TOUKOKUU
16 | 5 |
2002 Kevätkutsujen ruokaisat suosikitSuuresta voileipäkakusta riittää nautittavaa isollekin joukolle. Vaihtoehtoina ovat tällä kertaa kirjolohi-, kinkku- ja juusto-kasvistäytteet, jotka maistuvat kahvin kera. Rukiisen sillitortun palanpainikkeeksi sopii parhaiten kylmä maito, kotikalja tai olut. Kakkuja voi suurentaa tarpeen mukaan, kunhan lisää sopivassa suhteessa leipien ja täytteiden määrää. Kevennetty kirjolohikakku Valmista ensin täyte. Perkaa kala nahattomiksi ja ruodottomiksi paloiksi. Hienonna munat haarukalla. Sekoita kaikki ainekset maukkaaksi täytteeksi. Aseta neljä leipäviipaletta neliön muotoon kelmun päälle. Kostuta leipäviipaleet kalaliemellä pullasutia käyttäen. Levitä kolmannes täytteestä päälle. Tee vielä kaksi samanlaista kerrosta ja laita päällimmäiseksi leipäviipaleet ja kostuta ne. Kääri kakku tiiviisti kelmuun. Laita tasainen paino päälle ja anna tekeytyä kylmässä yön yli. Leikkaa reunat tasaisiksi ja valuta kakku tarjoiluvadille. Sivele kakun pinta ja reunat tuorejuustolla. Pursota pinnalle halutessasi tuorejuustoraitoja ja levitä väleihin mätiä. Painele reunoille maustevihannessilppua. Waldorfin kinkkukakku Valmista täytteet sekoittamalla ainekset keskenään. Levitä kelmulle kuusi leipäviipaletta suorakaiteen muotoon ja kostuta. Kokoa kakku. Levitä kumpaakin täytettä vuorotellen kahteen väliin ja päälle leipäviipaleet. Kääri kakku tiiviisti kelmuun ja pane kylmään painon alle yöksi. Siisti reunat veitsellä ja valuta kakku tarjoiluvadilla. Voitele reunat ja pinta tuorejuustolla tai Benevivalla ja koristele kakku. Raikas juusto-kasviskakku Sekoita täytteiden ainekset keskenään. Aseta neljä leipäviipaletta kelmun päälle neliön muotoon ja kostuta maidolla. Kokoa kakku ja laita täytettä 1 kahteen ja täytettä 2 yhteen väliin. Paina päälle leipäviipaleet ja kostuta. Kääri kakku kelmuun ja pane painon alle kylmään yöksi. Leikkaa reunat tasaisiksi ja siirrä kakku tarjoiluvadille. Koristele kakku. Rukiinen sillitorttu Sekoita täytteen ainekset. Levitä kolme leipäviipaletta peräkkäin kelmun päälle ja kostuta. Kokoa kakku käyttäen samaa täytettä joka väliin ja kostuttamalla hyvin. Paina päälle leipäviipaleet, kostuta vielä ja kääri kelmuun. Pane tasainen paino päälle ja anna tekeytyä kylmässä yön yli. Kuorruta ja koristele kakku.
|