aniweek.gif (7039 bytes)17.3.2000

Osuustoimintaa NBC:n kokouksessa Helsingissä
Suomalainen osuustoiminta oli näkyvästi esillä NBC:n kaksipäiväisessä kokouksessa Suomessa 15.-16.3.2000. Pohjoismaiden talonpoikaisjärjestöjen keskusorganisaatio Nordens Bondeorganisationers Centralråd käsitteli edustajakokouksessaan pohjoismaisten asioiden lisäksi alustusten pohjalta muun muassa maailmankauppaa WTO:n puitteissa, kilpailupolitiikkaa ja omistajaohjausta osuuskunnissa.
   Esillä oli myös naisten asema maataloudessa ja maatalouden järjestöissä - asia, jotka Pellervossa viedään eteenpäin esimerkiksi Hedvig-projektilla. Pellervo-Seuran johtokunta on julkilausumassaan painottanut osuuskunnan vahvuutena tasa-arvoista toimintamallia sukupuolesta, iästä tai asemasta riippumatta ja kehottaa osuuskuntia sitoutumaan tasa-arvon aktiiviseen toteuttamiseen.
   Pellervo-Seuran johtokunnan varapuheenjohtaja Marcus H. Borgström esitteli NBC:n kokouksessa Pellervossa viime vuodesta lähtien toimivan osuuskuntien omistajaohjausta käsittelevän työryhmän toimintaa. Omistajaohjaus-käsite tunnetaan myös sanayhdistelmänä corporate governance amerikkalaisen taloustutkimuksen käyttämänä terminä. Pellervon työryhmä on kansainvälisesti uranuurtaja asiassaan:
   "Meillä omistajaohjaus on koettu tärkeäksi ja keskeiseksi aiheeksi, ja kun olemme esitelleet sitä kansainvälisillä foorumeilla, se on herättänyt suurta huomiota. On ilmennyt, että samoja kysymyksiä on ilmassa eri puolilla Eurooppaa ja maailmaa. Olemme tässä hankkeessamme näin ollen eturintamassa", sanoo työryhmän puheenjohtaja, Pellervo-Seuran toimitusjohtaja Samuli Skurnik.
   Työryhmässä on neljätoista pääosin pellervolaisia yrityksiä edustavaa vaikuttajaa, ja se on kuullut kymmenkuntaa eri tahoilla vaikuttavaa asiantuntijaa. Ryhmän tavoitteena on ensi alkuun tuottaa muistio pellervolaisen luottamus- ja liikkeenjohdon käyttöön todennäköisesti vielä tämän kevään aikana.
   Omistajaohjaus tulee aiheeksi myös Pellervon Päivässä 26.4.2000 Marina Congress Centerissä Helsingissä sekä Villingin kesätapahtumissa. Villinki on Pellervon omistama kiinteistö itäisen Helsingin saaristossa. Siellä pidetään lukuisia sidosryhmätilaisuuksia kesäisin.

Avainlippu Lähivakuutuksen vakuutuksille
 www.avainlippu.fi - klikkaa tähän! Lähivakuutus alkaa käyttää Avainlippu-tunnusta ryhmän kaikissa vakuutus- ja riskienhallintapalveluissa ja niiden markkinoinnissa. Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt Avainlipun käyttöoikeuden Lähivakuutukselle.
   Avainlippu on Suomen tunnetuin liikemerkki, sen tunnistaa yli 90 prosenttia suomalaisista. Tutkimusten mukaan asiakas yhdistää sen suomalaisuuteen, laatuun ja turvalliseen tuotteeseen.
   Markkinointijohtaja Leena Nevansalo Lähivakuutuksesta mainitsee Lähivakuutuksen keskeisiksi arvoiksi paikallisuuden suomalaisuuden ja keskinäisyyden.
   "Me olemme suomalaisten vakuuttaja ja toimimme kotimaan markkinoilla lähellä asiakasta. Käyttämällä Avainlippua vakuutustuotteissamme ma haluamme muistutta nykyisiä ja tulevia asiakkaitamme palvelujemme suomalaisuudesta, laadusta ja turvallisuudesta", Nevansalo sanoo.
  Lähivakuutus-ryhmällä on 230 palvelupistettä eri puolilla maata. Lähivakuutus on 7,6 prosentin markkinaosuudellaan Suomen 5. suurin vahinkovakuuttaja.

Viikon verkkovihje
Hyvälaatuisen maidon tuotantoa ja koko maitoketjun laatua edistämään perustettu Maitohygienialiitto on toiminut pian 40 vuotta. Sen johtokunnassa työskentelevät kaikki maidon laatuun vaikuttavien tahojen edustajat, niin myös lukuisten osuusmeijerien edustajat. Puheenjohtaja on Hannu Saloniemi Eläinlääketieteellisestä korkeakoulusta ja varapuheenjohtajana Pentti Moisio Valiosta.
Maitohygienialiiton kotisivuilla olevat tilastot puhuvat puolestaan suomalaisen maidon laadusta.
 

Osuustoimintavalikkoon LYHYESTI

- Maa- ja metsätalousministeriön kanslispäälliköksi Kalevi Hemilän virkavapauden ajaksi on nimitetty Jarmo Vaittinen. Vaittinen on MML ja ekonomi ja tällä haavaa ministeriössä apulaisosastopäällikkönä. Hän on työskennellyt aiemmin Pellervo-Seurassa, MTK:ssa ja muun muassa ulkoasianhallinnossa sekä kaupallisena neuvoksena että erityisasiantuntijana Brysselissä.

- Rakvere Lihakombinaat -konsernin konsernijohtaja Peeter Maspanov on tänään pyytänyt eroa tehtävästään. Rakvere Lihakombinaat on HK Ruokatalon virolainen tytäryhtiö. Konsernin toimitusjohtajan tehtäviä hoitaa toistaiseksi Rakveren kehitysjohtaja Ilkka Häyhä oman tehtävänsä ohella.

- Uuden Arla Foodsin logo on julkistettu torstaina 16. maaliskuuta.

- Ruotsissa raportoidaan vuoden 2000 ensimmäisistä perunanistutuksista 16. maaliskuuta Trelleborgin ja Ystadin tienoilla.

 

ViikkoPellervon alkuun | Yhteydet ja palaute |