text2.gif (876 bytes) 08 | 06 | 2001  sivut.gif (121 bytes)
vk_4.gif (107 bytes)
".coop tärkeä työkalu osuuskunnille"
Liikanen korostaa osuuskuntien verkkotoimintoja
Komissaari Erkki Liikanen kertoi viikolla Brysselissä tuoreesta mielipiteiden mittauksesta, jonka mukaan suhtautuminen yrittämiseen vaihtelee EU:ssa alueittain: pohjoisessa kannatetaan palkkatyösuhdetta ja etelässä yrittämistä.
   "Mikseivät osuuskunnat hyödynnä tätä viestiä ja ole riskit ja vastuut jakavana siltana yrittäjyyteen?" Liikanen viestitti sekä vanhoille että uusille osuuskunnille.
   Liikanen on pannut mielihyvällä merkille ICA:n virittämän osuuskuntien verkkotunnuksen .coop. Hän nimittäin pitää sähköistä liiketoimintaa verkossa haasteena nimenomaan osuuskunnille ja arvioi, että tunnuksesta .coop tulee osuuskunnille merkittävä työkalu korostaa erityisluonnettaan virtuaalisessa liike-elämässä.
   Verkossa voidaan saavuttaa yhtäläisiä
Erkki Liikanen
Komissaari Erkki Liikanen
Kuva Markku Nummi
etuja kuin osuustoiminnalla perinteisesti. Jos eivät osuuskunnat ole halunneet ennenkään sulkeutua kilpailulta, niin nyt informaatiota tehokkaasti hyödyntävät yritykset aiheuttavat niille lisää kilpailua kun ne tavoittavat tehokkaasti osuuskuntien viljelijä- tai kuluttajajäseniä. Niinpä osuuskunnilla on Liikasen mielestä iso taloudellinen intressi saada jäsenensä verkkopalveluihinsa.
   Komissaari Liikanen matkustaa viikonloppuna Ruotsiin, missä hän esiintyy sosiaalitalouden kokouksessa.
   EU:ssa osuustoimintapolitiikan suuntaviivat ovat valmisteilla. Euroopan osuustoimintajärjestön Cogecan seminaarissa Brysselissä Liikanen kertoi, että unionin osuustoimintalinja valmistuu tämän vuoden loppuun mennessä. Seminaarissa olivat läsnä jäsenmaiden osuustoiminnan järjestöjen puheenjohtajat. Liikanen pitää tärkeänä EU:n osuustoiminnan linjausta laajemminkin yhteiskunnalle eikä vain osuuskunnille.

75 vuotta paikallisesti Lopella
Lopen Osuuspankki täytti 75 vuotta kansanjuhlan merkeissä lähellä jäseniä. Tilaisuuden vahvasta osuustoiminnan hengestä pitivät huolta niin Lopen Osuuspankin väki kuin osuuspankkiryhmän pääjohtaja Antti Tanskanen. Tällaista yhteishengen nostamista ja yhteenkuuluvuuden henkeä osuustoiminta tarvitseekin säilyttääkseen elinvoimansa.
   Juhlaan oli aihetta monella tavalla. Toimitusjohtaja Tapio Mikkola sai tilaisuudessa osuuspankkiryhmän kultaisen kunniamerkin, joka on harvinainen lajissaan. Hän sai merkin tunnustuksena niin paikallisista kuin valtakunnallisista ansioistaan osuuspankkitoiminnan hyväksi. Eikä vielä tämäkään riittänyt. Mikkola täytti pian juhlan jälkeen tasan 60 vuotta.

Juhlaa ja juhlapaikkaa verkossa
Kaikille juhlien järjestäjille on verkossa keskitettyä neuvontaa osoitteessa juhlaa.com. Sivuilta löytyy juhlatiloja ja erilaisia ohjelmanumeroita.
   Kesäyöpymispaikan Helsingissä piipahtajille tarjoaa myös Pellervo-Instituutti Espoon Tapiolassa, lähellä pääkaupungin keskeisiä kohteita.
   Yksi vaihtoehdoista on myös Pellervon Fridhem-kartano Villingin saaressa Itä-Helsingissä.

Muuta:

- Kodin Pellervon juhannusta edeltävä numero antaa paljon virikkeitä kesätekemiseksi. Moni kangistuu runsaaksi suunnitellun kesälomaohjelman takia. Viisaita ajatuksia uupuneille.
   Virkeimpien kanssa parannetaan tietysti maailmaa, mutta myös pihaa ja puutarhaa, tehdään remonttia ja kirjotaan kuvia tekstiileihin.

- Pellervon lukijamatkalaiset kohottavat kuntoaan valmistautuessaan patikkaretkelle Keski-Eurooppaan.
   Seuraavaksi päästään laivaristeilylle Punaisellemerelle.

 

 

ViikkoPellervon alkuun