sivut.gif (121 bytes)
vk_4.gif (107 bytes)
 
 

Martti Ahtisaari mukana S-ryhmän Hyvinvointia osuustoiminnalla-juhlaseminaarissa

(29.8.2012) S-Ryhmä järjesti 28.8. Kansainvälisen osuustoimintavuoden Hyvinvointia osuustoiminnalla -juhlaseminaarin Hotelli Presidentissä Helsingissä. Seminaarissa keskityttiin osuustoimintaan näkökulmana sen juuret ja sopivuus nykypäivään.

Martti Ahtisaari Maija Lehmusvirran haastateltavana

Tilaisuuden kruunasi presidentti Martti Ahtisaaren haastattelu. "Ehkä suomalaiset sittenkin ovat yhteistyökykyisiä. Osuustoiminnan laaja leviäminen suomessa todistaa tätä." Ahtisaari kommentoi Suomea maailman osuustoiminnallisimpana maana. Myös yleisö sai mahdollisuuden esittää Ahtisaarelle kysymyksiä. Yleisön kysymyksiin liittyen Ahtisaari korosti, että kuluttaja voi valinnoillaan antaa poliittisen viestin ja ottaa kantaa meneillään oleviin konflikteihin.

Seminaarissa kuultiin puheenvuorot myös mm. SOK:n pääjohtaja Kuisma Niemelältä, professori Iiro Jussilalta ja Kansainvälisen osuustoimintaliiton hallituksen jäseneltä Anne Santamäeltä

Osuustoimintavuoden uusosuuskunta seminaari Lopella

(29.8.2012)Kansainväliseen osuustoimintavuoteen liittyvä uusosuustoimintaseminaari järjestetään Lopella 10.10.2012. Seminaarin aiheena on "Uusosuuskuntien merkitys elinkeinojen kestävässä kehittämisessä ja edistämisessä paikallistasolla".

Seminaaripaikka on Lopen kunnantalon valtuustosali, osoitteessa Yhdystie 5, 12700 Loppi.

Katso ohjelma tästä

Osuustoiminnan Vuosikirja 2012 on ilmestynyt

(23.8.2012)Vuosikirjassa käydään läpi suomalaisten osuustoimintayritysten liiketoiminnan kehitystä. Maitomarkkinoilla koettiin poikkeuksellisen hyvä vuosi, kun taas lihataloissa oli talous kireällä.

Palveluosuustoiminnassa OP-Pohjola oli vakaa ykkönen eri mittareilla mitattuna.

OT-lehden tulosvertailussa kuluttajaosuustoimintaa edustava S-ryhmä oli selvästi suurin voittaja.

Metsäliitto-konserni eli nykyisin Metsä Group pystyi viime vuonna parantamaan omaa markkinaosuuttaan.

Osuustoiminta-lehti selvitti myös ensi kertaa kymmenen suurinta uusosuuskuntaa.

Osuustoiminnan vuosikirjan lehdistötiedotteet:

Tuottajaosuustoiminta alavireistä, mutta Valio paras osuustoimintayritys (saatavilla myös .pdf)

S-Ryhmä selvin voittaja. Myös sähkö- ja puhelinosuuskunnat pärjäävät hyvin (saatavilla myös .pdf)

Palveluosuustoiminnassa Op-Pohjola vakaa ykkönen.
Kasvuyritykset alkavat erottua pienosuustoiminnassa
(saatavilla myös .pdf)

Osuustoimitayritykset 2011 taulukko

Uusi osuustoiminnan tiedelehti perustettu(20.8.2012)Maailman johtava tiedekustantaja Elsvier alkaa kustantamaan osuustoimintaorganisaatioita ja niiden johtamista käsittelevää tiedelehteä Journal of Co-operative Organization and Management.

Lehti pyrkii edistämään osuuskuntatiedon lisäksi osuustoimintaperiaatteita noudattavia organisaatioita käsittelevää tietoa. Lehden artikkeleita julkaistaan kustantajan verkkotietokannoissa jo ennen paperiversion ilmestymistä.

Lehden päätoimittajana aloittaa Lappeenrannan teknillisen yliopiston professori Iiro Jussila.

Journal of Co-operative Organization and Management Elsevierin sivustolla

Osuustoimintatutkija Iiro Jussilalle merkittävä kansainvälinen tunnustus(20.8.2012)Lappeenrannan teknillisen yliopiston professori Iiro Jussila ja Minnesotan yliopiston professori Jon L. Piercen kirja ”Psychological ownership and the Organizational Context” oli kolmen finalistin joukossa merkittävän kansainvälisen George R. Terry tiedekirjapalkinnon saajaksi.

Jussilan ja Piercen teos Psychological Ownership and The Organizational Context käsittelee Psykologista omistajuutta. Kirjassa kootaan tämän hetkistä tutkimustietoa Psykologisesta omistajuudesta ja se on tutkimusalansa kattava perusteos. Siinä käsitellään erityisesti työntekijän omistajuuden tunnetta työnantajaorganisaatiossa.

Lappeenrannan teknillisen yliopiston tiedote tunnustuksesta

Valtakunnalliset vesiosuuskuntapäivät 7.-8. syyskuuta

(13.8.2012) Järjestyksessään kolmannet vesiosuuskuntapäivät järjestetään Jyväskylä ammattikorkeakoulun Luonnonvarainstituutissa Saarijärvellä.

Tapahtuma on vesiosuuskuntien, viranomaisten sekä alan yritysten ja palveluntarjoajien oma kohtaamispaikka. Tarjolla on maksuttomia työpajoja ja luentoja sekä vapaata verkostoitumista. Esillä ovat tänä vuonna myös kiinteistökohtaiset jätevesiasiat.

Vesiosuuskuntapäivien ohjelma

Tilaisuuteen on vielä mahdollista ilmoittautua näytteilleasettajaksi. Lisätietoa Suomen Vesihuolto-Osuuskunnat ry:n sivuilta.


Kansainvälistä osuustoimintapäivää vietettiin 7.7.2012
(6.8.2012) Kansainvälistä osuustoimintapäivää vietettiin 7. heinäkuuta 2012.
   Kuluvana vuonna Kansainvälinen osuustoimintapäivä on erityisen merkittävä, sillä YK on julistanut vuoden 2012 Kansainväliseksi osuustoimintavuodeksi. Sen vuoksi Kansainvälisen osuustoimintavuoden teema ”Osuuskunnaakentavat parempaa maailmaa” oli myös tämän vuoden Kansainvälisen osuustoimintapäivän teema.
   Suomalaisten Kansainvälisen osuustoimintaliiton ICA:n jäsenten

Pellervo-Seuran ja SOK:n tiedote osuustoimintapäivästä.


Viikko-Pellervon alkuun
Kaikki uutiset