3. | 9. | 2003  sivut.gif (121 bytes)
vk_4.gif (107 bytes)
   Teemu Pakarinen

ABC-ketju laajenee HOK-Elannon alueelle
SOK ja Helsingin Osuuskauppa Elanto perustavat yhteisen yrityksen kehittämään ABC-liikennemyymäläkauppaa pääkaupunkiseudulla. SOK omistaa perustettavasta yhtiöstä 90 prosenttia ja HOK-Elanto loput. Toiminta alkaa vuoden 2005 aikana.
   HOK-Elannon toimialueella ei ole ABC-liikennemyymälöitä. ABC-automaattiasemia on entuudestaan viisi kappaletta.
   Pääkaupunkiseudun ulkopuolella ABC-liikennemyymälätoimintaa harjoittavat alueosuuskaupat ja SOK vastaa ketjuohjauksesta. Kaikkiaan ABC-liikennemyymälöitä on Suomessa tällä hetkellä 39 ja automaattiasemia 116 kappaletta.
   ABC-liikennemyymälät ja polttonestekauppa ovat S-ryhmän nopeimmin kasvava toimiala. Tammi-kesäkuussa niiden myynti oli yhteensä 319 miljoonaa euroa eli noin 14 prosenttia suurempi kuin vastaavaan aikaan vuonna 2002.

OP-Kiinteistökeskus aloitti digipalvelun
OP-Kiinteistökeskus on ottanut käyttöön vuorovaikutteisen digi-tv-palvelun, joka mahdollistaa myynnissä olevien asuntojen etsimisen digi-television kautta. Palvelussa on nähtävissä kaikki OP-Kiinteistökeskuksissa myytävät asunnot.
   Asuntohakupalvelu on toinen vuorovaikutteinen sovellus, jossa hyödynnetään yleiseurooppalaiseksi standardiksi valittua MHP-järjestelmää. Ensimmäinen oli Osuuspankin pankkipalvelu. Palvelun käyttöön tarvitaan digiboksi, jossa on paluukanava (MHP-boksi), harava-antenni, lankapuhelinliittymä sekä Internet-yhteys.

Pankkilehti nimesi OP-ryhmän
vuoden pankisi

Kansainvälinen talouslehti The Banker on valinnut OP-ryhmän vuoden pankiksi Suomessa. OP-ryhmä sai tunnustuksen nyt ensimmäisen kerran.
   Lehti perustelee valintaansa sillä, että OP-ryhmän menestys on ollut parempi kuin kilpailijoilla. Se on myös kasvanut pankeista nopeimmin, ja sen tuloskehitys on ollut suotuisampaa kuin muilla pankeilla.
   The Banker on kerran kuukaudessa ilmestyvä aikakauslehti, joka kuuluu Financial Times -ryhmään. Se on ilmestynyt vuodesta 1926.

Turvallisuuskansio riskienhallinnan tueksi
Maatilojen riskienhallinta korostuu tilakoon kasvaessa, ja työvaltaisessa maatilayrityksessä suurin riski liittyy viljelijän itsensä pysymiseen työkunnossa. Lähivakuutus yhdistää riskienhallinnan maatilan laatutyöhön ja tarjoaa alkajaisiksi maatilan omien turvallisuuteen liittyvien asiakirjojen kokoamista yhteen paikkaan, Maatilan Turvallisuuskansioon.
   Agronomi Juha Helander Lähivakuutuksesta sanoo, kansion kokoamisen yhteydessä voi "sivutyönä" tarkastaa monet turvallisuuteen liittyvät viranomaisvaatimukset ja niiden täyttyminen. Useat viranomaisvaatimukset kun on siirretty yrittäjän vastuulle, ja niiden noudattaminen on kansallisen laatutyön lähtötaso.
   Helanderin mukaan systemaattinen asioiden läpikäynti luo välitöntä turvaa yritykselle ja yrittäjälle. "Tavoitteena on luoda kansio, joka on jatkuvassa käytössä. Seuraavaksi maatilayrityksissä kannattaa hyödyntää pk-yritysten kokemuksia riskienhallinnassa."
   Helander muistuttaa, että maatilan toiminta muuttuu melkoisesti, kun yrityskoko kasvaa 20 lehmästä sataan tai 50 emakosta 150:een. Tuotannon kasvaessa myös riskit moninkertaistuvat.
   "Riskien muuttumien jää yrityksen toimintaa kehitettäessä melko usein liian vähälle huomiolle. Maatilojen laatutyö tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden yrityksen toimintojen kehittämiseen myös riskienhallinnassa."

 

Viikko-Pellervon alkuun
Kaikki uutiset