2. | 5. | 2006  sivut.gif (121 bytes)
vk_4.gif (107 bytes)
   Markku Nummi



Hornborg COPA:n puheenjohtajistoon
Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliiton MTK:n puheenjohtaja Michael Hornborg on valittu Euroopan tuottajajärjestön COPA:n puheenjohtajistoon.
   Hornborg valittiin järjestön varapuheenjohtajaksi huhtikuun 2007 loppuun asti.  Lisäksi hänet valittiin puheenjohtajaksi Copan ja Euroopan maatalousosuuskuntien järjestön Cogecan talous- ja hallintokomiteaan.
   Niin ikään varapuheenjohtajaksi valittiin italialainen Paolo Bedoni. Bedoni on lihakarjan kasvattaja Veronasta. Hän on Italian tuottajayhdistyksen Coldirettin puheenjohtaja vuodesta 1997.

Uusia tekijöitä uusyrityskeskuksiin
Silta yrittäjyyteen - Lahden alueen uusyrityskeskus ry:n nykyinen toimitusjohtaja, oikeustieteiden kandidaatti Jukka Pötry siirtyy toimitusjohtajaksi Hyvinkään-Riihimäen Seudun Uusyrityskeskukseen.
   Lahden alueen uusyrityskeskus ry:n uudeksi toimitusjohtajaksi on kutsuttu kauppatieteiden maisteri Sari Suominen (37). Suominen vastaa tällä hetkellä työvoiman saatavuuden ja työllistymisen tehostamiseen tähtäävän Hollolan Työtorin toiminnasta.
   Silta yrittäjyyteen - Lahden alueen uusyrityskeskus ry:n hallituksen puheenjohtaja on myös vaihtunut. Uusi puheenjohtaja on Päijät-Hämeen Yrittäjien toimitusjohtaja Outi Hongisto.
   Lahden alueen uusyrityskeskus ry opastaa oman yritystoiminnan aloittamista harkitsevia henkilöitä. Neuvonta on henkilökohtaista ja maksutonta. Uusyrityskeskuksen toiminnan tavoitteena on edistää kannattavien ja työllistävien yritysten syntyä Päijät-Hämeeseen. Lahden alueen uusyrityskeskus kuuluu 30 uusyrityskeskuksen verkostoon. Suomen Jobs and Society ry on verkoston yhteistoimintajärjestö.

Neilimo: Maatalous pysyy tärkeänä S-ryhmälle
Hankkija-Maataloudesta osa Kemira GrowHow:n omistukseen
Kemira GrowHow Oyj on ostanut SOK:lta 19 prosenttia Hankkija-Maatalous Oy:n osakekannasta. Osapuolet ilmoittivat omistusmuutoksesta torstaina.
   Hankkija-Maatalous Oy pysyy kaupan jälkeen edelleen SOK:n tytäryhtiönä ja S-ryhmän maatalouskaupan keskeisenä toimijana. Kaupan yhteydessä osapuolet sopivat yhteistyömallista, jonka tavoitteena on uudenlaisen tuotepalvelukonseptin kehittäminen ja tarjoaminen maatalousyrittäjille Suomessa.
   "S-ryhmä toimii verkostoituneella toimintamallilla, jossa tavoitteena on hakea kullakin toiminta-alueella osaavin yhteistyökumppani. Nyt solmittu sopimus merkitsee, että pystymme yhdessä Kemira GrowHow Oyj:n kanssa tehostamaan koko kasvinviljelyn arvoketjua, mikä viime kädessä parantaa suomalaisten kasvinviljelytilojen toiminnan laatua ja kannattavuutta", toteaa SOK:n pääjohtaja Kari Neilimo.
   Neilimon mukaan maatalouskauppa säilyy jatkossakin yhtenä S-ryhmän strategisista liiketoiminta-alueista.
   "Meille maatalouskauppa on kasvualue, jonka kilpailukykyä ja arvoa pyrimme jatkuvasti kehittämään. Erityisen merkittävää maatalouskauppa on SOK-yhtymälle, sillä se on yhtymän liikevaihdoltaan suurin liiketoiminta-alue."
   Osapuolten erilaista kasvinviljelyn osaamista yhdistävän konseptin tuotteita ja palveluja tarjotaan viljelijäasiakkaille Hankkija-Maatalous Oy:n ja Agrimarket-ketjun myyntiorganisaation kautta.

Viljelijöille tehdään Kasvuohjelma-palvelu
Lisäksi Kemira GrowHow ja Hankkija-Maatalous ovat sopineet yhteistyöstä, jonka tavoitteena on uuden Kasvuohjelma-konseptin kehittäminen ja tarjoaminen maatalousyrittäjille Suomessa.
   Kasvuohjelmat ovat eri pelto- ja energiakasvien viljelyohjelmia, joilla pyritään mahdollisimman hyvään taloudelliseen tulokseen optimoimalla tuotantopanosten käyttö eri viljelytoimenpiteissä koko tuotantoprosessin aikana. Tuotantopanoksiin kuuluvat säilöntäaineet, maanparannusaineet, lannoitteet, kasvinsuojeluaineet ja siemenet.
   Kasvuohjelmakonseptiin liittyviä tuotteita ja palveluja tarjotaan viljelijöille Hankkija-Maatalous Oy:n ja Agrimarket-ketjun jakeluorganisaation kautta.

Henkilövalinnoissa runsaasti äänestyksiä
Munakunnalta osuusmaksulle
viiden prosentin korko

Munakunta maksaa tuottajajäsenilleen jälkitiliä kaksi senttiä munakiloa kohden. Loimaalla koolla ollut Munakunnan varsinainen osuuskunnan kokous
päätti myös, että osuuskunnan vapaasta omasta pääomasta jaetaan viisi prosenttia korkoa jäsenten tilikauden alussa maksettuna olleille osuusmaksuille.
    Osuuskunnan kokous valitsi erovuorossa olleet hallintoneuvoston jäsenet uudelleen vuosiksi 2007-09.
   Keskustelua kokouksessa aiheutti kananmunien tilityshinta ja äänestettiin hallintoneuvoston paikoista. Kokous ei myöskään myöntänyt hallitukselle ja hallintoneuvoston jäsenille eikä toimitusjohtajalle vastuuvapautta päättyneeltä tilikaudelta.
   Hallintoneuvoston puheenjohtajana jatkava Jouni Tuomola katsoi avatessaan osuuskunnan kokouksen, että kananmunan kilohinnan tulisi olla sellainen, että sekä tuottaja että pakkaamo pystyisivät kohtuulliseen tulokseen. Tuomola sanoi, että alkuvuoden haudonnat vähenivät, mikä tietää tuotantomäärien laskua kesällä.
   Hallintoneuvostossa jatkavat Kari Laaksonen Mietoisista, Kari Lammi Koski Tl:stä, Arto Pitkänen Huittisista, Esa Röyskö Ilmajoelta, Hannes Uusitalo Lopelta ja Matti Yli-Rantala Lapualta. Kaksi valintaa ratkaisi arpa äänten mentyä tasan.
   Hallitukseen siirtyneiden Mikko Ala-Äijälän ja Sirpa Pietilän seuraajista hallintoneuvostossa äänestettiin niin ikään. Valituiksi tulivat Sirpa Heikkilä Mynämäeltä ja Jukka Huittinen Kiskosta.

Viikko-Pellervon alkuun
Kaikki uutiset