MARRASKUU
4. 11. 2004 Makkaran monet mautArkinen makkararuoka muuttuu moneksi, kun höystät aterian sienillä, kasviksilla tai vaikka thaimaalaisin makuvivahtein.
Tillintuoksuinen makkaragratiini Aseta makkara- ja tomaattiviipaleet limittäin voideltuun uunivuokaan. Sekoita kastikkeen ainekset ja valuta päälle. Paista 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes ruoka on täysin kuumentunut. Tarjoa keitettyjen perunoiden ja herneiden kera. Mausteinen makkaragulassi Kuullota makkara- ja sipulipaloja hetki öljyssä padassa. Lisää paprika, tomaattisose, mausteet ja sitruunan kuori. Sekoita, kaada lihaliemi mukaan ja kiehauta. Sekoita jauhot vesitilkkaan ja suurusta ruoka. Anna kiehua muutama minuutti, jotta jauhot kypsyvät. Makkara-omenapannu Paista omena- ja sipulipalat kevyesti rasvassa. Lisää persilja ja viinietikka. Paista makkarapalat pannulla ja sekoita omenaseokseen. Makkarapihvit kasvispedillä Kuori makkara ja leikkaa noin kolmen sentin viipaleiksi. Kääri palojen ympärille pekoniviipaleet ja voitele pihvit päältä sinapilla. Sekoita persilja, korppujauhot, valkosipuli ja appelsiinin kuoriraaste. Levitä seos sinapin päälle. Nosta pihvit suureen voideltuun vuokaan. Laita kasvikset makkarapihvien ympärille. Pirskottele kasvisten päälle öljyä ja ripottele suolaa. Paista 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia tai kunnes pihvit ovat kauniin värisiä ja kasvikset kovan kypsiä. Juhlava currymakkarapaistos Kuullota sipuli- ja paprikapalat rasvassa. Levitä seos uunivuokaan. Laita makkarat tasaisesti päälle. Lisää banaani- ja juustopalat. Mausta kerma pippurilla, curryllä ja ripauksella suolaa, valuta päälle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Thaimaalainen makkararuoka Viipaloi makkarat ja paista kauniin värisiksi. Kuullota kasvissuikaleet chilin ja valkosipulin kanssa kovan kypsiksi. Sekoita joukkoon keitetyt, valutetut nuudelit ja paistetut makkarapalat. Mausta chilikastikkeella. Makkara-sienivuoka Paista makkara-, sipuli- ja sienipalat rasvassa kevyesti. Mausta soijalla ja pippurilla. Sekoita kermaan jauhot ja lisää seokseen. Anna kiehua hiljalleen muutama minuutti. Levitä seos uunivuokaan. Sekoita perunasose ja keltuainen. Nosta sose reunoille lusikalla tai pursota päälle. Gratinoi kuumassa uunissa, kunnes perunasose saa hiukan väriä ja ruoka on kuumentunut. Keitetty parsakaali, puolukkahillo ja paahdettu sipuli ovat maittavia lisukkeita. Pizzapannukakku makkarasta Sekoita munat, maito, jauhot ja suola. Kaada taikina uunipannulle voidellun leivinpaperin päälle. Paista 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Ota ruoka uunista ja aseta päälle tomaatit, makkaraviipaleet tai -suikaleet ja oliivit. Ripottele päälle yrtti ja juusto. Paista vielä 15–20 minuuttia. Merimiespata makkarasta Kiehauta lihaliemi, lisää mausteet ja keitä siinä peruna-, porkkana- ja sipuliviipaleet puolikypsiksi. Laita pataan makkaraviipaleet ja tuoreet tai jäiset parsakaalipalat. Hauduta vielä muutama minuutti, kunnes kasvikset ovat kypsiä ja makkara kuumaa. Ripottele päälle persiljaa ja tarjoa padan kanssa nokare maustettua tuorejuustoa.
|