Kodin Pellervon kotisivulle


Lehden referaattisivulle
Juttuarkisto
Pellervon matkat
Tilaajapalvelu
Mediatiedot
Toimitus
Palaute

Uutiset
Maatilan Pellervon kotisivulle
www.pellervo.fi
Osuustoiminta-lehti

MAALISKUU, 17.3.2005

Yksi kaikkein kauneimmista


Kuvat Kari Ylitalo

Hinnat ja tilausvaihtoehdot >>

Arkkitehti Eliel Saarinen suunnitteli jugendtyylisen Ruusu-ryijyn sekä samaan teemaan liittyvän sisustustekstiilien sarjan Suomen Käsityön Ystävien 25-vuotisjuhlan näyttelyyn. Elettiin vuotta 1904. Nyt Kodin Pellervo ja Käsityönystävät tarjoavat lukijoille mahdollisuuden tilata sekä Ruusu-ryijyä että villakankaisia, kirjottuja tyynyjä kampanjahintaan. Tarjous on voimassa 31.5.2005 saakka.

Ruusu-ryijyn lisäksi – kumppaneiksi – arkkitehti Eliel Saarinen (1873–1950) suunnitteli koko joukon muita tekstiilejä, joissa tyylitelty ruusukuvio esiintyy. Ajan hengen mukaisesti sisustuksessa käytettiin hyvin paljon kirjottuja tekstiilejä. Saarinen suunnitteli sarjan budoaariin, naisten huoneeseen, ja kerrotaan, että häntä innoittivat Hvitträskin puutarhan ruusut.

Alunperin Ruusu-ryijy oli kookas matto, ja yhä se on nähtävissä Hvitträskin museossa, kauniissa kansallisromanttisessa talossa, jossa arkkitehtikolmikko Geselius-Saarinen-Lindgren asui ja työskenteli. Suomen Käsityön Ystävät valmistaa tilauksesta ryijymattoa, jonka mitat ovat 185 x 285. Sarjasta on saatavilla myös tyynyjä, eri kokoisia pöytäliinoja, lautasliinoja sekä ikkunaverhoja.

Hienostunut Ruusu on yksi suosituimmista vihkiryijyistä. Se on arvokas ja arvostettu häälahja, ja niin ovat muutkin Ruusu-tuotteet. Ja mikä parasta, Ruusu-ryijy sopii yhtä hyvin perinteiseen kuin moderniinkin kotiin.

Ruusu-ryijy

Koko ommellen: 125 x 185 cm; kudottuna hieman pienempi, kutojan käsialan mukaan.

Nukkalangat: 100 % kampavilla, 4 lankaa nukassa, pituus 3 cm.
Ommeltava ryijypohja: loimi 100 % pellavaa, kude 100% villa.

Loimilanka: 100 % puuvilla, 18-säik.kalalanka. Loimen lankaluku 384 + 8 reunalankaa, loimen leveys pirrassa 129 cm, tiheys 3 lankaa / cm.

Tarvikepakkaus ommellen sisältää ryijypohjan, nukkalangat, työpiirustuksen, kirjallisen ohjeen, nukkalastat, ryijyneulat, kamman ja ryijyn huoltoa käsittelevän ohjeen. Ryijyä on aloitettu malliksi muutaman nukan verran.

Tarvikepakkaus kutoen sisältää nukka- ja päärmelangat, työpiirustuksen, kirjallisen ohjeen, kamman ja ryijyn huoltoa käsittelevän ohjeen. Hintaan eivät sisälly loimi ja välikude, ne hinnoitellaan erikseen ja toimitetaan tilauksesta. Loimi toimitetaan valmiiksi luotuna.

Ryijyä voi tilata myös valmiina.

Toimitusaika: tarvikepakkaukset 3–5 viikkoa, valmiit ryijyt 1–2 kuukautta. Tilaukset toimitetaan postiennakolla.

Ruusu-tyyny

Tyynyn koko: 40 x 50 cm valmiina.

Pohjakangas: 100 %, kevyesti huovutettu, väri luonnonvalkoinen.
Kirjontalangat: 7 eri väristä 100% puuvillakirjontalankaa.

Tarvikepakkaus sisältää kirjottavan tyynyn pohjakankaan, jolle kuvio on piirretty, kirjontalangat, neulan ja työohjeet.
Tyynyn voi tilata myös valmiina.

Toimitusaika: tarvikepakkaukset 2–3 viikkoa, valmiit tyynyt n. kuukauden. Tilaukset toimitetaan postiennakolla.

TekstiAnna-Liisa Huhtala-Fiskars
Sähköposti: nimi + @pellervo.fi


Sivun alkuun | Tekstit 3/05 | Arkisto | Tilaajapalvelu | Mediatiedot |
| Toimitus | Palaute | www.pellervo.fi |