Kodin Pellervon kotisivulle


Lehden referaattisivulle
Juttuarkisto
Pellervon matkat
Tilaajapalvelu
Mediatiedot
Toimitus
Palaute

Uutiset
Maatilan Pellervon kotisivulle
www.pellervo.fi
Osuustoiminta-lehti

ELOKUU 2003

Suorassa suhteessa viitsimiseen

Päätin tehdä maalla pienen remontin lasten huoneeseen. Paikkakunnan kirvesmiehet olivat tehneet keittiöön ja saliin muutama vuosi sitten vastaavan. Arvelin, että omatoimisuudellani säästän tällä kertaa ainakin 1 700 euroa. Tuntipalkka kaikkine lisineen on yli 30 euroa ja miehiä tarvittaisiin ainakin kaksi, sillä kipsilevyjen siirtely ja katon panelointi on varsin hankala tehdä yksin, kuten myöhemmin huomasin.

Vaikka olen käsistäni kohtuullisen aikaansaapa, en ollut koskaan tehnyt kirvesmiehen hommia, enemmänkin olin ollut veneenveistäjä ja puuseppä. Tarvitsin siis tietoa tykötarpeiden lisäksi.

Soitin puutavaran myyntipisteeseen, ennenhän sellaista kutsuttiin lautatarhaksi. Olin mielessäni arvioinut, mitä tarvitsisin ja pyysin tarjousta puhelimitse. Mies toisessa päässä kirjasi asiani ylös ja antoi sitten arvion hinnasta. Minä puolestani kirjasin sen ylös ja lupasin palata asiaan, jahka olin kysellyt hintoja muualtakin.

Mietin seuraava soittokohdetta ja päädyin naapuripaikkakunnan kauppiaaseen. Hän myy kaikkea mahdollista ja uskon, että ihminen voisi elää elämänsä tarvitsematta mitään muita kuin hänen myymiään tuotteita. Ainakin valikoima on häkellyttävä. Paikkakunnalla ihmetellään oikeastaan vain parturipalveluiden puutetta…

Sain miehen kiinni ja kerroin asiani. Ennen kuin pääsin luettelossani kovinkaan pitkälle, hän keskeytti minut ja kysyi, mitä olin tekemässä. Vastasin pikaisesti jotain ympäripyöreätä saadakseni selkeän tarjouksen hintavertailua varten, mutta hän ei päästänytkään minua kovin helpolla.

Sinnikkäästi hän tarkensi ensin huoneen mitat sekä ikkunoiden ja ovien määrän ja koon. Seuraavaksi mies pyysi hetken miettimisaikaa. Olin ällistynyt, mutta ei auttanut kuin odotella. Noin minuutin kuluttua kauppias arvioi minun tarvitsevan 11 kipsilevyä ja 220 metriä ponttipaneelia.

Ei tuossa kaikki. Kauppias tenttasi minua panelointiin liittyvistä yksityiskohdista. Lopulta alkuperäisestä suunnitelmasta poiketen päädyinkin hänen asiallisessa ohjauksessaan siihen, etten lyökään paneelia suoraan sodanjälkeisen Haltex-pinnan päälle. 40 millin jo ostetut paneelinaulat eivät kestäisi Haltex-rakenteessa. Kauppias ehdotti, että ensin naulaan lautajuoksut ja sitten paneelit niiden päälle. Näin vältyin ostamasta 300 euron naulainta, jonka 60 millin naulainnaulat olisivat vaatineet. Juoksut löisin kiinni tavallisilla nauloilla ja niihin paneelit pienillä paneelinauloilla.

Kauppias huolehti, että minulla oli riittävästi kipsilevyruuveja, tasoitetta saumoihin ja ruuvinpäihin, kaksi erikokoista tasoitelastaa, akryylimassaa kulmiin ja saumanauhaa tasoitteen pohjaksi. Sain ohjeet myös kipsilevyn katkaisuun.

Keskustelun alussa yritin muistuttaa itseäni, että hintojahan tässä vielä kyseltiin, mutta kun asiat oli käyty läpi, huomasin sopineeni tavaroiden toimittamisesta seuraavan päivän aamuna. Tuntia myöhemmin kauppias soitti vielä takaisin ja pisti paremmaksi. Lasti saapuisikin jo samantien iltapäivällä. Oli kuulemma hiukan järjestellyt asioita, ja muistutti, että isosta laskusta saisi tuntuvasti yritysketjun bonuspisteitä, jos jaksaisin itse käydä kaupassa maksamassa loppuviikosta. Jaksoinhan minä.

Leifiä vietiin. Kaupat oli tehty ennen kuin huomasinkaan. Kuitenkin olin tyytyväinen, sillä olin yksinkertaisen neuvon avulla välttynyt kalliin naulaimen ostolta tai vuokraamiselta. Ja remontin pääsin alkamaan heti.

En soittanut erääseen toiseen lähistön vastaavaan myymälään, ja syy oli selvä. Myymälä on tunnettu työntekijöistään, jotka elävät kuin hidastettua mykkäfilmiä. Kerran kuulin, että mökkiläinen oli tullut ostamaan kasvihuonetta. Myymälänhoitaja oli katsonut asiakasta pitkään silmiin ja todennut sitten venytellen kuin suoraan Aapelin Siunatusta hulluudesta: "Aika vaikee tilata…" Mökkiläinen oli kääntynyt kannoillaan ja ajanut saman tien 40 kilometrin päähän asioimaan. Kyse oli usean tuhannen vanhan markan ostoksesta.

Menestyminen on pienestä kiinni. Menestyvä kauppiaani tarkensi heti, missä tilanteessa ostajakandidaatti oli. Vuosikymmenten kokemuksen ansiosta hän osasi arvioida, mitä kaikkea tarvittaisiin. Ote ei lipsahtanut hetkeäkään asiakkaalle. Jos kauppahinta ei ollutkaan alin mahdollinen, pääsin heti töihin kiinni ja säästin turhan työkalun hankinnassa.

Kuunteleminen on tärkeätä, mutta vielä tärkeämpää on aktiivinen kuunteleminen. Kauppias Nummi-Pusulasta osasi sen taidon. Ja vaurastui siinä sivussa hiukkasen taas.

Teksti: Leif Lindberg
Sähköposti


Sivun alkuun | Sisältö | Arkisto | Tilaajapalvelu | Mediatiedot |
| Toimitus | Palaute | www.pellervo.fi |