23. | 10. | 2003  sivut.gif (121 bytes)
vk_4.gif (107 bytes)
   Markku Nummi


Viljatärkkelykselle lopetusuhka
RavintoRaision yt-kuvio laajenee
RavintoRaisio on laajentanut yt-neuvottelut koskemaan myös viljatärkkelysliiketoimintaa, jossa on 45 työntekijää. Yhtymästä kerrotaan, että jos viljatärkkelysliiketoiminnan lopettamiseen päädytään, työntekijöiden vähentämistarpeen arvellaan olevan noin 70 henkilöä aiemmin ilmoitettujen noin 40 toimihenkilön lisäksi.

Yhtiökokoukselle 11.11. ehdotetaan osakeantia
Atria varautuu investointeihin
Atria Yhtymä Oyj varautuu investointeihin ja aikoo hakea omaa pääomaa osakeannilla. Tätä koskeva esitys on tulossa ylimääräiselle yhtiökokoukselle 11. marraskuuta Kuopiossa.
   Hallitus ehdottaa, että osakeannilla kertyisi pääomaa enintään 26,4 miljoonaa euroa. Se toteutettaisiin uusmerkinnällä siten, että nykyiset A- tai KII-osakkeiden omistajat voisivat merkitä uusia osakkeita: kolmella A- tai KII-osakkeella yhden A-osakkeen hintaan 5 euroa / osake.
   Viimeksi Atria on ostanut lihayrityksen Liettuasta. Kesällä 2003 hankitun UAB Saltuvan nimi muutettiin UAB Vilniaus Mesaksi. Atria aikoo lähivuosina kasvaa merkittävimmäksi liha-alan toimijaksi Baltian suurimmilla markkinoilla.
   Läntinen Venäjä kiinnostaa myös Atriaa. Siellä selvitetään edellytyksiä aloittaa tuotannollinen toiminta ilmeisesti paikallisen kumppanin kanssa.

Asiakas saa halutessaan uuden norppakortin
Tradekan bonuksia luonnonsuojeluun
Tradekan kanta-asiakkaat voivat hankkia uudenlaisen YkkösBonus-kortin, jota käyttämällä osa bonuksista ohjautuu luonnonsuojeluun. Raha menee suoraan Suomen Luonnonsuojeluliiton toiminnan tukemiseen. Tradeka ja Luonnonsuojeluliitto ilmoittivat sopimuksestaan 20. lokakuuta.
   Asiakas voi itse valita tietyn prosentin tai eurosumman, jonka hän haluaa vuosittain laittaa luonnonsuojeluun.
   Siwoissa, Valintataloissa, Maxeissa ja Euromarketeissa kerättiin kesän aikana "Meillä on hyvä tehtävä" -kampanjalla rahaa huumeiden vastaiseen työhön Elämä on parasta huumetta ry:lle. Tuotto oli 35 000 euroa ja se pantiin lyhentämättömänä yhdistykselle, jonka toimintaa lahjoituksen turvin on mahdollista jatkaa vuoteen 2004.

26 000 kävi Kone-Forumissa
Tampereen Pirkkahallissa järjestetyssä Kone-Forum 2003 -ennakkomyyntinäyttelyssä vieraili kolmen päivän aikana 26 000 asiakasta. Kävijämäärä on pääjärjestäjien Agrimarket-ketjun ja K-maatalouden odotusten mukainen.
   Asiakkaat ja näytteilleasettajat antoivat runsaasti myönteistä palautetta Kone-Forumista. Tapahtumassa esiteltiin tänä vuonna runsaasti uutuuksia, mikä oli vierailijoiden mieleen. Pirkkahalli on koettu paikkana hyväksi: sen maantieteellinen sijainti on hyvä ja siellä on riittävästi tilaa esitellä maatalouskaupan tuotteita ja palveluita. Lisäksi tapahtuman maksuton sisäänpääsy ja keskiviikon pitkä aukioloaika kello 19 asti miellytti osallistujia.
   Järjestäjät teettävät kävijätutkimuksen Kone-Forumissa käyneistä. Sen tulokset valmistuvat lähiviikkoina.

 

Viikko-Pellervon alkuun
Kaikki uutiset