Kodin Pellervon kotisivulle


Uusin lehti
Uuden lehden sisältö
Juttuarkisto
Pellervon matkat
Tilaajapalvelu
Mediatiedot
Toimitus
Palaute

Uutiset
Maatilan Pellervon kotisivulle
www.pellervo.fi
Osuustoiminta-lehti

HUHTIKUU, 20.4.2006

Tukkaa pukkaa vallan raunioilla

Palaan viime heinäkuuhun. Se oli aikaa, jolloin Italian pääministeri, siis tämä Silvio sillä silmällä Berlusconi haistatteli suomalaiselle ruualle ja käyttäytyi kaikin puolin itselleen ominaisesti. Tyylilleen uskollinen mies! Silvio Berlusconi omistaa mahtavan median, mutta Kodin Pellervoa toistaiseksi ei. Niinpä me viitoitimme hänen tiensä pääkirjoituksessa jo viime kesänä: Leo di Ruokolahti! Ruokolahden leijonana häntä tulevat kunnioittamaan Suomen kansa ja sen tiedotusvälineet sekä kymmenien miljoonien Italia, joka vuoden päästä on hänet viralta paneva.

Ulkopolitiikan harrastaminen on niin hauskaa, ettei sitä usko Rooman susikaan, joka siis oli se Romuluksen ja Remuksen imettäjä, ja niin muodoin kaikkien perluskoonien esinisä.

Olen oikein tyytyväinen takavuosina hankkimaani italian kielen taitoon: nyt pystyn lukemaan alkukielellä Corriere della Seraa sun muita työväen helsingin sanomia. Jotakin käsittämätöntä ja varmaankin ikuisesti minulle avautumatonta Italian kansassa on. Kaikkien mahdollisten ja mahdottomienkin ovensuunojailujen mukaan pääministeristä ei tykännyt kukaan. Kaskujen ja monimielisten juttujen määrä paisui valtavaksi, eivätkä ne olleet perlun vinkkelistä katsottuna lainkaan mairittelevia. Silti italialaisista melkein puolet äänesti tätä sanonko mä mitä!

Italialaiset ovat vetäneet johtopäätöksiä suomalaisesta kansanluonteesta monissa kirjallisissa töissään, joista osa olisi joutanut jäädä vähintäänkin omakustanteeksi. Me voimme nyt tyytyä hienotunteisesti toteamaan, että oopperaa mikä oopperaa, olipa näyttämönä la Scala Milanossa tai Vittorio Emmanuelelle kyhätty pököttävä hökötys Roomassa.

Berlusconin mukaan vaalit olivat vilpilliset. Ei tyhmä! Jos äänestysuurnia yhä löytyy sieltä sun täältä, onkin epäily paikallaan. Edesmennyt pääministeri voi kuitenkin tukeutua kiinalaiseen viisauteen, mikä liippaa kukan kasvatusta, ja keskittyä tukan kasvatukseen ynnä muihin harsuuntuneisiin ominaisuuksiinsa.

TekstiAnna-Liisa Huhtala-Fiskars
Sähköposti: etunimi.sukunimi(at)pellervo.fi


Sivun alkuun | Tekstit 4/06 | Arkisto | Tilaajapalvelu | Mediatiedot |
| Toimitus | Palaute | www.pellervo.fi |