Sikayrittäjien hyvinvointikoulutukset käynnistyivät
Teksti:
Suomen Sikayrittäjät ry:n käynnistämä Sikojen hyvinvoinnin edistäminen – tiedonvälityshanke on käynnistynyt. Koulutustilaisuudet on suunnattu tuottajatiloille, lomittajille ja sikatiloilla työskenteleville työntekijöille.
Suomen Sikayrittäjät pyrkii tavoittamaan laajalla tiedonvälityshankkeellaan kaikki sikataloudessa työskentelevät henkilöt. Helmi-maaliskuun aikana 22 eri paikkakunnalla järjestettävät tilaisuudet pidetään sellaisissa paikoissa, että ne vetävät vähintään sata henkeä, kertoo hankkeen projektisihteeri Terhi Jääskeläinen.
Jokaisen koulutuspäivän ohjelma on samansisältöinen. Keskeisimpinä asioina ohjelmassa on Welfare Quality –hyvinvointimittariston käyttö tuotantoeläinten hyvinvoinnin seuraamisessa, kastraatio ja eläinlääkkeiden hallittu käyttö.
”Esimerkiksi kastraatiossa käydään läpi kaikki vaihtoehtoiset menetelmät sekä kerrotaan, mitä kokemuksia siitä on saatu muualla Euroopassa”, Jääskeläinen kertoo.
Koulutuspäivillä kerrotaan myös terveydenhuoltokäynnin uudistumisesta ja muista ajankohtaisista asioista. Luennoitsijoina tilaisuuksissa toimivat Welfare Quality -koulutuksiin osallistuneet eläinlääkärit Mari Heinonen, Outi Hälli, Camilla Munsterhjelm, Sanna Nikunen ja Taneli Tirkkonen.
Lisäksi paikalla on lihatalojen edustajia, jotka esittävät elinkeinon puheenvuoron lähinnä teurastamoiden näkökulmasta.
Sitovat ilmoittautumiset koulutustilaisuuksiin on tehtävä viisi päivää ennen tilaisuutta. Ilmoittautumiset voi tehdä kätevästi Suomen Sikayrittäjien internetsivuilla osoitteessa ww.sikayrittajat.fi.
Koulutusaikataulu
8.2. Seinäjoki, Seinäjoki Areena
9.2. Vehmaa, Vinkkilän seurakuntatalo
10.2. Salo, Salon koulutusyhtymän auditorio
15.2. Kurikka, Paloasema
16.2. Jokioinen, Jokioisten Tietotalo
17.2. Orivesi, City-Hotel Orivesi
22.2. Isokyrö, Kalliojärven viihdekeskus
23.2. Uusikaarlepyy, Juthbacka, (ruotsinkielinen)
24.2. Kalajoki, Kylpylä SaniFani
1.3. Loimaa, Heimolinna
2.3. Kankaanpää, Kankaanpään kuntokeskus
8.3. Vaasa, Yrkesakademin Gamla Vasa (ruotsinkielinen)
9.3. Kauhava, Härmän kuntokeskus
9.3. Hämeenlinna, Lammin biologinen asema
10.3. Laukaa, Hotelli Vuolake
16.3. Viitasaari, Kaupungintalo valtuustosali
22.3. Ristiina, Hotelli Heimari, Laitilantie 190
23.3. Iisalmi, Savonia AMK , Iisalmen kampus
23.3. Urjala, Urjalan säätiötalo
24.3. Kouvola, Anjalankosken maatalousoppilaitos
29.3. Parikkala, Harjulinna valtuustosali

KOKO SISÄLTÖ 1 /2011
- AJANKOHTAISTA
4 Uutisia meiltä ja muualta
5 TNS Gallup: Reunahuomioita lihan kulutuksesta
TEEMA: RAKENTAMINEN
6 Rakennuspaineet uhkaavat kasaantua lihakarjatiloilla
8 Teurastamomuutokset hämmentävät tuottajia
12 Ylä-Savon Terni Oy
Vasikkakasvattamosta hyvät eväät kasvupyrähdykseen
14 Välikasvatuksella tuotantoketju toimivaksi
16 Kunnollisella lastaustilalla tienaa
19 Isännän mieleinen navetta
22 Biokaasulaitoksen tunnusluvut
26 Valaistuksessa voidaan säästää
MUUT ARTIKKELIT
30 Ruokintasuositukset uudistuivat – mikä muuttuu lihanautatilalla?
33 Sianliha maistuu unkarilaisille
34 Eläinkuljetuksia neljännessä polvessa
36 Viljelijöiden pomotaitoja vara kehittää
41 Intohimona iberiankinkku
49 Sorkkija: Jääkausi lähestyy
Kannen kuva Vesa Jääskeläinen.
- Seuraava Maatilan Pellervo ja Lihatalous ilmestyvät 3.3.2011 ja Kodin Pellervo 17.2.2011.

Pellervon Iso Kalenteri » sisältyy Maatilan Pellervon tilaukseen.