text2.gif (876 bytes)  21 | 02 | 2003  sivut.gif (121 bytes)
vk_4.gif (107 bytes)
   Markku Nummi

Atria ulkoistaa
Atria Oyj on aloittanut neuvottelut määrältään pienten tuotteiden valmistamisen ja joidenkin palveluiden ostamisesta ulkopuolisilta yrityksiltä. Toimitusjohtaja Seppo Paatelainen kertoo tiedotteessa syyksi, että automaatioon perustuvat linjat eivät sovellu parhaiten tällaisiin tuotteisiin ja palveluihin.
   Atrian kuljetukset ovat jo ulkopuolisilla yrittäjillä, Paatelaisen mukaan monet muutkin palvelutoiminnot sopivat paikallisille yrittäjille paremmin kuin Atrialle.
   Sopivia yhteistyöyrityksiä voi olla myös lähialueilla. Atria mainitsee kehitysyhtiö Foodwestin auttajaksi ostettavien tuotteiden tai palveluiden toiminnan käynnistämiseen. Lihavalmisteissa Atria suostuu vain Atrian kotimaisen lihan hyödyntämiseen.
   Paatelainen toteaa, että ulkoistamisessa edellytetään henkilöstön osalta yt-neuvotteluja, ja vakituisessa työsuhteessa ole henkilöstö siirtyy uuden yrittäjän palvelukseen tai Atrialla muihin tehtäviin, mikäli niitä on tarjolla.

Teurastamoille ETU-palvelut
Torstaina kuluneella viikolla suurimmat teurastamot perustivat ETU-palvelut -nimisen yhteisön. Sen on määrä lopettaa teurastamojen tekemät sikaloiden terveysluokitukset ja laatia niille yhtenäinen kansallinen luokitus vielä vuoden 2003 aikana.
   ETU-palvelut toimii Eläintautien torjuntayhdistyksen yhteydessä. Sitä olivat perustamassa A-Tuottajat, Järvi-Suomen Portti, Koiviston Teurastamo, Liha-Saarioinen, LSO Foods, Pouttu ja Snellman.
   Lisää ETT:n kotisivulla >>

Julkaisuja
Pellervo-Seuran vuosikertomus on ilmestynyt painosta. Se jaetaan viikolla 9 ilmestyvän Osuustoiminta-lehden välissä kaikille lehden tilaajille.
   Vuosikertomuksessa kerrotaan Seuran, sen palvelujen ja palveluyhteisöjen toiminnasta 2003 ilman taloustietoja. Johtokunnan puheenjohtajan katsauksessa Marcus H. Borgström selvittää osuustoiminnan rakennekehityksen tilaa, palveluiden tarvetta, toimivan johdon vaihtumista.

   Viikolla 9 ilmestyvän Osuustoiminta-lehden teemana on osuustoiminnan yhteishenki, yhteistyö ja Pellervo-Seura.
   Eduskuntavaalit ovat ovella. Osuustoiminta-lehti kävi läpi nykyisen eduskunnan kansanedustajien luottamustehtäviä osuustoiminnassa. Ilmeni, että 72 kansanedustajalla on maininta osuuskunnan tai keskinäisen yhtiön tehtävistä.
   Eniten osuustoimintaan osallistuvia edustajia on sosialidemoraateille, toiseksi eniten keskustalla, sitten kokoomuksella, vasemmistoliitolla, ruotsalaisilla, kristillisdemokraateilla, ja yksi vihreillä sekä liberaaleilla.

Osuustoiminnan Päivä 2003
Osuustoiminnan Päivä 2003 järjestetään 8. huhtikuuta Helsingin Messukeskuksessa. Aiheena on Osuustoiminta - paikallinen, suomalainen ja turvallinen vaihtoehto. Päivän ohjelma >>

Odotettavissa:
- Atria Yhtymä Oyj:ksi myöhemmin muuttuva Atria Oyj kertoo vuoden 2002 tuloksestaan lehdistölle maanantaina 24. helmikuuta.
- HK Ruokatalo Oyj puolestaan pitää lehdistötilaisuuden viime vuoden tuloksestaan välittömästi Atrian jälkeen samana päivänä.
- Järvi-Suomen Portin tulostiedot tulevat huhtikuussa. Yrityksen toiminta ja tulos ovat toimitusjohtaja Pekka Kaikkosen mukaan kehittyneet positiivisesti. Myynti valituissa tuoteryhmissä on kasvanut, sian- ja kalkkunanlihan hankinta on kasvanut ja tuottavuus parantunut.
   Portti on muuttamassa uuteen toimipaikkaan Tikkalaan Mikkelissä. Tuotanto pyörii jo 75-80-prosenttisesti siellä.

 

Viikko-Pellervon alkuun
Kaikki uutiset