Kodin Pellervon kotisivulle


Lehden referaattisivulle
Juttuarkisto
Pellervon matkat
Tilaajapalvelu
Mediatiedot
Toimitus
Palaute

Uutiset
Maatilan Pellervon kotisivulle
www.pellervo.fi
Osuustoiminta-lehti

HEINÄKUU, 7.7.2005

Aivot kärryillä

Kesäuutinen pitää aina olla, mutta sen keksiminen voi olla vaikeaa. Tänä vuonna oltiin jo tyyten toimetonna luiskahtamassa juhannuksen yli, kunnes tuli tämä Italian pääministerin lahja Suomen viestimille! Suomen kansa suivaantui, ja yhtenä miesnä se rynnisti riviin. Siis Italian pääministeri yhdisti Suomen kansan! Siinä on Iso Uutinen eikä mikään pikku pätkä.

Nyt on selvitettävä, mikä on tämä Italia, kun olemme sen pääministerille niin paljon kiitollisuudenvelkaa. Onneksi hyllystä löytyy Hakalehto-Salmelan Isänmaan ja Maailman Maantieto, aina luotettava perusteos; hyväksyihän Kouluhallitus sen oppikirjaksi 7-vuotiseen kansakouluun jo vuonna 1950.

Kirja valaisee meitä mölliäisiä, se täyttää tiedolla tietämättömyytemme: Italiasta monella on väärät ja vanhentuneet käsitykset. Posetiivarit ja kerjäläiset ovat sieltä hävinneet. Italia on Euroopan uudenaikaisimpia maita. Harvassa maassa on niin nopeita junia kuin siellä. Harvalla maalla on niin hyvät maantiet ja niin hyvät hotellit kuin Italialla. Italialaiset eivät aina laula, he tekevät myös lujasti työtä. Heidän autojaan ja moottoripyöriään sekä kirjoituskoneitaan ostetaan maailman eri maissa. Italiasta tulevat maailman parhaat hatut.

Senhän me tiedämme, että Italiassa syödään hyvin. Monelle ruoka on pelkkä keino pysyä hengissä, joillekin se saattaa olla myös harrastus. Italian pääministerille se on elämäntapa. Yksi hänen vauhdikkaimmista lajeistaan on Cervello in carrozza, aivot kärryillä.

Suomen kansa tulee aina kiitollisena muistamaan Silvio Berlusconia. Hän teki sen, mistä Nokia vain uneksi: yhdisti ihmiset. Miten kyllin kiittäisimme? Rahasta ei ole apua, sillä sitä Italian pääministerillä on niin paljon, että tuskin pastalle taipuu. Antakaamme korkea arvo! Leo di Ruokolahti! Ruokolahden leijonana häntä tulevat kunnioittamaan Suomen kansa ja sen tiedotusvälineet sekä kymmenien miljoonien Italia, joka vuoden päästä on hänet viralta paneva.

TekstiAnna-Liisa Huhtala-Fiskars
Sähköposti: nimi@pellervo.fi


Sivun alkuun | Tekstit 7/05 | Arkisto | Tilaajapalvelu | Mediatiedot |
| Toimitus | Palaute | www.pellervo.fi |