Lehden kotisivulle


Juttuarkisto
Pellervon matkat
Tilaajapalvelu
Mediatiedot
Toimitus
Palaute

Uutiset
Päävalikko

Maatilan Pellervo

HEINÄKUU 3 | 7 | 2003

Teemana säilöntä

Kriittisiä lukijoita
Ryhdytään koulimaan jo ala-asteella lapsista kriittisiä lukijoita, kuuntelijoita ja katselijoita. Tämä ehdotus sisältyy pääkirjoitukseen.

*Mooses ja suuret korvat

Yökävelyllä
Yö saa päivällä tutut paikat vaikuttamaan arvoituksellisilta, yöllä ovat liikkumatta ja liikkuvat eri eläimet kuin päivällä. Monet kukat sulkevat terälehtensä.
   Sirpa Palokari ja kuvaaja Antti Sari kävivät puolestamme katsomassa, miltä 


  
©Tapani Lepistö 

vaikutti yö Kymijoen rantamilla. Ensituntumaa lehden kansikuvassa. He näkivät jäniksen, ketun, hevosia ja kohtasivat yön koleuden, hiljaisuuden, valostuvan ja äänillä täyttyvän aamun.

Välinpitämätön sivistysvaltio
Ns. sivistysvaltion ojentajalihas köyhiä maita kohtaan saattaa osoittaa surkastumisen merkkejä. Tämä on luettavissa ylilääkäri Heikki Peltolan mielipiteistä Suomen harjoittamasta kehitysavusta. Samoin Suomi näkyy suhtautuvan omiin oloihinsa: vanhusten hoito on Peltolan mielestä tolkuttoman huonoa.

*Silkkaa pahuutta

 

Sadonkorjaajat kasvimaalla
Hilloajat hinkuvat jo puutarhassa kypsyviä vihanneksia ja miettivät uusia maustamisia. Kodin Pellervo antaa vihjeet miten saat talveksi makoisan rosepippurisen sipulisalaatin tai sitruunaisen omenasoseen.
   Keskikesällä kuitenkin herkutellaan marjoilla ja keveillä leivonnaisilla. Kävisikö viinimarjalta maistuva marjatarletti tai mansikalta maistuva toscakuorrutettu piirakka? Juustoisten leivosten päälle sopivat mansikat. Ohjeissa on  


Marmedaateja, hilloja, soseita. 
©Pekka Haraste
myös gluteeniton piirakkataikina.

*Säilöntä
*
Leivonnaiset

Pitää saada saunoa
Saunalla on historiallista taustaa hyvin varhaisista kulttuureista, ja saunan alkukantaisuus kiehtoo niitäkin, joilla on mahdollisuus edustussaunoihin. Kodin Pellervossa kerrotaan, miten saunakulttuuri siirtyy sukupolvelta toiselle.

Luonnonmukaista pihanhoitoa

Puutarhan suunnittelu ja vaikutelma muuttuu hieman tavanomaisesta kun sitä hoidetaan luonnonmukaisesti. Leena Nurmi perehdyttää lukijat siihen, mitä kasveja valitaan, miten niitä sijoitellaan, ravitaan ja hyödynnetään. Luonnonmukaisessa puutarhassa hyötykasvit ja koristekasvit voivat olla kaikki samalla alueella.

*Perhosetkin suosivat

 


Amiraaliperhonen.
©Leena Nurmi

 


Mökki- tai satoasiat Isoon kalenteriin
Pellervon Ison Kalenterin tilauksia tulee tilaajapalveluumme jatkuvasti. Nyt on aika varmistaa, että kesäpaikassa on kunnon kalenteri, johon saa muistiinpanoja ja terveisiä seuraaville kävijöille.
   Kaikki lehden tilaajat saavat Ison Kalenterin. Kalenteri- ja muistiinpano-osan lisäksi siinä on paljon luettavaa maaseudun ja kodin asioista.

Pellervon vuoden 2003 koko paketissa on:
12 Kodin Pellervoa
10 Maatilan Pellervoa
ja kaikille tilaajille Iso Kalenteri.

Seuraava Kodin Pellervo ilmestyy 21.8. Lehden teemana on puutarhan syksy.
Maatilan Pellervo ilmestyy 7.8.

*Tilaajapalvelu
*Myös muuta lukemista


| Sivun alkuun | Arkisto | Tilaajapalvelu | Mediatiedot |
| Toimitus | Julkaisupalvelu | Palaute | Pellervon etusivu |