07. | 01. | 2009  sivut.gif (121 bytes)
vk_4.gif (107 bytes)
   Markku Nummi
  Kai Seikku eroaa HKScanista
HKScanin hallitus on vapauttanut Kai Seikun yhtiön toimitusjohtajan tehtävistä. Seikku on ollut konsernin palveluksessa vuodesta 2005 lähtien. Hän jättää tehtävänsä heti, kerrotaan yhtiöstä.
   Yhtiön hallitus käynnistää hakuprosessin uuden toimitusjohtajan valitsemiseksi. Siihen asti johdon tehtäviä hoitaa HKScan Oyj:n talousjohtaja Matti Perkonoja oman toimensa ohessa.
   HKScan-konsernin liiketoimintayhtiöt Suomessa, Ruotsissa, Baltiassa ja Puolassa jatkavat toimintaansa normaalisti.

Teemu Pakarinen Pellervon päätoimittajaksi
Toimituspäällikkö Teemu Pakarinen on nimitetty Kodin Pellervon ja Maatilan Pellervon päätoimittajaksi 1.1.2009 alkaen.

Teemu Pakarinen

Kaisu Räsänen
   Pellervo-lehtien edellinen päätoimittaja Kaisu Räsänen on nimitetty markkinointipäälliköksi 1.1.2009 alkaen.
   Sekä päätoimittaja Teemu Pakarinen että markkinointipäällikkö Kaisu Räsänen raportoivat Pellervo-Seuran toimitusjohtajalle Veikko Hämäläiselle. He myös kuuluvat Pellervo-Seuran johtoryhmään.
   Päätoimittaja Pakarinen vastaa Pellervo-lehtien sisällöstä ja hoitaa edelleen myös Maatilan Pellervon toimituspäällikön tehtävää. Toimitusryhmään kuuluvat lisäksi Kodin Pellervon toimituspäällikkö Anna-Liisa Huhtala-Fiskars ja Pellervo-lehtien graafikko Jaakko Liukkonen.
   Markkinointipäällikkö Kaisu Räsänen vastaa Pellervo-lehtien ilmoitus- ja levikkimarkkinoinnista. Hänen lisäkseen markkinointiryhmään kuuluvat myyntipäällikkö Merja Sainio, apulaislevikkipäällikkö Santra-Mari Salonen ja myyntiassistentti Kirsi Ruhanen. Ryhmä hoitaa myös Osuustoiminta-lehden tilaaja-asioita.Mikael Ingberg Varubodenin hallitukseen
Aiemmin PTT:n tutkimusjohtajana ja sittemmin Aktian toimitusjohtajana työskennellyt tohtori Mikael Ingberg on tullut valituksi uutena jäsenenä Osuuskunta Varubodenin hallitukseen.
   Hallituksen puheenjohtajana jatkaa Folke Lindström. Lindström kertoo, että Varubodenin vuoden 2008 tuloksesta on tulossa hyvä. Myynnin lisäys edellisvuodesta tammi-lokakuussa on yli 20 prosenttia.Järvi-Suomen Portti lomauttaa 43
Järvi-Suomen Portti lomauttaa 43 henkilöä Tikkalan tuotantolaitoksella Mikkelissä. Järvi-Suomen Portissa on käyty Tikkalan tuotantolaitoksen työntekijöitä ja ylempiä toiminhenkilöitä koskevia yhteistoimintaneuvotteluja yrityksen toiminnan sopeuttamiseksi markkinatilanteeseen sekä odotettavissa oleviin tuotannollisiin ja taloudellisiin näkymiin.
   Lomautukset alkavat 12. tammikuuta 2009 ja ovat voimassa toistaiseksi. Toimihenkilöitä koskevat yt-neuvottelut jatkuvat 7. tammikuuta asti.
   Kouvolan tuotantolaitoksessa ei ole toimitusjohtaja Markku Rönkön mukaan tarvetta lomautuksiin.Tulevalla Friesland Campinalla noin 17 000 jäsentä
Hollantiin maailman suurin meijeriosuuskunta
campina netti
friesland netti
Kaksi hollantilaista meijeriosuuskuntaa, Campina ja Friesland Foods, ovat yhdistymässä Friesland Campinaksi. Samalla syntyy maailman suurin meijeriosuuskunta.
   Meijerit ilmoittivat fuusioaikeista vuonna 2007. Meijerifuusion on määrä toteutua vuodenvaihteessa. EU:n komissio hyväksyi joulun alla Hollannin kahden suurimman meijeriosuuskunnan fuusion, mutta asetti sille ehtoja.
   Euroopan maatalousosuuskuntien järjestö Cogeca on hyvillään komission päätöksestä ja pitää sitä myönteisenä sekä hollantilaisille tuottajille että kuluttajille ja veronmaksajille. Pääsihteeri Pekka Pesosen allekirjoittamassa Cogecan lausunnossa todetaan, että ajan mittaan fuusio parantaa viljelijöiden asemaa maailmanmarkkinoilla.
   Campinalla on yhteensä noin 7700 jäsentä Hollannissa, Belgiassa ja Saksassa. Valmisteiden päämarkkinat ovat Hollanti ja Saksa, mutta liiketoimintaa on lähes kaikissa maanosissa. Yrityksen liikevaihto ylsi noin 4 miljardiin euroon vuonna 2007.
   Friesland Foodsin liikevaihto vuonna 2007 ylitti 5 miljardia euroa. Maito tulee noin 9500 hollantilaiselta omistajatilalta
.

Viikko-Pellervon alkuun
Kaikki uutiset