Reilussa kymmenessä vuodessa maatalous on kokenut suuren muutoksen; toimivat tilat ovat vähentyneet, karjat kasvaneet ja jokainen viljelijä joutunut tarkastelemaan tuotantoaan uudesta kulmasta. Pellervo-lehti on seurannut suomalaista maataloutta vuodesta 1899 ja tarkistanut tarvittaessa kurssiaan.

Maatilan Pellervossa on jälleen uudistuksen aika. Tämän vuoksi vuoden 2012 ensimmäinen numero on erilainen kuin tämä lehti. Jotta lukijamme saisivat oman maatilayrityksensä tarpeisiin juuri oikeanlaisen ammattilehden, lehden sisältö ryhmitellään uudelleen ja perinteinen Maatilan Pellervo saa seurakseen Eläin-liitteen. Uudistuksen avulla pystymme tarjoamaan lukijoillemme entistä painavamman paketin maatalouden ammattiasiaa. Myös sivumäärä lisääntyy huomattavasti.

Uuteen Eläin-liitteeseen on koottu erityisesti kotieläintuotannon ammattilaisille tarkoitetut asiat; maidontuotanto, sian-, naudan- ja siipikarjanlihan sekä kananmunien tuotanto. Jokaisessa Eläin-liitteessä on myös eläinterveyden teemasivut. Kotieläintaloutta käsitellään liitteen jutuissa tuttuun tapaan nimenomaan maatilayrittäjän näkökulmasta.

Katso mediakortti »Maatilan Pellervo jatkaa entiseen tapaan peltoviljelyn ja maatilan talouden vankkana ammattilehtenä. Suositut tilahaastattelut säilyvät tietysti keskeisenä osana lehden sisältöä, ja etsimme tuottajien kanssa yhdessä keinoja kohentaa maatilayrityksen kannattavuutta. Uudistuksen jälkeen tätä osuutta lehden sisällöstä pystytään jopa kasvattamaan ja juttujen näkökulmaa syventämään. Keskipisteessä tulevat edelleen olemaan maatila ja varsinkin siellä työtään tekevät ihmiset. Maaseutuyrittäminen, urakointi, koneet, metsätalous ja kotimainen energia saavat lisää painoa.

Maatilan Pellervossa viljan, nurmen sekä erikoiskasvien viljely ovat entistäkin vahvemmin esillä ja rehuntuotannon kysymyksiin paneudutaan erityisen huolellisesti. Rehujen tuotantoketju jatkuu navetoissa, sikaloissa ja kanaloissa; näihin asioihin keskitytään uudessa Eläin-liitteessä.

Maatilan Pellervo ilmestyy edelleen 11 kertaa ja Eläin-liite 9 kertaa vuodessa. Ensimmäinen uudistunut numero ilmestyy 5. tammikuuta, jolloin kaikille Maatilan Pellervon tilaajille lähetetään sekä peruslehti että Eläin-liite ilman lisäkustannuksia.

Mielenkiintoisia ja hyödyllisiä lukuhetkiä kädessäsi olevan Maatilan Pellervon ja ensi vuonna myös uuden Eläin-liitteen parissa!

 

 

Arvolisävero
vuoden alusta

Eduskunta on päättänyt, että tilattaville sanoma- ja aikakauslehdille tulee vuoden alussa yhdeksän prosentin arvonlisävero. Pellervo-lehtien hinnoittelussa on lähdetty siitä, että maidon- ja muut kotieläintuottajat saavat kaikki Pellervo-lehdet edulliseen tarjoushintaan. Lehtipakettiin kuuluvat Kodin Pellervo (12 nro), Maatilan Pellervo (11 nro), Eläin-liite (9 nro) ja Pellervon Iso Kalenteri 2013.
Koko paketin tilaajalle vuosikerran tarjoushinta on 126 euroa (+alv 9 %). Tarjouspaketissa Kodin Pellervon hinta on puolet normaalihinnasta (36 €/v), Maatilan Pellervon (70 €/v) ja Eläin-liitteen (20 €/v). Lisäksi jokainen tilaaja saa Pellervon Ison Kalenterin (0 €). Arvonlisäverovelvolliset maatilayrittäjät voivat vähentää ammattilehtien alv-osuuden omassa arvonlisäverotuksessaan, jolloin maksettavaksi jää vain Kodin Pellervon osuus, 3,24 €. Ammattilehtien osuus on tietysti vähennyskelpoinen myös tuloverotuksessa.
Kodin Pellervon ja Maatilan Pellervon voi tietysti tilata myös erikseen ja Maatilan Pellervon ilman Eläin-liitettä.

Lisätietoja tilaajapalvelustamme: puh: 020 413 2636 

Uusin lehti

KOKO SISÄLTÖ 12 /2011

 • Hyvä sato: Kumina kiri Hyvä Sato -kisan voittoon
  Näin viljeltiin voittajasato
  Härkäpavun viljelyvarmuus hukassa

  Tutkimus: Kauppa on vahvin lenkki

  Maidontuotanto: Veljekset välttivät keskinäiset velat
  Tuottaja puskuroi kaikki iskut

  Maatilan talous: Peltokaupat hyytyivät

  Ravinteet: Lannoituksen optimointi on ympäristöteko

  Rakentaminen: Tuhkasta nousi uusi betoninavetta

  Näyttely: Agritechnica rikkoi ennätyksiä

  Lihantuotanto: Yrittäjän pitää uskaltaa

  Yritystoiminta: Laitilan Wirvoitusjuomatehdas kasvoi rohkeilla päätöksillä
  Autokauppaa isän ja pojan voimin

  Tietotekniikka:
  Mokkulayhteyteen ei voi aina luottaa
  Asiakaspalvelun nopeudessa suuret erot
  Yleispalvelutuotetta pitää osata vaatia
  Kuluttajavirastoon tulee operaattoreista paljon valituksia
  Sonera tarjoaa satelliittilaajakaistaa
  Terveenä työssä: Voi, voi, mikä rasva

  Työhyvinvointi: Irtiotto arjesta pitää yllä työkykyä

  Siipikarja: Kalkkunahalleissa hiljaiseloa

  Terve eläin: Luomu vain tavanomainen?
  Hollannissa selvitetty hoito- ja terveyseroja
  Maidontuotanto ongelmatonta
  Luomusiat ja –lampaat pärjäävät mainiosti
  Jalostaja luottaa luomuun
  Nykykanat sopivat huonosti luomuun
  Luonto karsii heikot

  Toistuvat:
  Uutiset
  Vähätalo
  Verkossa
  Antinpoika
  Väinö Vältti
  Vaaran paikka
  Terveenä työssä
  Nollarajalla

 • Kannen kuvat Silja Vuori ja Timo Lindholm.

 • Seuraava Maatilan Pellervo ilmestyy 5.1.2012 ja Kodin Pellervo 15.12.2011.


 • Pellervon Iso Kalenteri » sisältyy Maatilan Pellervon tilaukseen.