvällä sadolla.
   Sen ne tekevät vieläkin.

*Että ihan terapiaa..?

Ura ohi, kiitos jäi
Miltä tuntuu heittää hanskat naulaan kun on vuosikymmenet omistautunut ammatilleen, maatilalleen ja kotiseudulleen?
   Virkajärvet ja Nikulat kertovat meille omat tuntemuksensa Kodin Pellervossa. Toisella tilalla luopumista juuri sulatellaan, toisella se on jo koettu.

  ©Jaakko Kilpiäinen 

invipix.gif (43 bytes)

   Koti pihapiireineen käy läheiseksi vuosikymmenien aikana. Siinä on koettu elämän ilot ja surut. Kai se on sukupolville niitä nykyisen talouskielen win-win -tapauksia (kumpikin voittaa), jos vanhukset ilmaantuvat silloin tällöin kokeilemaan, miten työ vielä maistuu.

*Luopujien ja vastuunottajien tuntemuksia

Maan hoito palkitsee
Kotipuutarhuri saa hyviä vihjeitä Kodin Pellervon puutarhasivuilta. Kaikki eivät viljele ammatikseen, joten maan kunnostamisen perustiedotkin on hyvä kerrata.
   Leena Nurmi on koonnut puutarha-alan kirjoista ne, joita suosittaa multasormille: on luonnonmukaista, on englantilaista, vähän historiaakin.
   Päiväkirja pihan asioista on yksi Nurmen vihjestä. Siitä saa ohjeita tuleviin kasvukausiin. Jälkipolvillekin jää tietoa, mitä esivanhemmat ovat syöneet.
   Juhlallisia ruusuja on hyvin monenlaiseen kohteeseen. Niiden hoitotavatkin eroavat. Puutarhakauppaan ilmestyy joka kevät uusia lajikkeita etelästä, mutta 
onpa meillä kotoisiakin vähän tunnettuja muunnoksia.
   Puutarha on enimmäkseen hyötymaata, jolta poimitaan heti keväällä ruohosipuleita ja viimeisimmät syysmyöhällä. Sadon varmistamiseksi Leena Nurmi kehottaa noudattamaan valmisteiden käyttö- ja annostusohjeita.

Pitsaa ja kääretorttuja
Ruokatoimittaja todistaa kekseliäisyytensä kehittämällä koko liudan erilaisia pitsareseptejä. Tarkkana on pitänyt olla, sillä hyvä kokki muistaa maun lisäksi monta muuta tärkeää ruoan ominaisuutta. Kaalisuikaleita nuijitaan pitsan kaveriksi.
   Tämä kokki tietää, mitä keittiön kaapeista yleensä löytyy. Vaikka torttureseptit vaikuttavat herkullisilta, ainekset ovat ihan tavallisia.

*Pitsat
*Tortut

Elämän kommelluksia
Omalääkäri lienee puntaroinut, että psykosomaattisia oireita ja uupumista vältetään kertomalla Reagan-vitsejä. Juttu on hyvä ja paljastaa, miten Ronald piti maailmaa jännityksessä eri lailla kuin tämä dabljuu Bush.
   Omia kokemuksia Omalääkärillä on naistentansseista.

*Mitä tästä opimme?


Pellervon vuoden 2002 koko paketissa on:
12 Kodin Pellervoa
10 Maatilan Pellervoa
ja kaikille tilaajille Iso Kalenteri.

Seuraava Kodin Pellervo ilmestyy 16. toukokuuta 
ja Maatilan Pellervo 2. toukokuuta.

*Tilaajapalvelu
*Pellervosta myös muuta lukemista


| Sivun alkuun | Arkisto | Tilaajapalvelu | Mediatiedot |
| Toimitus | Julkaisupalvelu | Palaute | Pellervon etusivu |