text2.gif (876 bytes) 19 | 10 | 2001  sivut.gif (121 bytes)
vk_4.gif (107 bytes)


Yhteiskunnallinen tilinpäätös
osuuskunnille
Osuustoiminnalliset yritykset ovat viime vuosina aiempaa paremmin noudattaneet osuustoiminnan arvoja esimerkiksi ympäristöraportoinnin uranuurtajinaan Valio, SOK sekä Metsäliiton M-real, Finnforest ja Metsä-Botnia.
      Yhteiskunnallinen tilinpäätös on tavanomaista tilinpäätösanalyysiä laajempi menetelmä arvioida yritystoiminnan tulosta. Se istuu erityisen hyvin osuustoiminnallisiin yrityksiin, jotka peräänkuuluttavat  kansainvälisiä osuustoiminnan yhteisiä arvoja.
   Ensimmäisen osuustoiminnan yhteiskunnallisen tilinpäätöksen julkaisee Osuustoiminta-lehti lokakuun 29:nä ilmestyvässä numerossaan.    Tarkemmin tilinpäätöksestä etukäteen lehdistötiedotteessa.

Ok-laki hallituksen esitys 176/2001
Esitys osuuskuntalain kokonaisuudistuksesta on annettu valtiopäivien käsittelyyn. Tasavallan presidentin esittelyssä keskiviikkona 17.10.2001 klo 15 ok-lakiuudistusesitys lähti hallitukselta esityksenä numero 176/2001.
   Lakiesityksen versioita ja vaiheita, lausuntoja siitä  ja käsittelyaikataulua voi seurata oikeusministeriön kotisivulta.
   Pellervo-Instituutissa on erityinen seminaari uudesta osuuskuntalaista 20. marraskuuta.

Verkossa
Agrimarketit ovat avanneet ensimmäisen maatalousalan sähköisen kauppapaikan Internetissä. Agrinet myy aluksi rehuja, lannoitteita, siemeniä, polttoöljyä, kasvinsuojelu- ja säilöntöaineita.
   Agrimarketeilla on noin 27000 kanta-asiakasta, joille Agrinet-palvelu on kohdistettu. Luottotietoja ei tarvitse syöttää Internetiin, vaan ostot maksetaan laskulla, Agriraha tai ennakkomaksu.
    Agrinet-yhteys löytyy Agrimarketin kotisivulta.

Muuta:
- Pellervon Päivä 2002 -seminaari järjestetään 18.4.2002 Helsingissä.

 

 

ViikkoPellervon alkuun