9. | 12. | 2005  sivut.gif (121 bytes)
vk_4.gif (107 bytes)
   Markku NummiFaba Jalostus jo käytössä
Faba Jalostus on rekisteröity tällä viikolla ja entinen Suomen Kotieläinjalostusosuuskunta on jo ottanut uuden nimensä käyttöön. Nimen ruotsinkielinen muoto on Faba Avel ja englanninkielinen Faba Breeding.
   Nimenmuutoksen osuuskunnassa katsotaan tukevan suomalaisen keinosiemennysjalostuksen yhteistä tuotemerkkiä. Nimimuutoksella halutaan myös vahvistaa suomalaisten keinosiemennys- ja jalostusyritysten strategista kumppanuutta.

SOK:n hallitus vuodeksi 2006
SOK:n hallintoneuvosto on valinnut SOK:n hallituksen jäsenet vuodeksi 2006. Hallitukseen kuuluvat kauppaneuvos, toimitusjohtaja Esko Hakala, Osuuskauppa Maakunta, Kajaani, toimitusjohtaja Arto Hiltunen, Osuuskauppa HOK-Elanto, Helsinki, toimitusjohtaja Kuisma Niemelä, Keskimaa Osk, Jyväskylä, toimitusjohtaja Veli-Matti Puutio, Osuuskauppa Arina, Oulu, kauppaneuvos, hallintojohtaja Jukka Salminen, SOK, Helsinki, toimitusjohtaja Kimmo Simberg, Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa, Seinäjoki, kauppaneuvos, toimitusjohtaja Ulla-Maija Tolonen, Pirkanmaan Osuuskauppa, Tampere. Hallituksen puheenjohtaja on pääjohtaja Kari Neilimo.

Nimenmuutos antoi potkua Oivariinille
Valio Oivariinia on myyty enemmän kuin sen edeltäjää Valio Voimariinia myytiin viime vuonna.
   Valio joutui muuttamaan menestyslevitteen Voimariinin nimen EU-direktiivin vuoksi vuoden 2006 alussa. Valiosta todetaan, että tuotteen nimen muuttuessa sen tunnettuus usein laskee. Yleensä kestää jonkin aikaa, ennen kuin uusi nimi juurtuu käyttäjien muistiin. Oivariinin kohdalla näin ei käynyt.
   Oivariinille siis kävi päinvastoin ja se on säilyttänyt markkinajohtajan asemansa.
   Tunnettuutta mitataan kysymällä puhelimitse kuluttajilta, mikä rasvamerkki heillä tulee ensimmäisenä mieleen ja mitä kaikkia rasvamerkkejä kuluttaja muistaa yhteensä. Valio Oivariini on Suomen tunnetuin rasvabrändi molemmilla ominaisuuksilla mitattuna.

100-vuotias Valio tukee lastensuojelua
Huutokauppa Valion maitotölkkikuvista alkoi
Valion perusmaito-tölkkien uudet lehmähahmot ovat saaneet aikaan runsaasti keskustelua ja palautetta. Valio laittoi kuuden suomalaisen taiteilijan lehmäteokset loka-marraskuun vaihteessa maitotölkkeihin Valion 100-vuotisjuhlavuoden sekä kansallisen muotoilun vuoden kunniaksi.

Taiteilijat Outi Heiskanen, Mauri Kunnas, Rosa Liksom, Kaj Stenvall, Juba Tuomola ja Julia Vuori lähtivät mukaan Valion taidetölkkihankkeeseen, koska kokivat Valion olevan lähellä suomalaisuuden ydintä ja samalla arvostavat lastensuojelua.
Kuva Maito ja Me -lehden 8/2005 verkkosivulta
   Myös teosten poikkeuksellisen vapaa saatavuus Internetissä on herättänyt ihastusta. Osoitteesta www.valio.fi/maito löytyvistä kuvituksista voi tehdä sähköisesti lähetettäviä kortteja tai omalle koneelle ladattavia taustakuvia.
   Taidehanke jatkuu alkuvuoteen 2006. Alkuperäisteosten näyttely Valion baarissa Helsingin Kamppi-liikekeskuksessa avautui 1.12.2005. Valion baarin osoite on Urho Kekkosenkatu 1 ja se on avoinna ma-pe 7-21, la 9-17, su 11-21. 
   Samalla avautui ”Taidetta tölkeissä” –nettihuutokauppa.  Taiteilijat ovat luovuttaneet alkuperäisteokset Valiolle. Valio luovuttaa huutokaupasta kertyvät varat lyhentämättöminä Lasten Päivän Säätiön kautta suomalaiselle lastensuojelutyölle.
   Huutokauppa järjestetään 1.12.2005-31.01.2006 osoitteessa www.valio.fi/maito. Huutokauppaan ovat tervetulleita osallistumaan yksityiset kansalaiset, yritykset ja yhteisöt. Sivuilta löytyvät myös tarkat ohjeet osallistumisesta sekä huutokaupan säännöt. Voittaneet huudot julkistetaan 03.02.2006 ja teokset luovutetaan voittajille 15.02.2006.

Varapuheenjohtajaksi Pekka Harju
Taisto Riski Portin hallituksen johtoon
Järvi-Suomen Portti Osuuskunnan uusi hallitus on valinnut puheenjohtajansa. Järjestäytymiskokouksessaan 5. joulukuuta hallitus valitsi puheenjohtajakseen Taisto Riskin ja varapuheenjohtajaksi Pekka Harjun. Riski on kauppaneuvos ja toimitusjohtaja, Harju agrologi ja maanviljelijä.
   Järvi-Suomen Portista todetaan, että hallituksen uusi kokoonpano on yksi merkittävä osa saneerausohjelman toteuttamista. Hallituksessa on osaamista kaupan, elintarviketeollisuuden, rahoituksen, alkutuotannon sekä prosessiteollisuuden aloilta.
   Hallituksen muiksi jäseniksi oli valittu  maanviljelijä, maanviljelysteknikko Pekka Halko, johtaja, diplomi-insinööri Juhani Lindholm, kauppaneuvos, VTM Reijo Lähteenmäki, toimitusjohtaja, merkonomi Erkki Maila ja  maanviljelijä, agrologi Jukka Sorjonen.

Tuoreimmat nimitysuutiset Nimityksiä-linkistä.

Viikko-Pellervon alkuun
Kaikki uutiset