28. | 6. | 2005  sivut.gif (121 bytes)
vk_4.gif (107 bytes)
   Markku NummiMartti Selin hallituksen puheenjohtajaksi

Matti Tikkakoski
Atrian toimitusjohtajaksi 
Matti Tikkakoski
Atria Yhtymä Oyj:n hallintoneuvosto valitsi tiistaina toimitusjohtaja Seppo Paatelaisen seuraajaksi ekonomi Matti Tikkakosken, 52.
   Tikkakoski ottaa toimitusjohtajan tehtävät vastaan 1. helmikuuta 2006 lähtien, jolloin vuorineuvos Paatelainen jää eläkkeelle.
   Atrian palveluksessa Tikkakoski aloittaa 1. marraskuuta 2005.
   Matti Tikkakoski siirtyy Atrialle Å&R Carton AB:stä, jossa hän on toiminut vuodesta 2003, viimeksi yhtiön varatoimitusjohtajana. Vuodet 1980-2002 Tikkakoski oli Huhtamäki Oyj:n palveluksessa, ja toimi mm. Jalostajan myynti- ja markkinointijohtajana, Polarcup Groupin toimitusjohtajana sekä viimeksi Huhtamäki Oyj:n varatoimitusjohtajana ja johtokunnan jäsenenä. 
   Matti Tikkakoskella on laaja tuntemus elintarviketeollisuudesta ja kuluttajatuotteiden markkinoinnista Euroopassa ja Aasiassa sekä vahva kansainvälinen kokemus toimittuaan ulkomailla vastuullisissa johtotehtävissä yli 10 vuoden ajan.
   Tikkakoski on syntyisin Kemijärveltä. Hänen harrastuksiaan ovat metsästys, hiihto ja metsätyöt. Perheeseen kuuluvat lääkäri-vaimo Sari Tikkakoski ja kolme teini-ikäistä lasta.
   Toinenkin näkyvä atrialaisvaikuttaja vaihtuu. Atria Yhtymä Oyj:n hallituksen jäsenistä erovuorossa oli Paatelaisen lisäksi hallituksen puheenjohtaja Reino Penttilä.
   Hallintoneuvosto valitsi Martti Selinin hallituksen puheenjohtajaksi Reino Penttilän tilalle. Selin oli Atrian hallintoneuvoston varapuheenjohtaja. Hallituksen puheenjohtajuus vaihtuu Reino Penttilän täytettyä 65 vuotta. Paatelainen valittiin edelleen hallituksen jäseneksi.
   Atria Yhtymä Oyj:n hallituksessa ovat Selinin ja Paatelaisen lisäksi hallituksen varapuheenjohtaja Timo Komulainen, hallituksen jäsenet Tuomo Heikkilä, Runar Lillandt, Erkki Roivas ja Ilkka Yliluoma.
   Hallintoneuvoston puheenjohtaja Ahti-Pekka Vornanen valittiin uudelleen ja varapuheenjohtajaksi Martti Selinin tilalle valittiin Heikki Panula.

Yt-neuvottelujen tuloksena suurin vähennys Mikkelissä
Portti irtisanoo 70 henkilöä
Järvi-Suomen Portti vähentää henkilökuntaa 70 ihmisellä. Heistä 31 pääsee eläkejärjestelyjen piiriin. Irtisanottavista työntekijöitä on 50 ja toimihenkilöitä 20.
   Konsernin yhteistoimintaneuvottelujen tuloksena tuotannollisista ja taloudellisista syistä Kouvolassa irtisanottavia on 10, Mikkelissä 53, Juvalla 5 ja Lappeenrannassa 2 henkilöä. 
   Konserniin jää 480 henkilöä: Kouvolaan noin 30 henkilöä, Mikkeliin noin 310, Lappeenrantaan noin 110 ja Juvalle noin 30 henkilöä.
   Liiketoimintojen tehostamisohjelma Portissa tavoittelee 4-5 miljoonan euron vuosittaista säästöä ja nyt tuotannossa ja logistiikassa säästetään muun muassa sillä, että osa kokopäivätyöstä muuttuu osa-aikatyöksi.
   Rokkalassa Mikkelissä sijaitsevat Portin konttoritoiminnot siirtyvät elokuun aikana Graanin liikekeskuksen alueelle Tekno-Graanin kiinteistöön.
   Niin ikään Rokkalassa toimiva tuottajamyymälä siirtyy Tuottajain Maidon hoidettavaksi ja aloittaa siellä
4. heinäkuuta.
   Kesäkuun tuloksesta Järvi-Suomen Portissa odottaa positiivista myynnin lisäännyttyä selkeästi. Alkuvuoden liiketulos oli tappiolla 3,2 miljoonaa euroa.

Elintarviketeollisuusliitto vetoaa osapuoliin
Pakkauspula vaivaa elintarvikeyrityksiä
Elintarviketeollisuusliitto vetoaa paperikiistan osapuoliin ja toivoo, että elintarvikepakkauksia valmistavan paperiteollisuuden lakko lopetettaisiin välittömästi ja pidättäydyttäisiin myös mahdollisista työsulkutoimista.
   Elintarviketeollisuusliitto julkaisi maanantaina tiedotteen, jossa se kertoo kotimaisten pakkausmateriaalien loppumisen alkaneen hankaloittaa varsinkin pienten ja keskisuurten elintarviketeollisuuden yritysten toimintaa.
   Esimerkiksi aaltopahvista valmistettujen kuljetusalustojen puute on johtamassa siihen, että muutamia tuoteryhmiä joudutaan poistamaan tuotannosta viikoittain.
   Elintarviketeollisuusliitto vetoaa osapuoliin kotimaisen ruokahuollon turvaamiseksi.
   Liiton toimitusjohtaja Heikki Juutinen sanoo, että huolehtimalla elintarvikepakkausten saatavuudesta turvattaisiin riidan ulkopuolisten kansalaisten normaali elämä ja estettäisiin peruuttamattomien vahinkojen aiheutuminen eri alojen yrityksille.
   Elintarviketeollisuudessa on siirrytty käyttämään tuontimateriaaleja ja korvaavia pakkauksia. Tilanne helpottui hetkeksi Paperiliiton keskeytettyä lakkonsa kahdeksi viikoksi kesäkuussa.
   Pienten ja keskisuurten yritysten pakkausvarastot ovat kuitenkin pienehköjä ja mahdollisuus siirtyä korvaaviin ulkomaisiin pakkausmateriaaleihin on suuria yrityksiä heikompi. Osa yrityksistä joutuu keskeyttämään tuotantoaan.

Portti hakee kahdeksan vuoden
saneerausohjelmaa
Järvi-Suomen Portti Osuuskunta on jättänyt Mikkelin käräjäoikeudelle ehdotuksen yrityksen saneerausohjelmaksi.
   Portin ehdotuksessa ohjelman kesto on kahdeksan vuotta. Selvittäjänä toimiva asianajaja Pekka Jaatinen kertoo, että saneerausohjelman tavoitteita on jatkaa osuuskunnan liiketoimintaa siten, jotta velkojien saatavat saadaan suoritetuiksi mahdollisimman suuressa määrin ja saada velkojien asema paremmaksi kuin konkurssissa.
   Niin ikään tavoitteena on saada osuuskunnan tulos, kassavirta ja pääomarakenne sellaisiksi, että se kykenee suoriutumaan ohjelman mukaisista velvoitteistaan.
   Saneerausohjelman on määrä myös osoittaa tulevan liiketoiminnan päätoimintalinjat.

Nyt myös useita tuoreita nimitysuutisia Nimityksiä-linkistä.

Viikko-Pellervon alkuun
Kaikki uutiset