lkodinp.gif (1636 bytes)


lmatkapalv.gif (445 bytes)
luusinmatka.gif (404 bytes)
ltiedust.gif (336 bytes)
Palaute

lkodinpel.gif (469 bytes)
lmaatilan.gif (532 bytes)
Uutiset
lwww.gif (531 bytes)

alakooste2.gif (24181 bytes)

uusin.gif (399 bytes)
kotimaa.gif (320 bytes)
ulkomaat.gif (352 bytes)
valmisteilla.gif (392 bytes)
Tiedustele


MAATALOUTTA JA AURINKOA ESPANJASSA
Andalusian kiertomatka 16.-23.3.2007

Kevään aurinkoinen lukijamatkamme vie meidät Etelä-Espanjan keväiseen lämpöön. Luonto Malagan niemimaalla on vihreimmillään ja meri hohtaa kimmeltävänä.

Andalusia on monen taiteilijan syntymäpaikka ja inspiraation lähde. Lämmittävää aurinkoa, jylhää vuoristoa, loputonta rantaa, aktiivisia kaupunkeja, rikasta luontoa, monipuolista kulttuuria, historiaa vuosituhansien takaa, viihdettä, rauhaa, upeita makuelämyksiä, tätä kaikkea voi tarjota Andalusia. Tämän kaiken voimme kokea Andalusian kiertomatkalla. Monipuoliset maatalous- ja luontokohteet antavat meille hyvän kuvan maakunnan peruselinkeinosta.
Lennämme sinivalkoisin Finnairin siivin Helsingistä Malagaan.
Tervetuloa matkalle, Bienvenidos!

Matkaohjelma
(oikeus pieniin matkaohjelman muutoksiin pidätetään)

Perjantai 16.3.
04:30 Kokoonnumme Helsinki - Vantaan lentoasemalla Ulkomaanterminaalin lähtöaula nro: 2:ssa, ilmoittautuminen, lentolippujen ja matkainformaation jako, lähtöselvitys.
06:00 Lähtee Finnairin lentomme AY2161 Malagaan
09:40 Saavumme Malagaan, jossa siirrymme odottavaan bussiimme ja jatkamme saman tien kohti Jerez de la Fronteraa.
Tutustumme Andalucian maatalouteen. Tilakohteemme Almoraima harjoittaa monipuolista maataloutta Lounastamme tilan päärakennuksessa.
n. 20:30 Saavumme Jerez de la Fronteraan ja majoitumme hotelliimme Avenida Jerez ***, Jerezin keskustassa sijaitseva turistiluokan hotelli, huonevarustus: puhelin, tv, ilmastointi, lämmitys, hiustenkuivain ja minibaari

Lauantai 17.3.
Aamupäivä
Nautimme hotellin aamiaisen, jonka jälkeen meillä on vapaata aikaa tutustua mm. kaupunkiin ja tehdä ostoksia.
Lounas
Tutustumme sherry-kaupunki Jerez:iin. Tutustumme sherryn tuotantoon ja vietämme hetken sherry-kaupungin ilmapiirissä.
Ilta Vapaata aikaa

Sunnuntai 18.3.
08:00 Suuntaamme luoteeseen kohti Atlantin rannikkoa. Tutustumme Donanan kansallispuistoon jokiristeilyllä. Risteilyn kesto on n. 4 tuntia. Risteilyn aikana käymme välillä maissa.
n.13:00 Nautimme maistuvan lounaan rantaravintolassa.
Saavumme Sevillan kaupunkiin.
Majoitumme hotelliimme joka sijaitsee aivan kaupungin keskustassa Hotelli Alcázar ***, turistiluokan hotelli leveän bulevardin varrella Sevillan keskustassa, huonevarustus: klassisesti sisustetut huoneet, tv, hiustenkuivain ja ilmastointi
Vapaata aikaa

Iltapäivä Sevilla on eteläisen Espanjan kulttuurin, taiteen ja liike-elämän keskus. Tutustumme Sevillan katedraaliin ja arabien rakentamaan Giraldan torniin, sekä halukkailla on mahdollista tutustua oppaan kanssa kävellen Sevillan keskustaan.

Maanantai 19.3.
09:00 Hotellin aamiaisen jälkeen tutustumme alueen maatalouskohteeseen. Saamme tutustua espanjalaiseen sian kasvatukseen ja sen jatkojalostukseen.
Lounas
Iltapäivä Palaamme iltapäivällä hotelliimme ja meillä on vapaata aikaa omatoimiseen tutustumiseen Sevillassa.

Tiistai 20.3.
09:00 Aamiaisen nautittuamme hyvästelemme Sevillan ja suuntaamme etelään, kohti Espanjan tunnettua Aurinkorannikkoa ja Malagan kaupunkia.
Matkan varrella käymme tilatutustumiskäynnillä kasvihuoneella.
Lounas
18:00 Saavumme Malagaan ja majoitumme Välimeren tuntumassa sijaitsevaan hotelli Las Vegasiin ***. Hotelli sijaitsee noin 1,5 km:n päässä keskustasta. Huonevarustus: tv, hiustenkuivan, ilmastointi, puhelin ja hotellin pihalla on puutarha ja pieni uima-allas. Hotellilta on kävelyetäisyys rannalle.
Ilta Vapaata aikaa nauttia lomakaupungista.

Keskiviikko 21.3.
09:30 Aamiaisen jälkeen tutustumme oliiviöljyn tuotantoon. Espanja on suurimpia oliiviöljyn tuottajamaita, oliiviöljy on espanjalaisen ruuanvalmistuksen perusta.
Iltapäivä Käymme tutustumassa Malagan Alcazaban arabilinnoitukseen.
n. 19:00 Palattuamme hotellille ja siistiydyttyämme lähdemme viettämään andalusialaista iltaa. Nautimme maukkaasta illallisesta ja paikallisesta viinistä.

Torstai 22.3.
Aamiaisen jälkeen olemme varanneet vapaata aikaa nauttia rantalomakaupungin tunnelmasta.
Iltapäivä Suuntaamme bussimme sisämaahan, Malagaa ympäröiville vuorille. Saamme ihailla huikeita maisemia ja tutustumme luonnonpuistoon Montes de Malagaan. Käyntikohteenamme on myös Malagan keskustassa sijaitseva Picasson museo.

Perjantai 23.3.
Aamiaisen jälkeen kotimatkamme alkaa.
08:00 Lähdemme kohti Malagan lentoasemaa.
10:30 Lähtee Finnairin lento AY2162 Helsinkiin.
16:00 Laskeudumme Helsinkiin ja matkamme päättyy.

Matkan hinta jaetussa 2 hh: 1.385 €/henkilö.
Ryhmäkoko: minimi 25 henkilöä ja maksimi henkilömäärä 44 henkilöä.
Hinta sisältää:
1. Edestakaiset lennot Helsinki - Malaga, turistiluokassa
2. Suomalaisen oppaan palvelut koko matkan ajan
3. Majoitus 7 vrk matkaohjelman mukaisissa *** -tason hotelleissa sisältäen hotellin aamiaisen. (pyydämme huomioimaan, että paikallisen tavan mukaan hotellien aamiaistarjonta on niukka verrattuna suomalaiseen hotelliaamiaiseen)
4. Espanjassa turistibussi matkaohjelman mukaisesti
5. Puolihoitoruokailut matkaohjelman mukaisesti. Ruoka sisältää annoksen viiniä tai olutta.
6. Kaikki matkaohjelmassa mainitut päiväretket ja retkiin kuuluvat sisäänpääsymaksut ja paikallisopastukset
7. Pellervo-lehden edustajan mukana, koko matkan ajan
8. Matkanjohtajan palvelut matkan ajan
9. Matkan toimisto- ja varausmaksun (200,00 €/hlö)

Ei sisällä: 1. Matkavakuutusta, jonka ottamista suosittelemme jo matkan varausmaksun yhteydessä 2. Matkaohjelmassa mainitsemattomia palveluja

Maksuaikataulu: Ennakkomaksu 200,00€/hlö, laskutetaan n. 7 vrk ilmoittautumisesta. Loppulasku laskutetaan eräpäivällä 5.2.2007.

Ilmoittautumisaikataulu ja yhteydenotot: Ilmoittautumiset matkalle tulee tehdä 29.12.2006 mennessä vastuulliselle matkanjärjestäjälle Trio Travels Ltd Oy, puh: 020-7568610 Berit Lahtela, Markus Virmasalo, Niina Oikarainen ja Marja-Leena Juntunen. Otamme jälki-ilmoittautuneita mahdollisuuksien mukaan.
Noudatamme yleisiä valmismatkaehtoja, jotka ovat kokonaisuudessaan saatavilla toimistossamme. Postitamme nämä ehdot matkustajalle ennakkolaskun yhteydessä.

Ylös


AINUTLAATUINEN MAATALOUSMATKA 15.-26.1.2007
ETELÄ-AFRIKKAAN

Eteläinen Afrikka kaikessa luonnonkauneudessaan lumoaa kokeneenkin matkailijan. Vierailemme viehättävässä Pretorian puutarhakaupungissa sekä Afrikan eteläisimmässä kärjessä Hyväntoivonniemellä. Pilanesbergin kansallispuistossa kohtaamme mahtavan eteläafrikkalaisen luonnon ja eksoottisia eläimiä. Tutustumme maatalouteen ja perinteisten tilavierailujen lisäksi tutustumme tyypillisiin eteläafrikkalaisiin strutsi- ja viinitiloihin. Saamme maasta hyvän läpileikkauksen pohjoisen Johannesburgista aina eteläiseen Kapkaupunkiin.
Tervetuloa mukaamme Maatilan Pellervon maatalousmatkalle eksoottiseen Etelä-Afrikkaan!

Matkaohjelma

15.1. 2007. maanantai. Matkustuspäivä klo 11:30 Kokoontuminen Helsinki-Vantaan lentoasemalla.
Ilmoittautuminen matkanjohtajalle
Lähtöselvitys
Lounas ja info
Klo 14.05 Lähtö Finnairin reittilennolla AY 839 Lontooseen, 15.10 jossa koneenvaihto.
Klo 18.00 Lähtö South African Airlinesin reittilennolla SA 235 kohti Johannesburgia.

16.1. tiistai. Kiertoajelu ja luontosafari
Klo 07.05 Saavumme aamulla Johannesburgiin. Tapaamme paikallisen oppaamme. Lähdemme suoraan lentokentältä lyhyelle kaupunkikiertoajelulle Etelä-Afrikan hallinnolliseen pääkaupunkiin Pretoriaan. Näemme merkittävimmät nähtävyydet kuten kaupungintalon, teatteri- ja oopperatalon sekä Voortrekker muistomerkin.
Lounas. Jatkamme matkaa Pilanesbergin luonnonsuojelualueelle (180 km), jossa majoitumme Kwa Maritane Game Lodgeen ****-.
Klo 16.00 Lähdemme ensimmäiselle safarille. Alue kattaa 58 000 hehtaaria ja siellä on yli 10 000 eläintä mm. viisi suurta eli leijona, leopardi, elefantti, vesipuhveli ja sarvikuono, joiden lisäksi voidaan nähdä kirahveja, antilooppeja ja virtahepoja. Alueella asuu myös yli 350 erilaista lintulajia.

17.1. keskiviikko. Safari ja lepäilyä
Klo 05.30 Aikainen herätys ja lähtö aamusafarille. Aamuisin osa eläimistä on virkeimmillään ja meillä on mahdollisuus nähdä taas eri lajeja kuin iltapäiväsafarilla. Safarin jälkeen palaamme aamiaiselle majapaikkaamme. Päivä vapaata aikaa rentoutua ja nauttia uima-altaan virvoittavista vesistä.
Klo 20.00 Illallinen.

18.1. torstai. Maatilavierailu
Aamiaisen jälkeen pakkaamme tavarat ja suuntaamme kohti Pretoriaa ja Silverstonia.
Klo 12.00 Teemme maatilavierailun Hazeldean tilalle, jonka omistaa Mallesonin veljekset. Tällä maitotilalla on 899 hehtaaria maata ja noin 1 200 ayrshirelehmää. Näistä yli 570 on lypsäviä, loput hiehoja ja vasikoita. Tilan maito myydään omiin vähittäismyymälöihin Wookworthin ja Gautengin alueelle. Teemme kierroksen tilalla ja kuulemme tarkemmin sen toiminnasta. Nautimme tilalla rouva Anne Mallesonin valmistaman lounaan. Lounaan jälkeen jatkamme Johannesburgiin ja majoitumme Protea Hotel Balalaikaan ****.

19.1. perjantai. Maatilavierailu
Aamiainen hotellissa. Aamupäivällä teemme tilavierailun. Iltapäivä on vapaata aikaa tutustua Johannesburgiin. Klo 19.00 Illallinen

20.1. lauantai. Strutsitilavierailu
Aamiainen hotellissa.
Klo 08.30 Kuljetus Johannesburgin lentoasemalle.
Klo 10.15 Lähtö South African Airlinesin reittilennolla SA 1503 Georgeen.
Klo 12.10 Saavumme Gerogeen. Jatkamme matkaa bussilla Oudtshoorniin, joka on tunnettu Etelä-Afrikan ”sulkakaupunkina”, koska täällä kasvatetaan runsaasti strutseja. Tutustumme strutsitilaan, jossa kuulemme tämän maailman suurimman linnun kasvatuksesta aina munasta aikuiseksi linnuksi.
Klo 18.00 Nautimme illallisen ja maistamme strutsinlihaa ja munia. Illallisen jälkeen ajamme hotelliin. Majoittuminen Protea Hotel Riemplesiin ***.

21.1. sunnuntai. Maatalouden ulkoilmamuseo
Aamiainen hotellissa
Klo 08.30 Matkamme jatkuu tietä 62 pitkin Calitzdorpin ja Montagun kautta Worcesteriin. Täällä tutustumme Kleinplasien ulkoilmamuseoon, jossa näemme kuinka maatalousväestö ennen eli ja viljeli maataan. Matka jatkuu hotelliin. Majoittuminen Protea Hotel Cumberlandiin***.
Klo 19.00 Illallinen

22.1. maanantai. Vehnätuotantoa. Merenrantamaisemia
Aamiainen hotellissa.
Klo 08.00 Jatkamme Worcesterista ja matkaamme Ceresin ja Tulbaghin kautta Swartlandin sydämeen Morresburgin.
Klo 10.00 Teemme kierroksen yhdessä maailman kolmesta vehnämuseosta. Nautimme teetä/kahvia ja keksiä. Jatkamme Malme Malmesburyn alueelle. Malme Malmesbury on Swartlandin pääkaupunki ja se sijaitsee keskellä Etelä-Afrikan tärkeintä vehnäntuotantoaluetta.
Klo 12.00 Tutustumme yhteen alueen vehnätiloista, jonka omistavat Cedric ja Rene Stoch. Saavuttuamme Cedric kierrättää meitä tilalla ja kertoo tilan toiminnasta ja viljelymetodeista. Kierros kestää noin parisen tuntia. Kierroksen jälkeen nautimme perinteisen grillilounaan, jonka lomassa on vielä mahdollisuus esittää Cedricille ja Renelle kysymyksiä ja keskustella maataloudesta. Lounaan jälkeen jatkamme kohti Kapkaupunkia. Majoitumme rantalomahotelli Protea Hotel Seapointiin ****-.

23.1. tiistai. Luonnon ihmeitä
Aamiainen hotellissa.
Klo 07.45 Lähtö hotellista. ajamme Hout Bayhin.
Klo 08.30 Veneretki Seal Islandille (säävaraus) ja edelleen Cape Pointiin Hyväntoivonniemen luonnonsuojelualueelle. Teemme matkan Flying Dutchman -köysiradalla ja kävelemme majakalle, josta näkyy Intian valtameren ja Atlantin ohtaaminen.
Klo 13.00 Nautimme lounaan Berthan ravintolassa. Paluumatkalla hotelliin vierailemme vielä Pöytävuorella (säävaraus), josta ihailemme upeita maisemia.

24.1. keskiviikko. Viininviljely
Aamiainen hotellissa.
Klo 08.00 Lähdemme retkelle Stellenboschin viinialueille. Teemme lyhyen kierroksen Stellenboschin yliopistokaupungissa ja vierailemme kylämuseossa.
Klo 11.00 Viinitilavierailu ja maistajaiset Bergkelderin tilalla. Tilavierailun jälkeen jää vielä omaa aikaa tutustua kaupunkiin ennen paluuta Kapkaupunkiin.
Klo 19.30 Kuljetus paikalliseen ravintolaan, läksiäisillallinen Five Flies - ravintolassa.

25.1. torstai
Aamiainen hotellissa. Aamupäivä vapaata tai lisämaksullinen retki Robben Islandin vankilasaarelle, jossa Nelson Mandela vietti vankeusaikansa.
Lähtö klo 8.00. Saarella olemme n. kolme tuntia, jonka jälkeen paluu Kapkaupunkiin. Retken hinta 45 €/henkilö.
Klo 17.00 Kuljetus lentokentälle.
Klo 18.40 Lähtö South African Airwaysin reittilennolla SA 366 Johannesburgiin 20:40, jossa koneenvaihto.
Klo 22.10 Jatkolento SA 236 kohti Lontoota.

26.1. perjantai
Klo 07.20 Saavumme Heatrown lentokentälle. Koneen vaihto.
Klo 10.20 Finnairin reittilento AY832 Helsinkiin, jonne saavumme klo 15.15. Matkamme päättyy.

Matkan hinta jaetussa 2hh:
3 098 €/henkilö. Yhden hengen huoneen lisä on 385 €.
Ryhmäkoko: Minimi 30 matkustajaa, maksimi 45 matkustajaa.
Huoneita on varattu seuraavasti: 20 kpl 2hh ja 5 kpl 1hh.
Mikäli matkustajalla ei ole osoittaa itselleen huonetoveria, mutta haluaa jakaa huoneensa toisen samaan ryhmään kuuluvan samaa sukupuolta olevan henkilön kanssa (mies-/naispaikka), eikä matkanjärjestäjä pysty osoittamaan hänelle huonetoveria tulee matkustajan tässä tilanteessa maksaa yhden hengen huoneen lisämaksu.
Mahdolliset muutokset ohjelmaan pidätetään.

Hintaan kuuluu:
1. Edestakaiset lennot veroineen matkaohjelman mukaisesti turistiluokassa.
2. Matkanjohtajan palvelut alkaen ja päättyen Helsinkiin
3. Matkaohjelman mukaiset kuljetukset kohteessa
4. Majoitus mainituissa tai vastaavantasoisissa hotelleissa
5. Laukkujen kanto hotelleissa
6. Lämmin englantilainen aamiainen päivittäin
7. Matkaohjelman mukaisen puolihoitoruokailun, ti 16.1. kaksi lämmintä ateriaa (ei sisällä ruokajuomia).
8. Pääsymaksut ja opastukset matkaohjelman vierailukohteisiin
9. Englanninkielisen, maatalouteen erikoistuneen paikallisoppaan palvelut kohteessa

Hintaan ei kuulu:
1. Juomarahat
2. Matkavakuutus, jonka ottamista suosittelemme kaikille
3. Ruokajuomat
4. Henkilökohtaiset kulut
5. Muut matkaohjelmassa mainitsemattomat kulut

Lisähintaan
1. Retki Robben Islandille: Hinta 45,00 €. Matkan hinta on laskettu 29.3.2006 voimassa olevan valuuttakurssin mukaan.
Kurssitarkastus tehdään kuluttajaviranomaisten ohjeiden mukaisesti 6 viikkoa ennen matkan alkua.
Matkanjärjestäjä pidättää oikeuden muuttaa matkan hintaa, mikäli matkaohjelmaan kuuluvien palvelujen hinnoissa tapahtuu matkanjärjestäjästä riippumattomia muutoksia
- esimerkiksi polttoaineiden lisämaksuja, veroja tai muita maksuja.

Maksuaikataulu
-Ennakkomaksu laskutetaan n. 10 vrk:n kuluessa ilmoittautumisesta
-Ennakkomaksun suuruus on 250 €/matkustaja.
Peruutuskulu
-Mikäli matkustaja peruuttaa osittainkin maksamansa matkan, pidätämme varaus- ja toimistomaksuna 250 €/matkustaja (kts lisäksi matkaehdot kohta 2 ja 3).
-Loppumaksu maksetaan eräpäivällä 01.12.2006.
Ilmoittautumiset ja tiedustelut 27.10.2006 mennessä:
Vastuullinen matkanjärjestäjä ja matkan tilaaminen ja varaaminen Trio Travels Ltd Oy. Puh: 020-7568610 Markus Virmasalo ja Berit Lahtela.

Ylös

Pellervon Matkapalvelu
järjestää lukijamatkojen lisäksi räätälöityjä matkapaketteja.

Matkapalvelu huolehtii toimeksiannon mukaisesti ohjelman laadinnasta, vierailu- ja tutustumiskohteiden järjestämisestä sekä asiantuntijoiden tapaamisesta.

Matkapalvelu vastaa yhdessä matkatoimiston kanssa kaikista käytännön järjestelyistä lentolipuista ja majoituksista opastukseen ja tulkkaukseen.

Matkapalvelu antaa ennakkotietoja kohdemaan olosuhteista, erityispiirteistä, talouselämästä ja kulttuurista.

Matkapalvelu toimii "avaimet käteen" -periaatteella juuri siten kuin toimeksiantaja toivoo, liikuttiinpa Euroopassa tai muilla mantereilla.

Lisätietoja antaa toimituspäällikkö Anna-Liisa Huhtala-Fiskars
Puh. (09) 4767 5517
Telek. (09)694 8945
Simonkatu 6
PL 77, 00101 Helsinki

Ylös
| Toimitus | Palaute | Kodin Pellervo | www.pellervo.fi |