text2.gif (876 bytes) 09 | 02 | 2001  sivut.gif (121 bytes)
vk_4.gif (107 bytes)
 

Metsä-Serla tähyää voitolle
Ensimmäinen osuuskuntien hallintoon keskittyvä raportti Suomessa on  ilmestynyt myös suomenkielisenä julkaisuna (kts. koko julkaisu). Omistajaohjaus ja valvonta osuuskunnissa on Pellervossa työskennelleen työryhmän mietintö.
   Englanniksi (read .pdf file) mietintö julkaistiin viime syksynä ja suomeksi asiasta raportoitiin verkkosivuilla viime kesäkuussa työryhmän saatua työnsä pääosin valmiiksi. Työryhmä on herättänyt myös kansainvälistä kiinnostusta ja sen kannanottoja on esitelty monissa maissa.
   Hanke sai alkunsa Pellervon johtokunnan kutsuttua koolle työryhmän pohtimaan ajankohtaisia asioita keväällä 1999.
   Mietintö jaetaan Osuustoiminta-lehden saajille 14. helmikuuta ilmestyvän numeron 1/2000 mukana.
Metsä Tissue oli viime vuonna
   Painettuja mietintöjä saa Pellervo-Seurasta 30 markan kappalehintaan, hinta sisältää postikulut. Tilaukset Salli Oravainen, puh. (09) 4767 5500.

HOT-Brinkmanilla rahahuolia
Moni tapahtuma tai hanke jäisi toteutumatta elleivät yritykset tukisi sitä. Teimme koosteen osuustoiminnallisten yritysten sponsoroinnin kohteista. Siitä ilmenee, miten laajaa on pellervolaistenkin yritysten näkyminen ja vapaaehtoisesti antama tuki yhteiskunnassa.
    Osuustoimintayritysten sponsoroinnin kirjo ulottuu nuorista musiikin ja keittiökulttuurin harrastajista ja kylätason tapahtumista aina alansa maailman huippuihin. Panokset voivat olla suuriakin, mutta siitä hyvästä yritys saa logonsa kansainvälisiin tv-lähetyksiin tai paikallisesti valitsemilleen areenoille.
   Artikkeli (myös .rtf-tekstitiedostona) on tiedotusvälineiden vapaasti julkaistavissa.

Kannattaa katsoa
S-ryhmän verkkoportaali www.s-kanava.net on uudistumassa helmikuun alkupuolella.
   Uudet verkkotunnukset .aero, .biz, .coop, .museum, .info, .name ja .pro tulevat haettaviksi ilmeisesti kevään aikana. Ne myöntää kansainvälinen alan järjestö ICANN. Järjestö ilmoittaa verkkosivuillaan käytännön järjestelyistä. Vielä ei tiedetä, mikä organisaatio myöntää tunnukset Suomessa.

Muuta:
- Maatilan Pellervo ilmestyi torstaina 8. helmikuuta.

 

 

ViikkoPellervon alkuun