ELOKUU
19 | 8 |
2004 Piirakoita ja pientä hyvääKolme piirakkapohjaa, päällä kasviksia, juustoja, kantarelleja. Vadelmalla höystettyjä leivinjauhepullia, kesäkurpitsapähkinäpaloja sekä laseihin loihditut laiskan juustokakut. Siinä on kyllin ja ylikin! Parsakaali-aurajuustopiirakka Sekoita kuivat aineet ja nypi rasva joukkoon. Lisää vesi ja painele taikina noin 24 sentin voideltuun (ja jyttepohjaa varten jauhotettuun) piirakkavuokaan. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Levitä osa juustomuruista, parsakaali-, sipuli- ja tomaattipalat päälle. Sekoita munat, kerma ja loput juustomurut, mausta valkopippurilla ja valuta tasaisesti vuokaan. Paista vielä noin 30 minuuttia, kunnes munaseos on hyytynyt. Kantarellipiirakka Sekoita perunasoseeseen pehmeä rasva, jauhot, leivinjauhe ja timjami. Painele taikina noin 24 sentin voideltuun (jyttepohjaa varten myös jauhotettuun) piirakkavuokaan ja pistele haarukalla. Anna kovettua hetki kylmässä ja paista 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Kuullota purjo ja sienet. Mausta suolalla, pippurilla ja kirvelillä. Levitä seos esipaistetun pohjan päälle. Sekoita munat, kerma ja juusto. Valuta munaseos vuokaan ja paista noin 30 minuuttia, kunnes munaseos on hyytynyt. Pinaatti-kinkkupiirakka Nypi rasva, jauhot ja juusto muruiksi, lisää vesi. Painele taikina voideltuun (ja jyttepohjaa varten jauhotettuun) noin 24 sentin piirakkavuokaan. Anna kovettua hetki kylmässä ja paista 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Jos käytät tuoretta pinaattia kiehauta se vedessä, valuta ja hakkaa hienoksi tai sulata ja valuta pakastepinaatti. Levitä pinaatti- ja kinkkusuikaleet vuokaan. Sekoita munat, ranskankerma ja juustoraaste (ja puserretut valkosipulinkynnet). Mausta suolalla ja pippurilla ja valuta vuokaan. Paista vielä noin 30 minuuttia kunnes munaseos on hyytynyt. Kesäkurpitsa-pähkinäpalat Vuoraa 20 x 30 sentin vuoka leivinpaperilla. Vaahdota munat ja sokeri. Vatkaa munat yksitellen joukkoon. Lisää kesäkurpitsaraaste ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä taikina vuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia lähes kypsäksi. Nosta uuninlämpö 225 asteeseen. Kiehauta toscan muut ainekset paitsi pähkinät kattilassa sekoittaen. Lisää pähkinärouhe ja levitä seos levyn päälle. Paista vielä uunin yläosassa noin 5 minuuttia, kunnes pinta saa väriä. Anna jäähtyä liinan alla ja paloittele. Vikkelät vadelmapulat Nypi kuivat aineet ja rasva murumaiseksi. Lisää muna ja maito. Laita taikina lusikalla 20 paperivuokaan pellille. Tee pulliin lusikalla kolot ja täytä ne marmeladilla. Paina marmeladiin jäiset vadelmat. Voitele reunat munalla ja ripottele mantelilastut päälle. Paista 250-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Laiskan juustokakut laseissa Sekoita tuorejuusto, rahka, sokerit, sitruunan kuori ja -mehu. Nostele joukkoon vaahdotettu kerma ja jaa seos neljään tai kuuteen pieneen lasiin. Laita päälle murskatut keksit ja sesongin marjoja.
|