28. | 5. | 2004  sivut.gif (121 bytes)
vk_4.gif (107 bytes)
   Markku Nummi

Järvi-Suomen Portti valitsi
Veikko Hämäläisen toimitusjohtajaksi


Sami Karhu ja Veikko Hämäläinen
Järvi-Suomen Portti Osuuskunnan hallintoneuvosto valitsi torstaina yrityksen toimitusjohtajaksi ekonomi Veikko Hämäläisen Espoosta.
   Veikko Hämäläinen on Pellervo-Seuran toimitusjohtaja ja hänelle on myönnetty vapaata Pellervo-Seuran toimitusjohtajan tehtävästä määräajaksi.
   Pellervo-Seuran osuustoimintajohtaja, fil.lis. Sami Karhu toimii toimitusjohtajan sijaisena.

Antti Oksanen jatkaa vuoteen 2006 asti

Kari Jordan
Kari Jordan Metsäliiton toimitusjohtajaksi
Varatoimitusjohtaja Kari Jordan on nimitetty Metsäliitto Osuuskunnan toimitusjohtajaksi ja tulevaksi pääjohtajaksi. Hänen toimitusjohtajan kautensa alkaa vuoden 2005 alussa ja pääjohtajuuskautensa vuoden 2006 alussa.
   Metsäliiton nykyinen pääjohtajan Antti Oksanen jää eläkkeelle kesällä 2006.
   Jordan,48, on nykyisin Nordea Bank AB:n konsernijohdon jäsen vastuualueenaan konsernin vähittäispankkitoiminta.

Nestlé Valiojäätelön tekijäksi
Valio Oy ja Netslé S.A. ovat tehneet aiesopimuksen, jonka mukaan Valiojäätelön liiketoiminta ja Valiojäätelön tuotemerkin pitkäaikainen käyttöoikeus siirtyisivät Nestlélle. Sopimuksen kohteena on myös Turengin jäätelötehdas.
  Valion toimitusjohtaja Harry Salonaho perustelee hanketta siten, että Nestlén huomassa Valiojäätelön tulevaisuus on turvattu, ja Valio keskittyy ydinliiketoimintaansa.
   Suomen Nestlén hallituksen puheenjohtaja Lars Finér sanoo Nestlén tavoitteeksi kehittää Turengista merkittävä tuotanto- ja tuotekehitysyksikkö. Finérin mukaan Nestlén liikevaihto Suomessa kaksinkertaistuisi kaupan myötä.
   Valio teki aiesopimuksen myös hollantilaisen Royal Numico N.V:n kanssa. Se sisältää Valion lastenruokatoiminnan sekä Tutteli ja Muksu tuotemerkkien siirtymisen Royal Numicolle. Valiosta tulisi lastenruokien sopimusvalmistaja Numicolle. Valio ja Numico ovat ryhtymässä  yhteistyöhön myös tutkimuksessa ja tuotekehityksessä.

Viikko-Pellervon alkuun
Kaikki uutiset