9. | 2. | 2006  sivut.gif (121 bytes)
vk_4.gif (107 bytes)
   Markku NummiMarcus H. Borgström Pellervon seminaarissa Mikkelissä:
Osuustoiminta torjuu globalisaation haittoja
Osuustoiminnan kannalta huikeaksi kuvaa maanviljelysneuvos Marcus H. Borgström mennyttä vuotta 2005. Borgström sanoo, että melkein kaikilla sektoreilla on tapahtunut merkittäviä rakennemuutoksia ja erityisesti kuluttaja- ja palveluosuustoimintaan tulee kaiken aikaa uusia jäseniä. Tuottajaosuustoiminnasta liha- ja maitosektorin yritykset ovat rynnineet menestyksellisesti sekä kotimaassa että ulkomailla.
   Borgström puhui torstaina Mikkelissä Pellervo-Seuran Etelä-Savon seminaarissa, jonka aiheena oli "Kasvuvoimaa osuustoiminnasta".
   Borgström sanoi, että osuustoiminnassa ei tulla näkemään mitään Kiina-ilmiötä. Osuustoiminnan perusluonteeseen kuuluu paikallisuus ja suomalainen yhteistyö ja sen rooliin kuuluu myös yhteiskuntavastuu.
   "Me tuomme mielellämme esille sen, että suomalainen osuustoiminta tasapainottaa globalisaation negatiiviset piirteet", Borgström sanoi. Tähän hän sanoi kuuluvan myös kotimaisen ruokaketjun ylläpitäminen.
   Lue lisää >>

MTK:n puheenjohtajuus jatkui 12 vuotta 
Esa Härmälä siirtyy Brysseliin
MTK:n puheenjohtaja Esa Härmälä pyytää eroa tehtävästään valtuuskunnan kevätkokoukselta 6. huhtikuuta 2006. Hän aloittaa 15. toukokuuta 2006 Euroopan lannoiteteollisuusliiton, EFMA:n, toimitusjohtajana Brysselissä.
   Härmälä on toiminut MTK:n ensimmäisenä puheenjohtajana vuodesta 1994 lähtien. Hän on myös Pellervon valtuuskunnan puheenjohtaja.
   Härmälä arvioi, että 12 vuotta etujärjestön puheenjohtajana on sopiva aika ja päteviä seuraajia on tarjolla.
   Härmälä perustelee, että eron ajoittaminen tähän kevääseen antaa seuraajalle riittävästi aikaa valmistautua ensi vuoden eduskuntavaaleihin ja hallitusneuvotteluihin sekä paneutua järjestön käynnissä olevaan tulevaisuuskeskusteluun ja 90-vuotisliittokokoukseen ensi vuonna.

Uusi yksikkö Osuuspankkikeskukseen
Kallio PTT:sta siirtyy OPK:een 
Osuuspankkikeskuksen Rahoituspalvelut-osastoon perustetaan Maa- ja metsätalousasiakkaat -yksikkö.
   Uuden yksikön johtajaksi on nimitetty Ph.D Panu Kallio. Hän aloittaa 1. maaliskuuta 2006. Kallio on Pellervon Taloudellisen Tutkimuslaitoksen Maa- ja elintarviketalouden tutkimusryhmän tutkimusjohtaja.
   Osuuspankkikeskus OPK toimii pankkiryhmän kehittämis- ja palvelukeskuksena, strategisena omistusyhteisönä ja ryhmäohjauksesta ja valvonnasta vastaavana keskusyhteisönä.

Valio, Milko ja Skånemejerier kolmisin yhteistyöhön
Valio vahvistaa Ruotsissa
Valio ja Skånemejerier ja Milko selvittävät kolmenkeskisen yhteistyön mahdollisuutta Ruotsin markkinoilla.
   Valio ja Milko julkistivat yhteistyösopimuksen pitkäjänteisestä yhteistyöstä viime vuonna. Valion strategiaan kuuluu yhteistyön lisääminen kilpailukyvyn turvaamiseksi kotimarkkinoilla, joksi Valio on määritellyt Suomen lisäksi Ruotsin, Baltian ja Länsi-Venäjän.
   "Toivomme Valio brändin alla myytäville tuotteille nykyistä parempaa näkyvyyttä ja suurempaa volyymia. Haluamme palvella kasvavia ruotsalaisia kaupan ketjuja nykyistä tehokkaammin. Yritysten fuusiosta tässä ei ole kyse, vaan mahdollisesta myynti- ja markkinointiyhteistyöstä, täsmentää Valion toimitusjohtaja Harry Salonaho.
   Valion tuotteita myy Ruotsissa Valion tytäryhtiö Valio Sverige, jolle yhteinen myyntiorganisaatio Skånemejerierin ja Milkon kanssa toisi lisää voimavaroja.
   Valio-konsernin liikevaihto viime vuodelta kohoaa noin 1,6 miljardiin euroon. Valion myynti Ruotsissa oli viime vuonna reilut 30 miljoonaa euroa.

Myynti kehittynyt suunnitellusti 2006 alussa
Portin saneerausohjelma vahvistui
Mikkelin käräjäoikeus on vahvistanut Järvi-Suomen Portti Osuuskunnan yrityssaneerausohjelman. Käräjäoikeus totesi, että kaikissa velkojaryhmissä selkeä enemmistö puoltaa saneerausohjelman vahvistamista.
   Käräjäoikeus määräsi saneerausohjelman valvojaksi asianajaja Pekka Jaatisen Helsingistä. Lisäksi käräjäoikeus jatkoi velkojatoimikunnan toimikauden ohjelman päättymiseen saakka.
   Portin toimitusjohtaja Kari Tillanen sanoo Järvi-Suomen Portin valmistautuneen saneerausmenettelyn aikana ohjelman toteuttamiseen. Liiketoimintojen tervehdyttäminen on aloitettu vuosi sitten. Mikkelin yksiköstä on muodostunut jalostustoiminnan keskus. Henkilöstön määrä on vähentynyt nykyiseen vajaaseen 500 henkilöön.
   Vuonna 2005 Portti toi markkinoille 25 uutuustuotetta. Tillasen mukaan sama tahti jatkuu tänä vuonna, jolloin myös tuotepakkausten ilme ja ulkonäkö muuttuvat Portti-merkin mukaisiksi. Tavoite on keskittyä terveellisiin, laadukkaisiin ja nopeisiin ateriaratkaisuihin.
   Portin myynti on vuoden 2006 alussa Tillasen mukaan ollut suunnitellun mukainen ja edellisvuoden tammikuuhun verrattuna lisäystä on viidennes.

 

Tuoreimmat nimitysuutiset Nimityksiä-linkistä.

Viikko-Pellervon alkuun
Kaikki uutiset