Lehden kotisivulle


Juttuarkisto
Pellervon matkat
Tilaajapalvelu
Mediatiedot
Toimitus
Palaute

Uutiset
Päävalikko

Maatilan Pellervo

KESÄKUU, 1.6.2006

Äänestä lehden kiinnostavimmat jutut.  Tämän numeron sisällysluettelo

Jalanjälkiä
Pääkirjoittaja nimittää psykologiseksi jalanjäljeksi tapaa, jolla suhtaudumme toisiin ihmisiin. Hyvä, jopa pysyvä, jälki jää rohkaisusta. Ja vaikeuksissaankin optimistisesti toimiva ihminen hän vasta luo myönteistä ilmapiiriä ympärilleen.

*Pääkirjoitus

Naisten sauna
Runonlaulaja Simana Sissosen pihapiirissä Ilomantsissa lämpeni sauna ihan erityiseen käyttöön. Tällä kertaa saunaa ja vastoja koristivat kukat ja koko tapahtumaa hengettivät loitsut, joita ennen
hieman 


Ruukkimiljöötä 
Tammisaaren Skogbyssä.
Kuva Pirjo Rönkkö

mystisessä saunan tunnelmassa lausuttiin toivottaessa jotakin hyvää - pääasiassa terveyttä ja rakkautta. Tällaiset kukkaissaunat eivät ole vielä niin kadonnutta kansanperinnettä, etteivätkö ne olisi nykyistenkin kylpijöiden muistissa.
*Naisten saunaan
Hopea juhlistaa maisemaa

Alppipiikkiputki.
Kuva Leena Nurmi
Hopean vivahde yhdistää ja rauhoittaa puutarhan istutuksia, se myös juhlistaa isoa maisemaa kuten puistoa tai rantatietä.
   Kesäkuun kukkijoista puutarhatoimittaja poimi lehtemme esiteltäväksi rusokuusaman.
   Rusokuusama menestyy vaatimattomissa oloissa, kestää hyvin yli talven mutta kukki runsaasti. Syksyllä marjat tekevät pensaasta oranssinpunaisen.
*Rusokuusama
Tuoretta ja kevyttä

Kesäkevyttä.
Kuva Pekka Haraste

Kokataan taas!
tilauskuponki >>
Pieni kesäirrottelu tai isompi sukujuhla onnistuu nykyisin mukavasti matkailuun ja pitopalveluun erikoistuneilla maatiloilla. Viime vuosina niillä on alettu valmistaa myös omia viinejä.
   Ruokatoimittajamme käväisi Pihamaan tilalla Asikkalassa. Tällaisessa maatilan paikassa saa taatusti tuoreita pöydän antimia - myös ostaa kotiin vietäväksi.
   Kevään ensimmäisiä satoja saa raparperipenkistä. Sieltä ruokatoimittaja löysi tämänkertaiset ainekset kahvipöydän leivonnaisiin.
*Kesäisiä annoksia
*Raparperihyvää

Hyvää vanhaa mustaa
Liperiläinen Hirvosen perunanviljelijäperhe otti asiakseen vanhan maatiaisperunan palauttamisen markkinoille. Tapahtumasarja oli vaiheikas, mutta nyt saa jälleen Vanhaa Mustaa.
   Viitisenkymmentä eri perunalajiketta oli itämässä keväällä alan harrastajalla Matti Hirvosella Outokummussa. Hän tietää, että kiinnostavia lajikkeita olisi esimerkiksi rajan takana Karjalassa, mutta niitä kun ei saa tuoda.
*Vanhan Mustan paluu
Tilattava käsityö
Kesän kukkia -kirjontamallin on suunnitellut Suomen Käsityön Ystäville tekstiilitaiteilija Sirkka Ilvo. Sarjaan kuuluvat pikkuliina, tyyny ja lautasliinat. Niitä voi tilata joko tarvikkeina tai valmiina.
*Lisää mallista
*Vaihtoehdot ja hinnat tilauskupongissa

Bosniaan ja Kroatiaan
Viime vuosina paljon sotaista julkisuutta saaneet Bosnia ja Kroatia ovat upeita matkakohteita.
Lukijamatkallamme 9.10.-16.10.2006 tutustumme alueen elinkeinoihin ja nautimme nähtävyyksistä.

*Ohjelmat, hinnat, varaustiedot
 

Kalenteri lehden mukana tai erikseen

Iso  Kalenteri 2006 sisältyy Pellervon tilaukseen.
Pellervon Iso Kalenteri 2006 soveltuu maatilan kalenteriksi sekä joka kodin pöytäkalenteriksi. Kalenteritietojen lisäksi siinä on tietoa koti- ja lemmikkieläimistä, kodin ja pihan hoidosta, metsän moninaiskäytöstä, harrastuksista, yhteiskunnasta.

Seuraava Kodin Pellervo ilmestyy 20.4. ja 
Maatilan Pellervo 6.4.2006.

*Tilaajapalvelu
*Pellervosta myös muuta lukemista

| Sivun alkuun | Arkisto | Tilaajapalvelu | Mediatiedot |
| Toimitus | Julkaisupalvelu | Palaute | Pellervon etusivu |