26. | 12. | 2004  sivut.gif (121 bytes)
vk_4.gif (107 bytes)
   Markku Nummi


Portin edustajisto päätti jatkaa
yrityssaneeraushakemusta
Järvi-Suomen Portti Osuuskunnan edustajisto on päättänyt jatkaa Mikkelin käräjäoikeudelle toimitettua yrityssaneeraushakemusta.
   Järvi-Suomen Portin arvion mukaan yrityssaneeraus alkaisi 1. joulukuuta. Menettelyn aikana tehdään myös jäsenlainan keräämiseen ratkaisut.
   Käräjäoikeudelle on esitetty, että selvittäjäksi saneerausohjelmaehdotusta laatimaan asetettaisiin asianajaja Pekka Jaatinen Helsingistä.

Iso Kalenteri 2005 ilmestynyt
Pellervon Iso Kalenteri 2005 on ilmestynyt. Suosittu kalenteri on monipuolinen käsikirja päivittäiseen käyttöön.
   Isossa Kalenterissa on runsaasti muistiinpanotilaa. Kalenteriosuus sisältää valmiiksi huomioita erilaisista tapahtumista vuoden varrella. On myös liputuspäivät sekä metsästykseen ja kalastukseen liittyviä asioita.
   Kalenterissa on myös maatalouden lohkokirjanpidon ja viljelysuunnitelman sivut.
   Artikkeliosuudessa on tietoa kodin ja puutarhan hoidosta sekä maa- ja metsätaloudesta.
   Iso Kalenteri kuuluu sekä Kodin Pellervon että Maatilan Pellervon vuositilaukseen. Kalenterin voi tilata myös erikseen, tästä sähköisesti.

Lähivakuutuksen uusi Kantola
on Ralf Wickström Sipoosta
Lähivakuutus Keskinäisen Yhtiön hallintoneuvosto ja Lähivakuutus-ryhmän Keskusliitto ry:n valtuuskunta ovat valinneet uudeksi puheenjohtajakseen vuodeksi 2005 toimitusjohtaja Ralf Wickströmin Sipoosta.
   Pitkäaikainen puheenjohtaja, pitäjänneuvos Tapani Kantola pyysi itse eroa kyseisistä puheenjohtajan tehtävistä.
   Ralf Wickström toimii toimitusjohtajana Itä-Uudenmaan Lähivakuutusyhdistyksessä, mikä on yksi Lähivakuutus-ryhmän lippulaivoista. Ralf Wickström on ollut vuosia mukana myös Lähivakuutus-ryhmän hallinnossa, viimeksi hallintoneuvoston ja valtuuskunnan varapuheenjohtajana.
   Hallintoneuvoston ja valtuuskunnan puheenjohtajana jatkaa varatuomari Pauliina Haijanen Laitilasta ja uudeksi varapuheenjohtajaksi valittiin maanviljelijä Juha Saikkonen Tohmajärveltä.
   Hallitukseen ja johtokuntaan valittiin vuosiksi 2005-2007 uudelleen erovuoroiset jäsenet varatuomari Timo Seppälä Kiukaisista ja toiminnanjohtaja Taisto Koponen Espoosta. Pitäjänneuvos Tapani Kantolan tilalle valittiin yrittäjä Katriina Pilppula-Pärnänen Tikkakoskelta.

Paikallisosuuspankin työntekijä
perehtyy työhönsä netissä
Paikallisosuuspankkiliitto perehdyttää työntekijöitään työhönsä verkkokoulutuksen avulla. POP-ryhmä on toteuttanut koulutuksen 
tamperelaisen Mediamaisterin kanssa.
   Perehdyttämiskoulutus sopii sekä uusille toimihenkilöille ja esimiehille että vastuualueiden muutosten yhteydessä pitkää pankissa työskennelleille. Lisäksi koulutuksen odotetaan tukevan työkiertoa.
   Paikallisosuuspankkiliitto ry:n kehityspäällikkö Sirkku Tapeinopoulos sanoo hankkeen aikana saadun paikallisosuuspankkijärjestöön paljon verkkokoulutuksen toteutuksessa tarvittavia taitoja, joita on hyödyntää jatkossa.

Vilniaus Mesalle uusi toimitusjohtaja
Atrian liettualaisen tytäryhtiön UAB Vilniaus Mesan toimitusjohtajaksi on nimitetty 32-vuotias eläinlääketieteen tohtori, MBA Audrius Skucas.
   Atria kertoi nimityksestä pörssitiedotteessaan maanantaina. Yrityksen aikaisempi toimitusjohtaja ja entinen pääomistaja Arnoldas Vysniauskas siirtyy yrityksen ulkopuolelle. Atria ilmoittaa järjestelyn tapahtuneen molemminpuolisessa yhteisymmärryksessä.
   Skucas on toiminut vuodesta 1999 sveitsiläisen vakuutusyhtiön Liettuan tytäryhtiön toimitusjohtajana ja siirtyi UAB Vilniaus Mesan markkinointijohtajaksi keväällä 2004.
   Vilniaus Mesa keskittyy ruoanlaittotuotteiden ja leivänpäällisten valmistamiseen. Liettuan markkinoilla sillä on noin kymmenen prosentin markkinaosuus. Yritys vie tuotannostaan n. 20 % Latviaan ja Viroon. Vilniaus Mesan uusi viisi miljoonaa euroa maksanut tehdas otettiin virallisesti käyttöön syyskuussa 2004.

Helsingin yliopiston 
Maaseudun tutkimus- ja koulutuskeskus hakee

projektipäällikköä
Helsingin yliopiston Maaseudun tutkimus- ja koulutuskeskus on yliopiston erillinen laitos, joka toimii Mikkelissä ja Seinäjoella. Keskus edistää maaseudun elinkeinoja ja maaseudun asukkaiden elinolosuhteita (www.mtkk.helsinki.fi).

Mikkelin toimintayksikössä on haettavana projektipäällikön määräaikainen työsuhde 1.12.2004 alkaen (tai sopimuksen mukaan) 31.5.2005 saakka. Tehtävän palkkaus on 1 800 - 2 500 euroa/kk koulutuksen ja kokemuksen mukaan.

Projektipäällikön tehtävänä on Palvelua ja työtä yhteisötalouden verkostoilla -hankkeen 1. vaiheen toteuttaminen, erityisesti sopimusneuvottelut koti- ja ulkomaisten yhteistyökumppaneiden kanssa. Työsuhde jatkuu 31.12.2007 saakka, mikäli 1. vaiheen tavoitteet saavutetaan ja 2. vaihe käynnistyy.

Hankkeessa luodaan malleja yhteisölliselle yrittämiselle palvelu- ja tuotantotoiminnan tulevaisuuden vaihtoehtona. Keskeisenä tehtävänä on innovatiivisten ratkaisujen löytäminen kansalaistoiminnan, julkisen sektorin ja yritystoiminnan välisenä yhteistyönä. Hanke kuuluu Euroopan sosiaalirahaston rahoittaman EQUAL:n yhteisöaloitteen piiriin (http://www.mol.fi/esr/equal.html).

Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää

- korkeakoulututkintoa tai muuta tehtävään soveltuvaa koulutusta
- kokemusta hankkeiden hallinnoinnista
- yhteistyökykyä ja oma-aloitteisuutta
- kykyä englanninkieliseen kansainväliseen yhteistyöhön
- yhteisötalouden, kolmannen sektorin ja julkisen hyvinvointipalvelujärjestelmän tuntemusta
- hyvää suullista ja kirjallista esitystaitoa sekä suomen että englannin kielellä
- mahdollisuutta oman auton käyttöön.

Arvostamme käytännön kokemusta osuustoiminnallisesta yrittäjyydestä ja yhteistyöstä kuntien, kansalaisjärjestöjen, kylien ja yritysten kanssa. Etelä-Savon maakunnan tuntemus on tehtävässä tarpeen.

Lisätietoja antavat tutkimusjohtaja Tapani Köppä, puh. 044 516 0352, ja erikoissuunnittelija Manu Rantanen, puh. 044 525 5890.

Hakemuksen liitteineen ja mahdollisine palkkatoivomuksineen pyydämme osoittamaan Maaseudun tutkimus- ja koulutuskeskuksen johtajalle ja toimittamaan osoitteeseen: Helsingin yliopisto, Maaseudun tutkimus- ja koulutuskeskus, Lönnrotinkatu 3 - 5, 50100 MIKKELI. Hakuaika päättyy tiistaina 30.11.2004 klo 15.45. Kuoreen merkintä: Projektipäällikkö. Hakemuksia ei palauteta.

Juha Saura johtamaan
Raision hallintoneuvostoa

Raisio Yhtymän hallintoneuvosto valitsi Juha Sauran hallintoneuvoston puheenjohtajaksi ajaksi 23.11.2004-31.12.2005. Ola Rosendahl jatkaa hallintoneuvostossa varapuheenjohtajana.
   Uutena jäsenenä hallitukseen vuosiksi 2005-06 tuli Michael Ramm-Schmidt. Erovuoroisista valittiin jatkamaan Jörgen Grandell, Christoffer Taxell ja Arimo Uusitalo.
Hallituksen varajäseniksi tulivat Olavi Kuusela ja Jukka Lavi sekä uusina Taru Narvanmaa ja Jyrki Paappa.
   Raisio Yhtymän hallinnoinnin uudistusesityksessä hallituksen jäsenten toimikausi lyhenee yhteen vuoteen ja hallituksen varajäsenten tehtävät lakkaavat.

Viikko-Pellervon alkuun
Kaikki uutiset