10 | 1 | 2003  sivut.gif (121 bytes)
vk_4.gif (107 bytes)
  Markku Nummi
 

Biowatille puupellettiyritys
Metsäliitto-Yhtymään kuuluva Biowatti Oy on ostanut Vöyrissä puupelletin tuotantoa harjoittavan Oy Vörå Finncambi Ab:n koko osakekannan itselleen. Osakkeiden myyjinä ovat Vöyrin kunta, Vöyrin Sähkölaitos, Vöyrin Vakuutusyhdistys, Vöyrin Säästöpankki, Milka Meijeriosuuskunta, Kaitsor Mekaniska Ab sekä Svenska Österbottens Förbund.
   Biowatti Oy:llä on ollut aikaisemmin 27,1%:n omistus yhtiöstä.
   Biowatti Oy on samalla ostanut Vöyrin kunnalta kiinteistön, jossa yhtiö on harjoittanut puupelletin tuotantoa sekä kiinteistöllä olevat tuotantorakennukset. Tullakseen voimaan kiinteistökauppa vaatii vielä kunnanvaltuuston hyväksynnän.
   Nyt tehdyillä kaupoilla yhdessä rakenteilla olevan Kaskisten pellettitehtaan kanssa Biowatti vahvistaa puupelletin tuotantoa ja markkinointia Pohjanmaan alueella. Samalla odotetaan saatavan kustannussäästöjä sekä raaka-aineiden kuljetuksissa ja optimaalisessa käytössä että pelletin asiakastoimituksissa. Tuotanto Vöyrissä tulee säilymään nykyisellä tasolla, kertoo
toimitusjohtaja Pekka Laurila.

Valion Turun yt:t käyty loppuun
Valio Oy:n Turun toimintoja koskevissa yt-neuvotteluissa on sovittu, että toiminta päättyisi syyskuun lopussa 2003. Lähes kaikki siirtohalukkaat Turun meijerin henkilökunnasta tulevat saamaan uuden työpaikan Valio Oy:n muilta toimipaikoilta.
   Jatkossa tuotteiden jakelu hoidettaisiin pääosin Riihimäen ja Tampereen varastoista, mutta Turussa jatkaisi myös pienimuotoinen terminaali. Turun alueen asiakkaita palveleva myyntihenkilöstö jatkaisi pääosiltaan entisellä toimintamallilla. Vain puhelinmyynti loppuisi Turussa.
   Tuotannon ja logistiikan kehittämisellä tehostetaan Valio-konsernin kilpailukykyä haastavilla markkinoilla. Turun toimipaikan lopettamisesta koituisi noin 3,9 miljoonan euron kustannussäästö vuodessa.
   Valion kehittämisohjelmaan liittyy tukipaketti, jolla helpotetaan uudelleen työllistettävien henkilöiden siirtymistä toiselle paikkakunnalle. Henkilöstövähennykset olisivat kaikkiaan noin 150 henkilöä, joista tällä hetkellä 27 henkilölle on varattuna uusi työpaikka Valiossa. Työttömyyseläkemahdollisuus on sen lisäksi 27 henkilöllä.

Julkaisuja
- Maatilan Pellervon tammikuun numero kertoo, että viime vuosisadan alkupuolella niin yleiset kesäsiat ovat palaamassa - mutta eivät yksin kappalein: porsaita vain on tulossa siksi paljon, että on haettava isoja väliaikaisia kasvatuspaikkoja.
   Viljan siementilanne huolestuttaa asiantuntijoita. Suuri osa viljelijöistä käyttää tarkastamatonta siementä. Nyt siemenopas Maatilan Pellervossa.

 

Viikko-Pellervon alkuun
Kaikki uutiset