text2.gif (876 bytes) 28 | 09 | 2001  sivut.gif (121 bytes)
vk_4.gif (107 bytes)

Yritysten kansainvälinen yhteistyö lisääntynee
Omavalvonta elintarvikeyrityksille

Koulutuksen tavoite:
Koulutuksen tarkoituksena on antaa valmiudet omavalvontajärjestelmän luomiseen, ylläpitoon ja ajantasaistamiseen. Tavoitteena on, että kurssin käytyä on selkeä käsitys siitä, mitä omavalvonnalla käytännössä tarkoitetaan ja kuinka sitä lainsäädännön vaatimukset täyttäen toteutetaan. Koulutuksessa käydään läpi kaikki omavalvontasuunnitelman laatimisen vaiheet.
   Osa opiskelusta tapahtuu harjoitustyönä.

I JAKSO:

Maanantai 15.10.2001

Klo 9.00 Ilmoittautuminen

Klo 9.15 Kurssin avaus, puheenjohtaja MMM Irma Isotalo

Klo 9.30 Elintarvike- ja terveydensuojelulain mukainen valvonta

- periaatteet, valvonnan järjestäminen ja menettelyt

Ympäristöterveyspäällikkö Antti Pönkä, Helsingin kaupungin ympäristökeskus

Klo 11.30 Lounas

Klo 12.30 Yleistä omavalvontajärjestelmästä, HACCP

- Järjestelmän luominen, viranomaisvaatimukset, vaara-analyysi, hyväksyminen

Läänineläinlääkäri, ELL Eeva-Riitta Wirta, Etelä-Suomen lääninhallitus

Klo 14.30 Kahvi

Klo 14.45 Pakkotoimet ja yhteistyö viranomaisten kanssa

Hallitusneuvos Kristiina Pajala, MMMEEO

Keskustelu

Klo 16.00 Päivä päättyy

Tiistai 16.10. 2001

Klo 9.00 Omavalvonta ja laitostarkastukset

- periaatteet, dokumentointi, hyväksyminen, valvonta, maksut, pakkokeinot

erityispiirteet,

Elintarvikeylitarkastaja Kyösti Siponen, Elintarvikevirasto

Klo 12.00 Lounas

Klo 13.00 Laitoksen suunnittelu ja tuotannon kulku

Ylitarkastaja Eija Läikkö, Elintarvikevirasto

Klo 14.00 Kahvi

Klo 14.15 Omavalvontajärjestelmän luominen (omaan organisaatioon):

Ryhmätyö I: Laitoksen suunnittelu ja tuotannon kulku

Klo 16.00 Päivä päättyy

Keskiviikko 17.10. 2001

Klo 9.00 Ryhmätyö I:n purku

Klo 10.00 Laitoksen puhdistusohjelma, kunnossapito ja saneeraus

Ylitarkastaja Eija Läikkö, Elintarvikevirasto

Klo 12.00 Lounas

Klo 13.00 Ryhmätyö II:

- Puhdistusohjelma ja -valvonta

- Käsittelytilojen lämpötilaseuranta

- Henkilökunnan terveydentila

Klo 14.45 Kahvi

Klo 15.00 Ryhmätyö II:n purku

Klo 15.45 Omavalvontajärjestelmän sisällysluettelo

 

II JAKSO:

Torstai 15.11. 2001

Klo 9.00 Omavalvontajärjestelmän sisällön luominen

Eläinlääkäri Paula Hyvönen, Kuopion yliopisto

- HACCP, vaara-analyysi ja kriittiset pisteet

- Case: Ruokamyrkytys

- Omavalvontasuunnitelma tuotteiden ja veden tutkimukselle

Ryhmätyö III:

- Tuotteiden ja veden tutkimussuunnitelma

Klo 12.00 Lounas

Klo 13.00 Ryhmätyö III jatkuu

Klo 14.00 Kahvi

Klo 14.15 Henkilökunnan koulutus ja perehdytys

Eläinlääkäri Paula Hyvönen, Kuopion yliopisto

Klo 15.00 Ryhmätyö IV:

- Henkilökunnan koulutus

- Perehdytys- ja täydennyskoulutus

Klo 16.00 Päivä päättyy

Perjantai 16.11. 2001

Klo 8.30 Ryhmätyö III:n ja IV:n purku

Klo 10.30 Omavalvontajärjestelmän kehittäminen

Eläinlääkäri Paula Hyvönen, Kuopion yliopisto

Klo 12.00 Lounas

Klo 13.00 Omavalvontajärjestelmän kehittäminen jatkuu

Klo 14.00 Kahvi

Klo 14.15 Ryhmätyö V: Kuvaus omavalvontajärjestelmän toimivuuden

varmistamisesta

Klo 15.00 Ryhmätyö V:n purku

Klo 16.00 Päivä päättyy

 

III JAKSO:

Maanantai 3.12. 2001

Klo 9.00 Tuhoeläinten torjuntaohjelma

Tuhoeläinasiantuntija Kaarlo Satimus, Anticimex Oy

Klo 10.00 Ryhmätyö VI:

- Tuhoeläinten torjuntaohjelma

- Tuotteiden takaisinvetosuunnitelma

Klo 11.30 Lounas

Klo 12.30 Case: Vahingollisen tuote-erän takaisinveto markkinoilta

Klo 14.00 Kahvi

Klo 14.15 Ryhmätyö VI:n ja Case purku ja arviointi

Klo 16.00 Päivä päättyy

Tiistai 4.12. 2001

Klo 9.00 Kriisin hallinta ja esimerkkitapausten käsittely

Elintarvikeylitarkastaja Kyösti Siponen, Elintarvikevirasto

Klo 11.30 Lounas

Klo 12.30 Viestintä

Toimittaja Kimmo Räntilä, Inforviestintä Oy

Klo 14.00 Kahvi

Klo 14.15 Viestintä jatkuu

Klo 16.00 Loppukeskustelu ja kurssin päätös

Tiedustelut: koulutussihteeri Tuula Sivonen tuula.sivonen@helsinki.fi

p.09-8190 8511 tai suunnittelija Irma Isotalo irma.isotalo@helsinki.fi

p.09-8190 8514

Pyydä ilmoittautumislomake tai ilmoittaudu internetissä

http://www.helsinki.fi/aikuiskoulutus/lum/

 

 

ViikkoPellervon alkuun