Munatuoteuutuus on mieleinen terveyttään vaaliville, sillä valmistuksen yhteydessä kananmunamassasta poistetaan rasvaa ja kolesterolia ja siihen lisätään terveydelle edullisia omega-3-rasvahappoja. Siksi Minicol Omega sisältää 30 % vähemmän rasvaa ja kolesterolia sekä kuusinkertaisen määrän omega-3-rasvahappoja tuoreisiin muniin verrattuna. Pienemmän rasvamäärän takia se sisältää myös vähemmän energiaa kuin tuore kananmuna. Minicolissa energiaa on 120 kcal/100 g ja tuoreessa kananmunassa 143 kcal/100 g. Koska tuotteessa on kuiva-ainepitoisuudeltaan suurempaa keltuaista vähemmän ja juoksevampaa valkuaista vastaavasti enemmän kuin tuoreessa munassa, se pullosta kaadettuna vaikuttaa ohuemmalta kuin tuore ja rikottu muna. Ainesuhteita, kuten jauhojen määrää esimerkiksi lettu- tai munakasrullataikinassa ei kuitenkaan tarvitse muuttaa. Pienemmästä keltuaisen määrästä johtuu myös se, että munakasrullaa paistettaessa pintaan ei tullut yhtä nopeasti väriä kuin tuoretta munaa käytettäessä. Tämän vuoksi munakasrullan voikin paistumisen loppupuolella siirtää uunin ylätasolle. Myös Minicolista valmistettu munakasseos käyttäytyy paistettaessa hiukan eri tavalla kuin tuoreesta munasta valmistettu. Aluksi se ei tunnu hyytyvän, mutta lopputulos yhtä maittava ja kuohkea kuin perinteinen. Minicol on tuoreista suomalaisista kananmunista valmistettu, pastöroitu ja pullotettu tuote. Yhdessä 2,5 desilitran muovipullossa on viittä kananmunaa vastaava määrä valmistetta. Käytössä yksi desilitra vastaa kahta kananmunaa. Pulloa on muistettavaa ravistaa ennen käyttöä ja avatun pullon sisältö on käytettävä kahden päivän sisällä. Tuote säilytetään jääkaapissa alle 4:ssä asteessa. Avaamattoma se säilyy neljä viikkoa.
Sekoita minicol, neste ja mausteet. Kuumenna tilkka rasvaa paistinpannulla ja kaada munaseos hyytymään pannulle. Leikkaa bratwurstit pieniksi paloiksi ja hienonna sipuli. Lisää bratwurstit, herne-maissi-paprikaseos, sipuli sekä raejuusto ja viherpippureita munakasseokselle. Ruoka on valmis kun munakas on hyytynyt ja bratwurstit ja kasvikset kuumentuneet.
Sekoita maito, minicol, jauhot ja mausteet. Vuoraa uunipannu leivinpaperilla ja kaada munaseos päälle. Paista 225-asteisessa uunissa keskitasolla 25-30 minuuttia. Jos haluat pintaan väriä, niin siirrä uunipannu ylätasolle paistumisen loppupuolella. Kumoa munakaslevy leivinpaperille. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan imeyttämällä. Jos käytät pakastettuja kasviksia, niin paista niitä pannulla muutama minuutti. Lisää sieniviipaleet ja sulatejuusto. Sekoita, kunnes täyte on tasaista ja kasvikset kypsiä. Jos käytät tuoreita kasvissuikaleita, niin keitä ne ensin vesitilkassa pehmeiksi ja valuta. Yhdistä riisi (ja halutessasi ananaspalat ja tilkka ananaslientä) kasvisseokseen ja mausta seos. Levitä täyte munakaslevylle ja kääri levy rullalle. Voit kuumentaa juustoraasteella ripotellun rullan uunissa ennen tarjoilua, mutta se maistuu myös kylmänä.
Sekoita maito ja minicol. Lisää suola, öjy ja jauhot. Anna taikinan vetäytyä ennen paistamista. Paista pieniä tai suuria ohukaisia. Tarjoa ohuikaiset suolaisten tai makeiden täytteiden kera. Oheinen munakasrullan täyte maistuu myös lettujen kanssa.
Sekoita minicol, mehu ja tomusokeria. Kuumenna nokare rasvaa ja kaada munakasseos hyytymään. Taita munakas kahtia, kumoa vadille ja tarjoa mieluiten heti lämpimänä haluamiesi lisukkeiden kanssa.
Soseuta marjat tai aprikoosit tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Lisää joukkoon minicol, mehu ja piimä. Sekoita juoma kuohkeaksi ja mausta tarvittaessa sokerilla.
|