ammlehti.gif (1906 bytes)

siniot1.gif (15198 bytes)

kirjaimittain.gif (7478 bytes)

Pohjolan Maito tehokkain 

Parkanon Osuuspankki on tavallisista tavallisin osuuspankki ja Osuuskunta Pohjolan Maito tehokkain osuuskunta. Rikkain on Liperin Osuusmeijeri ja köyhin on Tradeka, kun lasketaan osuuskunnan oma pääoma jäsentä kohden.Taulukot: Olli Kauppi

Osuustoiminta-lehden aineisto painottuu ot-kentän tavallisiin yrityksiin. Tyypillisin pankki oli Parkanon Op, jolla oli 2.194 jäsentä, liikevaihto 2,3 miljoonaa euroa, liiketulos +0,69 miljoonaa euroa ja henkilöstöä töissä 11.

Tyypillisin vakuuttaja oli Pohjois-Kymen Lähivakuutus ja tyypillisin osuuskauppa Etelä-Karjala. Pohjois-Kymen Lähivakuutuksen omistavat sen noin 2.000 asiakasta ja sillä on henkilöstöä 6. Etelä-Karjalan Osuuskaupan omistavat sen 30.318 asiakasomistajaa ja sillä on henkilöstöä 616, liikevaihto oli 145,7 miljoonaa euroa ja liiketulos +9,3 miljoonaa.

Tyypillisin meijeri on valiolainen Nurmeksen Osuusmeijeri, jonka omistavat sen enää 319 maidontuottajaa. Sen liikevaihto oli 16,6 miljoonaa euroa ja henkilöstöä 9. Liiketulos pyöri viime vuonna pienellä -0,13 miljoonan euron tappiolla kuten meijereissä näyttää tilanne olevan. Eli tilanne on ilmeisen kireä. Valtaa hinnanmuodostuksesta on ketjussa siirtynyt paljon kaupoille, jotka ovat lähinnä kuluttajaa.

Lue lisää >> Myönteistä kehitystä

| Sivun alkuun |