13. | 12. | 2005  sivut.gif (121 bytes)
vk_4.gif (107 bytes)
   Markku NummiValion hallituksen puheenjohtajaksi
Antti Rauhamaa Kärkölästä

Agrologi Antti Rauhamaa Kärkölän Maavehmaalta. 
Valion hallitukselle on valittu uusi puheenjohtaja. Hän on Valion hallintoneuvostossa vuodesta 1998 ollut Antti Rauhamaa Kärkölästä.
   Rauhamaa (s. 1952) on agrologi ja perheellä on 90 lypsävän lehmän lypsykarjatila, jolla on nykyaikainen navetta robottiasemineen. Perheeseen kuuluvat vaimo ja viisi lasta, joista vanhin tytär osallistuu vahvasti tilan hoitoon. Antti Rauhamaan läheisin harrastus on metsästys.
   Valion hallintoneuvosto valitsi tiistaina erovuorossa olleen hallituksen jäsenen, toimitusjohtaja Harry Salonahon edelleen toimikaudeksi 2006-2008. Hallituksen muina jäseninä ovat maanviljelijä Juhani Hörkkö Koski TL:stä, maanviljelijä Esa Juntunen Vieremältä ja maanviljelijä Tauno Uitto Tyrnävältä.

Tanskanen jää eläkkeelle 2007 alussa
Penttisen työryhmä etsii
OP-ryhmälle uutta pääjohtajaa 
OP-ryhmän pääjohtaja Antti Tanskanen on ilmoittanut jäävänsä eläkkeelle 1.1.2007 alkaen.
   Tanskanen voi jäädä toimisopimuksensa mukaan eläkkeelle 60 vuotta täytettyään. Hän täyttää 60 vuotta keväällä 2006.
   Osuuspankkikeskuksen hallintoneuvosto on nimennyt työryhmän etsimään Tanskaselle seuraajaa. Työryhmää johtaa hallintoneuvoston puheenjohtaja Seppo Penttinen. Työryhmä koostuu nykyisestä OPK:n ja OKOn hallintoneuvostojen puheenjohtajistosta, OPK:n ja OKOn tarkastusvaliokuntien puheenjohtajista sekä OPK:n hallintoneuvoston työvaliokuntaan kuuluvista eräistä jäsenistä. Työryhmän työskentelyn määräaika on kesäkuuhun 2006 saakka.
   Pääjohtajan valitsee OPK:n hallintoneuvosto.
   Ministeri Antti Tanskanen on myös Osuuspankkikeskuksen ja OKOn johtokuntien puheenjohtaja.

Tiedonjyvän saanut Harry Westermarck toimittajille:
Kirjoituksilla pitää pyrkiä vaikuttamaan
Maataloustoimittajien yhdistys on myöntänyt perinteisen Tiedonjyvä-palkintonsa professori Harri Westermarckille. Hän on neuvontaopin professori Helsingin yliopiston maatalous- metsätieteellisessä tiedekunnassa.

Harri Westermarckille Tiedonjyvä-palkinnon luovutti Maataloustoimittajat ry:n puheenjohtaja Riitta Mustonen. Oikealla Raimo Tammilehto: palkintoon liittyy Osuuspankin stipendi. Kuva Markku Nummi
   Westermarck oli uuden oppiaineen perustajia Helsingin yliopiston maat.metsät. tiedekunnassa. Oppiaineen nimeksi tuli neuvontaoppi. Suuri osa alan opiskelijoista sijoittui neuvontatehtäviin. Tavoitteena oli valmentaa opiskelijoita myös esimerkiksi viestintään ja muutoksen johtamiseen.
   Westermarckin kursseilta moni toimittaja on saanut kipinän media-alalle, muistuttavat Tiedonjyvän saajan valitsijat.
   Maataloustoimittajien puheenjohtaja Riitta Mustonen Tiedonjyvää Westermarckin tapauksessa elämäntyöpalkinnoksi. Häneen sopii myös kuvaus muutosagentti. Professori on ansioitunut paitsi viestinnän opettamisessa, muutenkin tiedon yleistämisessä: hän on muun muassa vastannut Helsingin yliopiston Studia Generalia -luentosarjoista jo yli 20 vuoden ajan.

Sama hinta jo kaksi vuotta kustannusnoususta huolimatta
Valio korottaa maidon hintaa
Valio Oy nostaa maidon tukkuhintaa viidellä sentillä litralta vuoden 2006 alusta lähtien. Tukkuhinnan nousu siirtynee kaupoissa myös kuluttajahintoihin vuoden vaihteen jälkeen.
   Valion toimitusjohtaja Harry Salonaho sanoo yleisen kustannustason nousseen, mutta Valio ei ole korottanut maidon tukkuhintaa kahteen vuoteen.
   Salonaho toteaa, että muun muassa energiakustannusten ja palkkakustannusten nousu pakottaa nostamaan myös maidon hintaa.
   ”Energian hinta esimerkiksi vaikuttaa maidon keräilyn, pakkaamisen ja kuljetuksen kustannuksiin. Energia on kallistunut viime vuoden aikana huomattavasti. Maidon hinta sen sijaan ei ole noussut vuosina 2004-2005”, Salonaho perustelee.
   Hinnankorotuspaineet kohdistuvat ensisijaisesti maitoon, jonka kannattavuus on erittäin alhaisella tasolla. Muissa tuoteryhmissä hinnannousupaineet eivät ole yhtä merkittävät.
   Valio pakkaa noin 450 miljoonaa litraa maitoa vuodessa. Valiolla on Suomessa 66 prosentin markkinaosuus maidoissa.

Tuoreimmat nimitysuutiset Nimityksiä-linkistä.

Viikko-Pellervon alkuun
Kaikki uutiset