Lehden kotisivulle


Juttuarkisto
Pellervon matkat
Tilaajapalvelu
Mediatiedot
Toimitus
Palaute

Uutiset
Päävalikko

Maatilan Pellervo

HUHTIKUU, 20.4.2006

Äänestä lehden kiinnostavimmat jutut.  Tämän numeron sisällysluettelo

Kevätvalo
Paljastava kevätvalo innostaa (pakottaa) monen tekemään kevätsiivouksen. Siivoaminen voi olla terapeuttista ja hyödyllistä, jopa hauskaa, kirjoittaa päätoimittaja.

*Koko pääkirjoitus

Erilaista kasvatusta
Alle kolmekymppinen keravalainen Marko Koskinen perusti koulun. Koskista itseään ei koulussa käyminen huvittanut, mutta hyvin hän siitä selviytyi ja opiskelee luokanopettajaksi.
   Miehen mielestä uutta koulua tarvitaan


Kuva Jaakko Liukkonen

niille, jotka opiskelevat silloin kun haluttaa ja sitä mikä haluttaa. Niin sanottu vaihtoehtokoulu siis.
   Tietoa on saatu kaadettua päähän, mutta kasvatuksen puoli on hunningolla, sanoo Koskinen nykyisestä suomalaisesta koulusta. Koulujemme tuloksia ja menetelmiä tullaan ulkomailta katsomaan, mutta Koskinen muistuttaa, että kouluviihtyvyystutkimuksissa Suomi on pohjalla.
*Lue lisää
Mahlaa
Itäisessä Suomessa kätkeytyy koivumetsikköön tekniikkaa, joka niin sanotusti tuotteistaa koivuissa olevaa energiaa, mahlaa.
   Susanna ja Arto Maarasen (kansikuvassa) paikka on tarina vakituisessa työssä olleista kaupunkilaisista, jotka tahtoivat perheelleen turvallisen ja luonnonläheisen elinympäristön ja siihen liittyvän ansiolähteen. Tämä pari ei ollut sinisilmäinen maallemuuttajapari, vaan Maaraset hakivat pitkään sopivaa kohdetta, kävivät 50 tilalla ja asuivatkin muutamassa ennen lopullista valintaa. Tulonlähdekään ei ollut hetkessä selvä.
*Lisää Kodin Pellervossa 4/2006.

Kodin Pellervo 7/05
Se siitä perluskoonista
Suomalaisia suututti ja yhdisti viime kesänä Italian pääministeri mollaamalla suomalaista ruokaa. 
   Ja kuinkas sitten kävikään? Italialaiset itsekin ovat tuohtuneet pääministeriinsä ja äänestivät hänet ja hänen puolueensa sivuun taannoisissa vaaleissa. Vaalien tulosta häviäjät eivät suostuneet edes myöntämään, vaikka olisivat nähneet sen Kodin Pellervosta jo viime kesänä.
*Mitä tulikaan kirjoitettua?

Hymyn maa
Kalevi Kalemaan tuore kirja Hymyn maa muistelee ja tulkitsee lehtikeisariksikin nimitetyn Urpo Lahtisen elämää. Lahtinen muutti lehtimaailmaa, hänen arvioidaan muuttaneen suomalaista yhteiskuntaakin.
   Historiaa kirjoitetaan vasta kun todellisuus on kaukana ja totuuden arvioidaan paljastuneen. Lahtinen on ajankohtainen tänäkin päivänä - myös oikeussalien omaisuuskiistoissa.
*Mikä mies?


Parsakaali.
Kuva Leena Nurmi
Vuoden vihannes
Leena Nurmi esittelee meille parsakaalin, joka on valittu Vuoden vihannekseksi 2006.
   Parsakaalia sisältää erityisen paljon A- ja C-vitamiineja, foolihappoja, flavonoideja, kaliumia ja ravintokuituja. Syötäväksi kelpaavat kukinnot ja kukkavarret, myös nuoria lehtiä voi käyttää lehtikaalin tavoin.
   Pääkukinnon leikkaamisen jälkeen parsakaali voi tuottaa vielä useita viikkoja sivuhaaroja.
*Viljely ja käyttö
Juusto kruunaa

Brie-juustokeitto ja juhlalohi. 
Kuva Pekka Haraste

Kokataan taas!
tilauskuponki >>
Kauniisti ruskistunut sula juustoinen pinta tuo aromit ruokailutilaan, yhdistää ja kätkee sisälleen ateriaa täydentävät maut.
   Sopivia juustoja on keittoihin, liha- ja kalaruokiin, leipiin ja kasvisruokiin, kuten keittiötaiteen hallitseva ruokatoimittajamme esittelee.
   Suoranaisesta makusinfoniasta on kyse kun tuorejuustot saavat seurakseen leivonnaisia kevään juhlien kahvipöytään.
*Mitä juuston alle?
*Ne leipojan makusinfoniat

Kipeäksi terveydestä
Anoreksia ja bulimia ovat syömishäiriöitä. Häiriö on ortoreksiakin, vaikka ortorektikko pyrkii syömään mahdollisimman terveellisesti. Hänellä vain tämä pyrkimys menee kohtuuttomuuksiin.
   Suomeksi syömishäiriöistä on tietoa Internetissä muun muassa osoitteissa  syomishairioistentuki.fi ja syomishairiokeskus.fi. Ortoreksiasta on omat sivunsa englanniksi orthorexia.com.

Uusi työ Internetistä
Naapuri tilasi pienen lastenvaatteen, toinen jotakin muuta ja ompelemisesta alkoi tulla työ. Lopulta naapureina asuvat pienten lasten äidit perustivat yrityksen, jonka nettisivuilta tulevat tilaukset täyttävät nyt päivät ja kodin tilat.
   Tavallaan hyvin kävi myös teleyrityksen myyntipäällikölle, joka sai potkut. Hän perusti Internetiin lahjatavarakaupan ja myy siellä muiden tekemiä esineitä.
*Myllymuksut.com ja Lahjaliike.fi

Lukijamatka Islantiin
Kodin Pellervo vie lukijamatkalaisia Islantiin 31.7.-4.8.2006.
   Matka sisältää kaikkea mitä Islannin matkalta etukäteen odottaa: geysiirejä, uintia sinisissä mineraalivesissä, tölttääviä islanninhevosia, mahtavia vesiputouksia, ainutlaatuisia maisemia, mutta matkalaiset perehtyvät myös islantilaiseen arkkitehtuuriin sekä neuleperinteeseen villalankatehtaalla. Lisämaksulla ohjelmaan saa myös valasretken.

*Ohjelmat, hinnat, varaustiedot
 

Kalenteri lehden mukana tai erikseen

Iso  Kalenteri 2006 sisältyy Pellervon tilaukseen.
Pellervon Iso Kalenteri 2006 soveltuu maatilan kalenteriksi sekä joka kodin pöytäkalenteriksi. Kalenteritietojen lisäksi siinä on tietoa koti- ja lemmikkieläimistä, kodin ja pihan hoidosta, metsän moninaiskäytöstä, harrastuksista, yhteiskunnasta.

Seuraava Kodin Pellervo ilmestyy 20.4. ja 
Maatilan Pellervo 6.4.2006.

*Tilaajapalvelu
*Pellervosta myös muuta lukemista

| Sivun alkuun | Arkisto | Tilaajapalvelu | Mediatiedot |
| Toimitus | Julkaisupalvelu | Palaute | Pellervon etusivu |