HUHTIKUU
15 | 4 |
2004 Pihvit pöytäänValmista lehtipihvit ohuiksi nuijituista naudan ulkofilee- tai sisäpaistiviipaleista.Täytä makusi mukaan, taita taskuiksi, kääri rulliksi tai paista pihvit nopeasti sellaisenaan, mausta ja laita päälle vaikka tuorejuustonokare. Metvurstitaskut Levitä lehtipihvit leivinpaperin päälle. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla sekä sivele pestolla. Laita kaksi salamiviipaletta ja kaksi palaa juustoa jokaisen pihvin toiselle puolelle. Käännä taskuiksi ja paista rasvassa pannulla 2–3 minuuttia molemmin puolin. Kaada halutessasi pannulle kermaa ja hauduta taskuja kannen alla hetki. Tarjoa salaatin ja chiliperunoiden kera. Chiliperunat Kuori perunat, leikkaa lohkoiksi ja laita kulhoon. Sekoita joukkoon öljy, suola ja chilijauhe. Levitä perunat leivinpaperille uunipannulle. Kypsennä 225-asteisessa uunissa puolisen tuntia. Sinappiset lehtipihvirullat Levitä lehtipihvit leivinpaperille. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Sivele sinappi pihveille, laita päälle juustoviipale ja pari pikkukurkkua. Kääri rullalle ja kiinnitä hammastikuilla. Paista rullat rasvassa pannulla käännellen muutama minuutti. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla kypsiksi. Tarjoa esimerkiksi selleriperunoiden ja tomaattien kanssa. Selleriperunat Paista perunatikut ja sipulisilppu lähes kypsiksi pannulla rasvassa. Lisää sellerisuikaleet ja paista vielä muutama minuutti. Mausta suolalla ja pippurilla. Lehtipihvit ja punajuurihöyste Sekoita punajuurikuutiot, kurkkusalaatti, kapris ja sinappi. Mausta pihvit suolalla ja pippurilla. Paista pannulla rasvassa noin minuutin ajan kummaltakin puolelta. Laita pari ruokalusikallista punajuuriseosta pihvien keskelle ja ripottele piparjuuriraastetta päälle. Tarjoa lisänä ruokajogurttia tai majoneesia. Omena-lehtipihvitaskut Levitä pihvit leivinpaperille, suolaa ja pippuroi. Laita jokaiselle pari omenalohkoa. Käännä taskuiksi ja paista rasvassa pannulla kauniin ruskeiksi. Alenna lämpöä ja hauduta kannen alla kypsiksi, nosta pannulta ja pidä lämpiminä. Kuullota pujorenkaita ja omenakuutioita curryn kanssa rasvassa hetki. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita joukkoon siemenet ja jogurtti, kuumenna seos. Tarjoa omenalisäke taskujen kanssa. Aurajuusto-lehtipihvit Sekoita juustomurut, kerma ja paprika. Suolaa ja pippuroi pihvit kevyesti. Paista toiselta puolelta noin minuutin ajan. Käännä ja nosta kypsälle puolelle keko Auraseosta ja paista vielä hetki kannen alla, kunnes juusto vähän sulaa. Tarjoa esimerkiksi palsternakkapyreen ja salaatin kera. Palsternakkapyree (-sose) Keitä palsternakkapalat pehmeiksi vedessä, valuta ja soseuta. Lisää kuumaa kermaa ja nokare rasvaa. Mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi ruohosipulisilpulla. Burgundin rullat Kuuullota sipulit ja sienet rasvassa kattilassa, lisää yrtti, suola ja pippuri. Levitä pihvit leivinpaperille, suolaa ja pippuroi kevyesti. Jaa täyte pihvien toiseen päähän. Kääri rullalle ja kiinnitä hammastikuilla. Ruskista rullat joka puolelta rasvassa muutama minuutti. Lisää lihaliemi, pane kansi päälle ja hauduta kypsiksi. Keitä kastikkeen aineksia paitsi maizenaa kattilassa 10 minuuttia. Sekoita välillä. Sekoita maizena vesitilkkaan ja suurusta kastike. Anna kiehua 2–3 minuuttia. Juurespyttipannu Kuori ja kuutioi juurekset. Kuullota sipuli rasvassa pannulla tai vokissa. Lisää juureskuutiot ja paista sekoitellen, kunnes ne saavat vähän väriä, mausta.
|