Kodin Pellervon kotisivulle


lruokasivut.gif (799 bytes)
Juttuarkisto
Pellervon matkat
Tilaajapalvelu
Mediatiedot
Toimitus
Palaute

lisokale.gif (806 bytes)
lmaatilan.gif (972 bytes)
lwww.gif (531 bytes)


oruoka.gif (3390 bytes)

invipix.gif (43 bytes) invipix.gif (43 bytes) invipix.gif (43 bytes)

Munaruokia mainiosta Minicolista

Pullotettu kananmuna, Minicol Omega on tervetullut uutuus erikoismunien valikoimaan. Sen käyttö on nopeaa ja siistiä ja se sopii tuttujen ruokien; laatikoiden, ohukaisten, pannukakkujen, munakkaiden, munakokkelin, leivonnaisten ja munajuomien valmistukseen.

munakas.jpg (24413 bytes)
Kuva HK Ruokatalo Oyj

invipix.gif (43 bytes)
invipix.gif (43 bytes)
invipix.gif (43 bytes)

Munatuoteuutuus on mieleinen terveyttään vaaliville, sillä valmistuksen yhteydessä kananmunamassasta poistetaan rasvaa ja kolesterolia ja siihen lisätään terveydelle edullisia omega-3-rasvahappoja. Siksi Minicol Omega sisältää 30 % vähemmän rasvaa ja kolesterolia sekä kuusinkertaisen määrän omega-3-rasvahappoja tuoreisiin muniin verrattuna. Pienemmän rasvamäärän takia se sisältää myös vähemmän energiaa kuin tuore kananmuna. Minicolissa energiaa on 120 kcal/100 g ja tuoreessa kananmunassa 143 kcal/100 g.

Koska tuotteessa on kuiva-ainepitoisuudeltaan suurempaa keltuaista vähemmän ja juoksevampaa valkuaista vastaavasti enemmän kuin tuoreessa munassa, se pullosta kaadettuna vaikuttaa ohuemmalta kuin tuore ja rikottu muna. Ainesuhteita, kuten jauhojen määrää esimerkiksi lettu- tai munakasrullataikinassa ei kuitenkaan tarvitse muuttaa.

Pienemmästä keltuaisen määrästä johtuu myös se, että munakasrullaa paistettaessa pintaan ei tullut yhtä nopeasti väriä kuin tuoretta munaa käytettäessä. Tämän vuoksi munakasrullan voikin paistumisen loppupuolella siirtää uunin ylätasolle. Myös Minicolista valmistettu munakasseos käyttäytyy paistettaessa hiukan eri tavalla kuin tuoreesta munasta valmistettu. Aluksi se ei tunnu hyytyvän, mutta lopputulos yhtä maittava ja kuohkea kuin perinteinen.

Minicol on tuoreista suomalaisista kananmunista valmistettu, pastöroitu ja pullotettu tuote. Yhdessä 2,5 desilitran muovipullossa on viittä kananmunaa vastaava määrä valmistetta. Käytössä yksi desilitra vastaa kahta kananmunaa. Pulloa on muistettavaa ravistaa ennen käyttöä ja avatun pullon sisältö on käytettävä kahden päivän sisällä. Tuote säilytetään jääkaapissa alle 4:ssä asteessa. Avaamattoma se säilyy neljä viikkoa.

Bratwurstimunakas
1 plo Minicol kananmunavalmistetta
1/2 dl vettä, kermaa tai ruokacremeä
suolaa
paprikajauhetta
valkopippuria
1 pkt HK:n bratwursteja
1 iso sipuli
1 pss herne-maissi-paprikaa
4 rkl raejuustoa
viherpippuria
Paistamiseen: nokare rasvaa

Sekoita minicol, neste ja mausteet. Kuumenna tilkka rasvaa paistinpannulla ja kaada munaseos hyytymään pannulle. Leikkaa bratwurstit pieniksi paloiksi ja hienonna sipuli.

Lisää bratwurstit, herne-maissi-paprikaseos, sipuli sekä raejuusto ja viherpippureita munakasseokselle. Ruoka on valmis kun munakas on hyytynyt ja bratwurstit ja kasvikset kuumentuneet.

Maittava munakasrulla
5 dl kevytmaitoa
1 plo Minicol kananmunavalmistetta
1 dl vehnäjauhoja
1/2-1 tl suolaa
1/4 tl valkopippuria
Täyte:
1 dl riisiä
vettä
suolaa tai kasvisliemikuutio
1 l pakastettuja tai tuoreita kasvissuikaleita
tilkka öljyä
1 tlk (400 g) herkkusieniviipaleita tai tuoreita herkkusieniä
1 pkt (200 g) maustettua sulatejuustoa
(pieni tai suuri tölkki ananaspaloja)
yrttisuolaa
(Pinnalle:
juustoraastetta)

Sekoita maito, minicol, jauhot ja mausteet. Vuoraa uunipannu leivinpaperilla ja kaada munaseos päälle. Paista 225-asteisessa uunissa keskitasolla 25-30 minuuttia. Jos haluat pintaan väriä, niin siirrä uunipannu ylätasolle paistumisen loppupuolella. Kumoa munakaslevy leivinpaperille.

Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan imeyttämällä. Jos käytät pakastettuja kasviksia, niin paista niitä pannulla muutama minuutti. Lisää sieniviipaleet ja sulatejuusto. Sekoita, kunnes täyte on tasaista ja kasvikset kypsiä. Jos käytät tuoreita kasvissuikaleita, niin keitä ne ensin vesitilkassa pehmeiksi ja valuta.

Yhdistä riisi (ja halutessasi ananaspalat ja tilkka ananaslientä) kasvisseokseen ja mausta seos. Levitä täyte munakaslevylle ja kääri levy rullalle. Voit kuumentaa juustoraasteella ripotellun rullan uunissa ennen tarjoilua, mutta se maistuu myös kylmänä.

Minicol-ohukaiset
1 dl Minicol kananmunavalmistetta
5 dl maitoa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
1 rkl öljyä
Paistamiseen:
öljyä

Sekoita maito ja minicol. Lisää suola, öjy ja jauhot. Anna taikinan vetäytyä ennen paistamista. Paista pieniä tai suuria ohukaisia. Tarjoa ohuikaiset suolaisten tai makeiden täytteiden kera. Oheinen munakasrullan täyte maistuu myös lettujen kanssa.

Jälkiruokamunakas
1 plo Minicol kananmunavalmistetta
4 rkl hedelmätäysmehua tai marjamehua (osa voi olla viiniä tai likööriä)
2-3 rkl tomusokeria
Paistamiseen:
nokare rasvaa
Täyte:
hedelmäpaloja tai marjoja
vaniljakastiketta (minicolia voi käyttää siihen)

Sekoita minicol, mehu ja tomusokeria. Kuumenna nokare rasvaa ja kaada munakasseos hyytymään. Taita munakas kahtia, kumoa vadille ja tarjoa mieluiten heti lämpimänä haluamiesi lisukkeiden kanssa.

Marjaisa munajuoma
n. 2-3 dl marjoja
1 plo Minicol kananmunavalmistetta
1 dl marjamehua
6 dl rasvatonta piimää

Soseuta marjat tai aprikoosit tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Lisää joukkoon minicol, mehu ja piimä. Sekoita juoma kuohkeaksi ja mausta tarvittaessa sokerilla.

Vinkki: Voit käyttää juomaan myös marjasoseita tai säilykehedelmiä, kuten aprikoosia. Käytä hedelmien lientä myös juomaan.

 

*Teksti: Pirjo Saastamoinen
*Sähköposti:


| Sivun alkuun | Arkisto | Tilaajapalvelu | Mediatiedot |
| Toimitus | Palaute | www.pellervo.fi |