24. | 11. | 2003  sivut.gif (121 bytes)
vk_4.gif (107 bytes)
   Markku Nummi


Entiset vetäjät jatkavat 
Lähivakuutuksessa

Varatuomari Pauliina Haijanen Laitilasta jatkaa kauden 2004 Lähivakuutus Keskinäisen Yhtiön hallintoneuvoston ja Lähivakuutus-ryhmän Keskusliiton valtuuskunnan puheenjohtajana. Hallituksen ja johtokunnan puhetta johtaa ensi kaudenkin pitäjänneuvos Tapani Kantola Laukaasta.
   Kaikki muutkin näiden elinten luottamushenkilöt jatkavat tehtävässään, ainoana uutena jäsenenä hallitukseen ja johtokuntaan valittiin Tapio Tuusa Turusta.

ETL:n Heikki Juutinen kaipaa
yhteistyötä elintarvikeketjuun

Elintarviketeollisuuden liittokokous valitsi edelleen hallituksensa puheenjohtajaksi Bertel Pauligin Pauli Oy:stä. Ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin Simo Palokangas HK Ruokatalosta, toisena jatkaa Johan Furuhjelm Sinebrychoffista.
   ETL:n toimitusjohtaja Heikki Juutinen sanoi kiristyneen kilpailun heikentäneen elintarviketeollisuuden kannattavuutta vuonna 2003. Hän sanoi yhteistyön tiivistyneen viime vuosina kotimaisten kaupan ketjujen ja elintarviketeollisuuden välillä.
   "Elintarviketeollisuuden menestymisen kannalta on välttämätöntä tehdä tiivistä yhteistyötä alkutuotannon, teollisuuden ja kaupan kanssa, Juutinen sanoi. Ketjujen ohjaaminen asiakaslähtöisesti edellyttää Juutisen mukaan osapuolilta avoimuutta, luotettavuutta, tietojen vaihtoa, tietojärjestelmien kytkeytymistä toisiinsa ja pitkäaikaista sitoutumista.

Metsäliitosta Tissuen pääomistaja
Metsäliitosta tulee Metsä Tissuen omistaja 66 prosentin osuudella. Loput 34 prosenttia jää M-realin omistukseen. Metsäliitto Osuuskunnan ja M-real Oyj:n ovat tehneet asiasta aiesopimuksen.
   Metsä Tissuen velaton kokonaisarvo kaupassa on 570 miljoonaa euroa, joka vastaa noin 14,7 euron kauppahintaa osakkeelta. Järjestelyn arvioidaan toteutuvan vuoden vaihteessa. Metsäliitto rahoittaa oman osuutensa kyseiseen järjestelyyn tarvittavasta pääomasta pääosin lainanotolla.
   Metsäliiton puunhankinnalle ja sen asiakkaana olevalle selluteollisuudelle pehmopaperitehtaat ovat tärkeitä, koska harvennushakkuista kertyvästä raaka-aineesta saadaan sopivaa kuitua hygieniatuotteisiin.
   "Uskomme omistustilanteen näin vakautuessa Metsä Tissuen pystyvän jatkamaan kannattavaa kasvuaan myös tulevaisuudessa. Sillä on hyvät toimintasuunnitelmat ja motivoitunut henkilöstö niitä toteuttamassa", sanoo Metsäliitto-Yhtymän pääjohtaja Antti Oksanen.

Kari Haavisto Raision hallitukseen
Raisio Yhtymän hallintoneuvosto on tänään pitämässään kokouksessa päättänyt valita agronomi Erkki Haaviston Raisio Yhtymän hallituksen jäseneksi kaudeksi 2004-2005. Erovuorossa olleet Jaakko Ihamuotila ja Kaarlo Pettilä sekä pääjohtaja Rabbe Klemets valittiin jatkamaan hallituksessa myös kaudella 2004-2005.

Pellervon Päivä 5.4.2004
Pellervon Päivä 2004 järjestetään maanantaina 5. huhtikuuta 2004 Helsingin messukeskuksessa.
   Päivän teeman työnimenä suunnitteluvaiheessa on Rajat murtuvat. Teema tulee sisältämään sekä kansainvälistä kauppaa, kilpailupolitiikkaa, EU:n laajenemista että muutoksia kotimaan toimintaympäristössä.
   Päivän ohjelman sisältö ja esiintyjät varmistuvat vuoden 2004 alkupuolella. Sen jälkeen ohjelman saa nähtäville kotisivulla olevasta linkistä. Myös ilmoittautumismahdollisuus, päivän hinta, autojen paikoitukset ja muut päivään liittyvät asiat tulevat verkkosivulle.

Julkaisujen mediakortit 2004
Kodin Pellervon ja Maatilan Pellervon vuoden 2004 mediakortit ja Ison Kalenterin 2005 mediakortti ovat valmistuneet. Uudet mediatiedot on myös Osuustoiminta-lehdestä.
   Vuoden 2003 lukijatutkimuksen mukaan Pellervo-lehdet ovat saaneet runsaasti uusia lukijoita verrattuna edellisvuoteen.
   Kodin Pellervo ilmestyy 12 kertaa ja Maatilan Pellervo 10 kertaa vuodessa. Kummankin lehden tilausmaksu sisältää marraskuun lopulla ilmestyvän Ison Kalenterin.

 

Viikko-Pellervon alkuun
Kaikki uutiset