Kodin Pellervon kotisivulle


Lehden referaattisivulle
Juttuarkisto
Pellervon matkat
Tilaajapalvelu
Mediatiedot
Toimitus
Palaute

Uutiset
Maatilan Pellervon kotisivulle
www.pellervo.fi
Osuustoiminta-lehti

HUHTIKUU 15 | 4 | 2004

Kahvin kumppaneiksi

Maistuisiko mantelitäytteinen mazariinitorttu? Entäpä omenatangot tai pikkuiset hillopaakelsit? Vai tarjoaisinko sinulle suklaasikarin?

Marian mazariinitorttu
(erikoistuotteista laktoositon, gluteeniton)
150 g (laktoositonta) margariinia tai voita
1 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja (tai 2 3/4 dl vaaleita jyttejauhoja)
Täyte:
75 g (laktoositonta) margariinia tai voita
1 1/2 dl sokeria
2 keltuaista
2 3/4 dl mantelijauhetta
1/2 rkl perunajauhoja
2 valkuaista vaahdotettuna
Päälle:
n. 2 dl mansikkahilloa
tomusokeri-vesikuorrutusta

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri, vatkaa muna joukkoon ja lisää jauhot. Painele taikina voideltuun ja jauhotettuun noin 23 sentin irtopohjavuokaan, myös reunoille. Nosta kylmään kovettumaan.

Vaahdota täytteen rasva ja sokeri, lisää keltuaiset, mantelijauhe ja perunajauhot. Nostele valkuaisvaahto joukkoon ja levitä seos vuokaan. Käännä reunoja lastalla vähän taikinan päälle. Paista 175-asteisessa uunissa 35–40 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa.

Nosta torttu vadille, levitä päälle hilloa ja koristele halutessasi tomusokeri-vesikuorrutuksella.

Omenatangot
(erikoistuotteista laktoositon ja gluteeniton)
300 g (laktoositonta) margariinia tai voita
2 dl sokeria
2 1/2 dl mantelijauhetta
6 dl vehnäjauhoja (tai 5 1/2 dl vaaleita jyttejauhoja)
tilkka vettä
Täyte:
omenamarmeladia
Koristeluun:
2–3 dl tomusokeria
2–3 rkl appelsiinimehua
mantelirouhetta
(vihreää karamelliväriä)

Sekoita pehmeään rasvaan muut taikinan ainekset, lisää tarvittaessa tilkka vettä, jotta saat sopivan koostumuksen. Jaa kahdeksaan osaan ja leivo pellille leivinpaperille pellin mittaiset tangot, yhdelle mahtuu neljä tankoa. Paina leivonnaiset litteiksi jauhotetulla kädellä. Paista 175-asteisessa uunissa noin 12–15 minuuttia.

Leikkaa tangot lämpiminä vinottain viipaleiksi, anna jäähtyä pellillä. Voitele puolet paloista omenasoseella ja paina toinen pala päälle. Sekoita tomusokerista ja vedestä kuorrute, levitä paloille. Koristele (värjätyllä) mantelirouheella. Annoksesta tulee noin 30 täytettyä leivonnaista.

Kookosleivokset
(erikoistuotteista laktoositon ja gluteeniton)
125 g (laktoositonta) margariinia tai voita
1/2 dl sokeria
1 keltuainen
3 1/2 dl vehnäjauhoja (tai 3 1/4 dl vaaleita jyttejauhoja)
(tilkka vettä)
Täyte:
punaista marmeladia
3 valkuaista
1 1/2 dl sokeria
2–3 dl kookoshiutaleita
Lisäksi tarvitaan:
20 pientä alumiinivuokaa

Nypi rasva ja jauhot murumaiseksi. Lisää keltuainen ja tarvittaessa tilkka vettä, jotta saat sopivan koostumuksen. Pyöritä taikina tangoksi ja 20 osaan. Muotoile palat litteiksi pyörylöiksi ja painele vuokiin. Paista 200-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia.

Laita vuokiin nokare hilloa. Kuumenna valkuaiset, sokeri ja kookos kattilassa sekoittaen, mutta älä keitä. Jaa seos vuokiin. Paista vielä noin 10 minuuttia, kunnes kookos on saanut kauniin värin ja leivokset ovat kypsiä.

Kardemummakakku
(erikoistuotteista vähälaktoosinen, gluteeniton)
75 g (laktoositonta) margariinia tai voita
1/2 dl vettä
2 munaa
1 1/2 dl sokeria
3 1/2 dl vehnäjauhoja (tai 3 1/4 dl vaaleita jyttejauhoja)
2 tl leivinjauhetta
1 1/2 tl kardemummaa
1 dl kermaviiliä (hyla)
Päälle:
raesokeria ja mantelirouhetta

Kiehauta rasva ja vesi, anna jäähtyä. Vaahdota munat ja sokeri, lisää kermaviili, keskenään sekoitut kuivat aineet ja vesiseos. Levitä taikina voideltuun, jauhotettuun tasapohjaiseen vuokaan. Ripottele päälle raesokeria ja mantelirouhetta. Paista 175-asteisessa uunissa 35–40 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla.

Suklaasikarit
(erikoistuotteista laktoositon ja gluteeniton)
175 g (laktoositonta) margariinia tai voita
1 dl sokeria
2 rkl maitoa (tai laktoositonta maitojuomaa)
2 1/4 dl hasselpähkinäjauhetta
3 dl vehnäjauhoja (tai 2 3/4 dl vaaleita jyttejauhoja)
100 g (laktoositonta) suklaata

Sekoita pehmeä rasva ja sokeri notkeaksi, lisää maito sekä keskenään sekoitetut pähkinäjauhe ja jauhot. Leivo taikinasta sormen paksuisia tankoja ja leikkaa 5 sentin paloiksi, nosta pellille leivinpaperin päälle. Paista 175-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia, anna jäähtyä. Sulata suklaa ja kasta tankojen päät siihen, nostele leivinpaperille ja pane kylmään kovettumaan. Annoksesta tulee 60–70 leivonnaista.

TekstiPirjo Saastamoinen
Sähköposti


Sivun alkuun | Sisältö | Arkisto | Tilaajapalvelu | Mediatiedot |
| Toimitus | Palaute | www.pellervo.fi |