Kodin Pellervon kotisivulle


Lehden referaattisivulle
Juttuarkisto
Pellervon matkat
Tilaajapalvelu
Mediatiedot
Toimitus
Palaute

Uutiset
Maatilan Pellervon kotisivulle
www.pellervo.fi
Osuustoiminta-lehti

KESÄKUU, 2.6.2005

Mitä aion tehdä?

Aloitan tulevana maanantaina vuorotteluvapaan, jolta palaan ensi vuoden alussa. Ainakin näin etukäteen olen hyvin tyytyväinen, että on mahdollista pitää pieni tauko kolmenkymmenen vuoden työrupeaman jälkeen. Ehkä sen aikana aivot vielä virkistyvät työelämän loppurutistusta varten.
Kun olen kertonut ystävilleni asiasta on aina esitetty sama kysymys: ”Mitä aiot tehdä?”
Jos ihan rehellisesti vastaisin, sanoisin, että haluaisin palata hyväkuntoisena, seestyneenä ja kaikin puolin viisaana ihmisenä, jonka koti on viimeisen päälle siisti, ihmissuhteet hoidettu ja valokuvat liimattu albumiin. Mitä kaikkea pitäisikään tehdä, jotta tilanne olisi toivomani mukainen?
Eräs vapaalla ollut erityisluokan opettaja puski koko vuorottelukautensa töitä talon rakennustyömaalla. Kova ruumiillinen työ oli hyvää vastapainoa opettajan stressaavalle työlle. Eivät kuulemma juuri tulleet kouluasiat mieleen.
Toinen vuorottelija puolestaan lähti mahdollisimman kauas Suomesta. Kilometrit antoivat etäisyyttä ja uutta näkökulmaa tavalliseen arkielämään. Oli ihana palata kotiin; Suomi tuntui maailman parhaalta maalta.
Kolmas järjesti arkistonsa ja valokuvansa kuntoon sekä teki kaikki mahdolliset rästihommat kotona. Nyt ne eivät paina mieltä ja odota eläkeiän koittamista.
Neljäs hoiti tyttärensä pientä poikaa. Hän sai nauttia mummouden ihanuudesta juuri sopivan ajan.
Ilmeisesti oleellista ei olekaan se mitä tekee, vaan se mitä etsii. Etsiikö itselleen sisäistä rauhaa, uutta reipasta olemusta vai aivan uusia lähtökohtia loppuelämälle? Ja kun tätä käy pohtimaan, huomaa helposti, ettei siinä puolen vuoden tauko arkirutiineista ole loppuelämän suuntaa muuttava ratkaisu. Mutta ehkä se kuitenkin antaa pienen sysäyksen toivottuun suuntaan.
Siis mitä aion tehdä seuraavan puolen vuoden aikana? Kiitos kysymästä, mutta ei minulla vielä ole aavistustakaan.
Oikein hyvää kesää kaikille Kodin Pellervon vanhoille ja uusille lukijoille!

TekstiKaisu Räsänen
Sähköposti


Sivun alkuun | Tekstit 6/05 | Arkisto | Tilaajapalvelu | Mediatiedot |
| Toimitus | Palaute | www.pellervo.fi |