Nyt juhlavuoden kunniaksi on noin viidestäsadasta reseptistä poimittu suosituimmat ja laitettu yksiin kansiin Neljä Vuodenaikaa-keittokirjaksi. Kirjaan valitut ohjeet edustavat valtaosin suomalaisia perusruokia maailman ruokatrendeillä ja Valion tuotteilla ryyditettynä. Nimensä mukaisesti kirja on jaettu neljään osaan: kevät, kesä, syksy ja talvi. Kevätosasa sisältää mm. pääsiäisen menun, kesä grillausohjeita, syksy sieni-, kasvis-, kala- ja marjaohjeita ja talvi monia jouluun liittyviä ruoka- ja leivonnaisohjeita. Ohjeet ovat tarkkoja ja niillä ruuat onnistuvat aloittelijaltakin. Kokeneempi kotikokki voi tietysti soveltaa ohjeita omien mieltymystensä mukaan. Myös mausteiden määrät on merkitty. Mutta aina ruokaohjeita kokeiltaessa kannattaa ruokaa maistaa jo tekovaiheessa, jotta lopputulos on juuri oman maun mukainen. Neljä Vuodenaikaa-keittokirjassa on 143 ruokaohjetta ja 77 kokeilemaan houkuttelevaa herkullista ruokakuvaa. Runsaasta ohjevalikoimasta löytyy vaikka tulevan joulun uusia ideoita. Rosolli terriinin muodossa, sipulinen sillijäädyke, mehevä possurulla bataatti-perunasoseen ja punajuurikiusauksen kera sekä hedelmäinen uunipuuro tuovat tervetullutta makuvaihtelua joulupöytään. Ruokaohjeet ja kuvausruuat ovat laatineet: Mervi Melasniemi, Anneli Pessala, Marke Pouttu ja Jaana Salomäki Valiolta. Ruokakuvat ovat ottaneet valokuvaajat Mikko Oksanen ja Kristiina Hemminki. Kirjaa voi tilata tilausautomaatista puh. 0800-9-8254 tai postitse Valion Kuluttajapalvelu, PL 10, 00039 Valio tai www.valio.fi/kodinruokavuosi. Kirjan hinta on 50 mk + 30 mk postikulut. Kirja on varmasti monelle tervetullut ja tarpeellinen joululahja.
|