KESÄKUU
5 | 6 |
2003 Ateria taivasallaGrillissä on mukava valmistaa pääruuat, lisukkeet ja leivät.
Esivalmistelut ja salaatit kannattaa kuitenkin tehdä keittiössä
hiilloksen valmistuessa. Niin voidaan käydä pöytään heti kun
grilliruoka on valmista. Kastike possun- ja linnunlihalle/kasviksille Sekoita grillikastikkeen ainekset hyvin. Marinoi lihoja ja kasviksia kastikkeessa, kunnes hiillos valmistuu. Grillaa kyljyksiä 8–10 minuuttia molemmin puolin, fileepihvejä 5–6 minuuttia/puoli ja kalkkuna/broilerileikkeitä 6–8 minuuttia molemmin puolin. Mausta kypsät lihat tarvittaessa suolalla. Voit grillata lihapalat myös halsterissa, jolloin ne kääntyvät helposti yhtä aikaa. Jos haluat kesäkurpitsa- ja munakoisoviipaleista meheviä, levitä ne leivinpaperin päälle ennen grillausta ja ripota päälle karkeaa suolaa. Anna seistä noin puoli tuntia, jolloin niistä irtoaa nestettä. Kuivaa suola ja neste pois ja sivele päälle kastiketta. Grillaa 3–4 minuuttia molemmin puolin. Täytetyt jauhelihapihvit parilalta Sekoita jauheliha, chilikastike, muna ja mausteet. Muotoile kostutetuin käsin 8 tasakokoista ohutta pihviä. Aseta neljälle pihville juustoviipale, paina päälle toiset pihvit ja ummista reunat. Sipaise pihvit öljyllä ja aseta parilalle. Kypsennä välillä kääntäen noin 12–15 minuuttia. Makkara-kasvisvartaat Leikkaa makkarat kolmeen osaan. Halkaise 10 minuuttia keitetyt perunat ja kääri niiden ympärille pekoniviipaleet. Paloittele paprikat. Pujottele kaikki ainekset vuorotellen vartaisiin tai liotettuihin bambutikkuihin. Sekoita grillauskastikkeen ainekset. Grillaa vartaita noin 8–10 minuuttia. Sivele kastikkeella grillauksen loppupuolella ja käännä välillä. Kaslerleikkeet ja kasviksia Esivalmistele kasvikset. Pese perunat ja porkkanat hyvin. Leikkaa perunat poikittain vajaan sentin viipaleiksi ja halkaise porkkanat pituussuunnassa. Esikeitä perunoita ja porkkanoita vedessä noin 3–4 minuuttia, valuta. Nuiji kaslerleikkeet hiukan ohuemmiksi ja sipaise ne sekä kasvikset ja ananaspalat kevyesti öljyllä. Grillaa leikkeitä ritilällä tai halsterissa yhdessä kasvisten kanssa noin 12–15 minuuttia (paksuudesta riippuen) välillä kääntäen. Voitele grillauskastikkeella kypsymisen loppupuolella. Ripottele kypsille kasviksille yrttisuolaa ja käytä myös ananaspalat grillissä. Juustoperunat grillissä Viipaloi perunat ja sipulit, myös osa varsista. Leikkaa leivinpaperista ja foliosta 5 reilua palaa. Aseta leivinpaperipalat folioiden päälle. Jaa niille perunat ja sipulit, ripota mausteita väliin. Kuumenna kermaa ja juustoa kattilassa, kunnes juusto sulaa. Anna hiukan jäähtyä ja valuta perunoiden päälle. Sulje foliot nyyteiksi ja kypsennä grillissä 15–20 minuuttia. Avaa nyytit ja ripota vihersilppua päälle. Juusto-yrttileivät Voitele leivät rasvalla. Sekoita juustoraaste, vihersilppu ja ranskankerma. Laita neljälle leivälle juustoseosta ja aseta toinen leipäpala päälle. Grillaa grillin ritilällä tai halsterissa muutama minuutti. Kookoslisuke lihalle Kuullota sipulit ja paprikapalat öljyssä. Lisää joukkoon inkivääri, pähkinärouhe, kookoshiutaleet ja ananasmurska. Mausta suolalla. Tarjoa grilliruokien lisukkeena. Kurkkutzatziki höysteeksi Valuta jogurtti suodatinpussin läpi. Sekoita ainekset ja anna seistä kylmässä tarjoiluun saakka. Sopii salaattien päälle ja grilliruokien lisukkeeksi. Maukkaat kirjolohikiekot Leikkaa kalafilee poikittain 2–3 sentin viipaleiksi. Kääri kalapalat kiekoiksi paksummasta päästä alkaen. Laita halutessasi ympärille pekonisuikale. Kiinnitä bambutikulla. Sivele kiekot molemmin puolin kastikkeella ja kypsennä grillissä parilalla noin 5 minuuttia molemmin puolin.
|