Kodin Pellervon kotisivulle


Lehden referaattisivulle
Juttuarkisto
Pellervon matkat
Tilaajapalvelu
Mediatiedot
Toimitus
Palaute

Uutiset
Maatilan Pellervon kotisivulle
www.pellervo.fi
Osuustoiminta-lehti

HUHTIKUU 15 | 4 | 2004

Pihvit pöytään

Valmista lehtipihvit ohuiksi nuijituista naudan ulkofilee- tai sisäpaistiviipaleista.Täytä makusi mukaan, taita taskuiksi, kääri rulliksi tai paista pihvit nopeasti sellaisenaan, mausta ja laita päälle vaikka tuorejuustonokare.

Metvurstitaskut
(laktoositon, gluteeniton)
4 suurta lehtipihviä
suolaa ja pippuria
Täyte:
8 viipaletta metvurstia tai salamia
5–6 tl vihreää pestoa
8 viipaletta laktoositonta juustoa
2 dl (laktoositonta) kermaa
rasvaa

Levitä lehtipihvit leivinpaperin päälle. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla sekä sivele pestolla. Laita kaksi salamiviipaletta ja kaksi palaa juustoa jokaisen pihvin toiselle puolelle. Käännä taskuiksi ja paista rasvassa pannulla 2–3 minuuttia molemmin puolin.

Kaada halutessasi pannulle kermaa ja hauduta taskuja kannen alla hetki. Tarjoa salaatin ja chiliperunoiden kera.

Chiliperunat
(laktoositon, gluteeniton)
1 kg perunoita
2–3 rkl öljyä
1 tl suolaa
1–1 1/2 tl chilijauhetta

Kuori perunat, leikkaa lohkoiksi ja laita kulhoon. Sekoita joukkoon öljy, suola ja chilijauhe. Levitä perunat leivinpaperille uunipannulle. Kypsennä 225-asteisessa uunissa puolisen tuntia.

Sinappiset lehtipihvirullat
(laktoositon, gluteeniton)
6 lehtipihviä
suolaa ja pippuria
3 rkl sinappia
6 viipaletta (laktoositonta) juustoa
pikkukurkkuja tai maustekurkkulohkoja
paistamiseen rasvaa
hammastikkuja

Levitä lehtipihvit leivinpaperille. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Sivele sinappi pihveille, laita päälle juustoviipale ja pari pikkukurkkua. Kääri rullalle ja kiinnitä hammastikuilla. Paista rullat rasvassa pannulla käännellen muutama minuutti. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla kypsiksi.

Tarjoa esimerkiksi selleriperunoiden ja tomaattien kanssa.

Selleriperunat
(laktoositon, gluteeniton)
n. 600 g perunatikkuja tuoreita tai pakastettuja
1 sipuli silputtuna
3–4 lehtisellerin vartta suikaleina
paistamiseen rasvaa
suolaa ja pippuria

Paista perunatikut ja sipulisilppu lähes kypsiksi pannulla rasvassa. Lisää sellerisuikaleet ja paista vielä muutama minuutti. Mausta suolalla ja pippurilla.

Lehtipihvit ja punajuurihöyste
(laktoositon, gluteeniton)
6 lehtipihviä
suolaa ja pippuria
paistamiseen rasvaa
Punajuurihöystö:
1 1/2 dl etikkapunajuuria kuutioina
1 1/2 dl kurkkusalaattia
1 rkl kaprista
1 rkl sinappia
Lisäksi:
ruokajogurttia (hyla tai laktoositonta majoneesia)
raastettua piparjuurta

Sekoita punajuurikuutiot, kurkkusalaatti, kapris ja sinappi. Mausta pihvit suolalla ja pippurilla. Paista pannulla rasvassa noin minuutin ajan kummaltakin puolelta. Laita pari ruokalusikallista punajuuriseosta pihvien keskelle ja ripottele piparjuuriraastetta päälle. Tarjoa lisänä ruokajogurttia tai majoneesia.

Omena-lehtipihvitaskut
(vähälaktoosinen, gluteeniton)
6 lehtipihviä
suolaa ja pippuria
2–3 omenaa lohkoina
Omenalisäke:
tilkka rasvaa
1–2 tl curryä
1 suuri purjo renkaina
2 omenaa kuutioina
suolaa
1/2 tl rouhittua mustapippuria
1 dl pinjan- tai auringonkukan siemeniä
2 dl ruokajogurttia (hyla)

Levitä pihvit leivinpaperille, suolaa ja pippuroi. Laita jokaiselle pari omenalohkoa. Käännä taskuiksi ja paista rasvassa pannulla kauniin ruskeiksi. Alenna lämpöä ja hauduta kannen alla kypsiksi, nosta pannulta ja pidä lämpiminä.

Kuullota pujorenkaita ja omenakuutioita curryn kanssa rasvassa hetki. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita joukkoon siemenet ja jogurtti, kuumenna seos. Tarjoa omenalisäke taskujen kanssa.

Aurajuusto-lehtipihvit
(vähälaktoosinen, gluteeniton)
6 lehtipihviä
suolaa ja pippuria
rasvaa paistamiseen
Päälle:
150 g Auramurua
2–3 rkl (laktoositonta) kermaa
2 dl hienonnettua paprikaa

Sekoita juustomurut, kerma ja paprika. Suolaa ja pippuroi pihvit kevyesti. Paista toiselta puolelta noin minuutin ajan. Käännä ja nosta kypsälle puolelle keko Auraseosta ja paista vielä hetki kannen alla, kunnes juusto vähän sulaa.

Tarjoa esimerkiksi palsternakkapyreen ja salaatin kera.

Palsternakkapyree (-sose)
(laktoositon, gluteeniton)
palsternakkaa paloina
vettä ja suolaa
tilkka (laktoositonta) kermaa
nokare (laktoositonta) margariinia tai voita
suolaa ja rouhittua mustapippuria
ruohosipulisilppua

Keitä palsternakkapalat pehmeiksi vedessä, valuta ja soseuta. Lisää kuumaa kermaa ja nokare rasvaa. Mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi ruohosipulisilpulla.

Burgundin rullat
(laktoositon, gluteeniton)
6 lehtipihviä
suolaa ja pippuria
1 rkl rasvaa
2 sipulia silputtuna
1 hienonnettu valkosipulinkynsi
150 g herkkusieniä hienonnettuna
1/2–1 tl timjamia
2 rkl persiljasilppua
suolaa ja pippuria
hammastikkuja
rasvaa paistamiseen
n. 2 dl lihalientä
Kastike:
3 dl punaviiniä
1 dl haudutuslientä tai vettä
1/2 lihaliemikuutiota
2 hienonnettua sipulia
1/4 tl rouhittua mustapippuria
1/2–1 tl timjamia
2 tl maizenaa
Lisäksi:
juurespyttipannua

Kuuullota sipulit ja sienet rasvassa kattilassa, lisää yrtti, suola ja pippuri. Levitä pihvit leivinpaperille, suolaa ja pippuroi kevyesti. Jaa täyte pihvien toiseen päähän. Kääri rullalle ja kiinnitä hammastikuilla. Ruskista rullat joka puolelta rasvassa muutama minuutti. Lisää lihaliemi, pane kansi päälle ja hauduta kypsiksi.

Keitä kastikkeen aineksia paitsi maizenaa kattilassa 10 minuuttia. Sekoita välillä. Sekoita maizena vesitilkkaan ja suurusta kastike. Anna kiehua 2–3 minuuttia.

Juurespyttipannu
(laktoositon, gluteeniton)
keitettyjä juureksia, esim. porkkanaa, selleriä, palsternakkaa, lanttua
sipulisilppua
rasvaa paistamiseen
suolaa ja pippuria

Kuori ja kuutioi juurekset. Kuullota sipuli rasvassa pannulla tai vokissa. Lisää juureskuutiot ja paista sekoitellen, kunnes ne saavat vähän väriä, mausta.

TekstiPirjo Saastamoinen
Sähköposti


Sivun alkuun | Sisältö | Arkisto | Tilaajapalvelu | Mediatiedot |
| Toimitus | Palaute | www.pellervo.fi |